reklama
mi sdie wydaje,że bez smalcu to nie wyjdą takie jakie mają byćAmoniak???
No dobra: Nie mam amoniaku i smalcu... wyjdą?
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
To dałabym łyżkę więcej proszku,a zamiast smalcu inny tłuszcz i tyle. Myślę,że nic strasznego się im nie stanie.Amoniak???
No dobra: Nie mam amoniaku i smalcu... wyjdą?
z tym makiem to nie ryzykowałabym,bo taki mak może skisnąć. Moja mama robi zawsze w wigilię rano.a ja wlasnie skorke z pomaranczy przyszykowalam cukrem zasypalam i odstawilam dwa dni przed swietami trobie ten mak z makaronem
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Tak miesiąc przed
Oooo to trzeba brac sie do roboty! Kupic foremki, kolorowe kuleczki i inne blyskotki...bo rozmumiem ze to przepis na tekie pierniczkowe choinki, gwiazdki itp? Ale ten piernik to upiec na plaskiej blasze i wycinac od razu te formy? i przyozdabiac, lukrowac czy z tym sie wtrzymac do wigilii?
Sorki za pytania ale ja jestem tepa w wypiekach
Sorki za pytania ale ja jestem tepa w wypiekach
Hrudzia to ja się przyłanczam też tępa jestem w wypiekach jedyne co mi wychodzi i zawsze na Święta robię to sernik i placek po japońsku Więc kontynując jak długo te pierniczki piec i w jakiej temperaturze?Dodam że mój piekarnik bez termoobiegu niestety
reklama
Ja coś tam upiekę, ale co to jest placek po japońsku to nie wiem anetasa, poproszę o przepisHrudzia to ja się przyłanczam też tępa jestem w wypiekach jedyne co mi wychodzi i zawsze na Święta robię to sernik i placek po japońsku Więc kontynując jak długo te pierniczki piec i w jakiej temperaturze?Dodam że mój piekarnik bez termoobiegu niestety
Podziel się: