reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Swieta, Swieta, Swieta: BOZE NARODZENIE I WIELKANOC

reklama
a ja wlasnie skorke z pomaranczy przyszykowalam cukrem zasypalam i odstawilam dwa dni przed swietami trobie ten mak z makaronem

Ostatnia edycja:
Amoniak???
No dobra: Nie mam amoniaku i smalcu... wyjdą?
To dałabym łyżkę więcej proszku,a zamiast smalcu inny tłuszcz i tyle. Myślę,że nic strasznego się im nie stanie.
a ja wlasnie skorke z pomaranczy przyszykowalam cukrem zasypalam i odstawilam dwa dni przed swietami trobie ten mak z makaronem
z tym makiem to nie ryzykowałabym,bo taki mak może skisnąć. Moja mama robi zawsze w wigilię rano.

Justyna a kiedy najlepiej zrobić te pierniczki? Tzn kiedy robi je Twoja mama chodzi mi o to ile przed świętami ?

Oooo to trzeba brac sie do roboty! Kupic foremki, kolorowe kuleczki i inne blyskotki...bo rozmumiem ze to przepis na tekie pierniczkowe choinki, gwiazdki itp? Ale ten piernik to upiec na plaskiej blasze i wycinac od razu te formy? i przyozdabiac, lukrowac czy z tym sie wtrzymac do wigilii?
Sorki za pytania ale ja jestem tepa w wypiekach:baffled::zawstydzona/y:

Hrudzia to ja się przyłanczam też tępa jestem w wypiekach jedyne co mi wychodzi i zawsze na Święta robię to sernik i placek po japońsku:-D Więc kontynując jak długo te pierniczki piec i w jakiej temperaturze?:baffled:Dodam że mój piekarnik bez termoobiegu niestety:no:

reklama
Hrudzia to ja się przyłanczam też tępa jestem w wypiekach jedyne co mi wychodzi i zawsze na Święta robię to sernik i placek po japońsku:-D Więc kontynując jak długo te pierniczki piec i w jakiej temperaturze?:baffled:Dodam że mój piekarnik bez termoobiegu niestety:no:
Ja coś tam upiekę, ale co to jest placek po japońsku to nie wiem:zawstydzona/y: anetasa, poproszę o przepis:tak:

Do góry