reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

święta 2011 .... :-D

ola wow! ale fajne ciotki:-) Gosia dostanie oczopląsu od tych różności:-D

A mój emek dzisiaj kupił w lidlu pociąg drewniany dla Zosi, a stempelki drewniane i książeczkę z ruchomymi elementami dla Hani:-)

szukałam dzisiaj w miejscowych sklepikach figurek do mojej szopki, ale nie ma :no: w końcu na necie znalazłam cały zestaw postaci stajenki do wydruku, więc muszę zabrać się za kolorowanie:tak: z garażu wyciągnę duży karmnik dla ptaków, który dostała Hania od dziadka i szopka będzie jak ta lala:-D

no i wciąż szukam pomysłów na wypieki:tak:

reklama
widzę,że pomysłów na prezenty macie dużo. Hm, chyba czas wybrać się na poważne zakupy, bo jakoś w tym roku weny na zakup prezentów brak:(

Przez te choroby moich dzieci chyba po raz pierwszy nie zdążę posprzątać mieszkania na Święta:eek:

A ja wszystko odkładam... Narazie mam sprzątniętą tylko kuchnie. Emek ciągle mi mówi,,, oj tam poco to robisz? Po-odpoczywaj trochę. Posiedź z nami'' I jak ja mam coś robić u Was też tak jest? On nie przepada za świętami, ale o dziwo ostatnio nawet choineczkę kupił z plastikowymi bąkami taką małą. Ale już się z nim umówiłam, że okna myję, sprzątam nasz pokój, piorę pluszaki Wika (tak sobie zaplanowałam, ale zobaczymy jak to będzie bo Emek po nocce będzie. Wiec zobaczymy ile będzie spał. A teraz z Wiktorkiem to ciężko coś zrobić, bo on raczkuje, próbuje wstawać i go z oczu spuścić nie można na chwilę. A bardzo w krzesełku siedzieć nie chce... Już dziś sobie siniaczka nabił nawet nie wiem kiedy.
A tak w ogóle ostatnio się żaliłam, że jeszcze nie siedzi sam dobrze itp. A tu ostatnio z 1,5 tyg temu w ciągu trzech dni. Zaczął raczkować, potem sam siadać, i teraz wstaje sam. Wspina się po czym się tylko da, nawet za moje włosy łapie i próbuje się wciągać w górę... :-)

u nas zawsze jest Mikołaj :-)

a czy u Was w domu jest na wigilie barszcz biały na suszonych grzybkach? do tego pierogi.
U nas zawsze był czerwony. a u eMa zawsze ten biały. uwielbiam go :-)

spring olej sprzątanie, ważniejsze zdrówko i bycie razem! z grubsza ogarniecie, lampki na choince zapalicie, świeczki i w takim świątecznym nastroju nikt nie będzie zwracał uwagi na nieporządek...
ja gdyby nie ten remont to był się za bardzo nie wysiliła, ale wszystko zakurzone od gładzi:baffled:

dzisiaj udało mi się dwa okna umyć, jeszcze 3 balkonowe i w kuchni mi zostało, dobrze, że pokoje u góry nie wykończone i rolety zaciągnięte, to mogę je olać:-p
no i lukrowałyśmy z Hanią pierniki - pieczone specjalnie na choinkę...za pozostałe pierniki zabierzemy się w weekend

reklama
wredniak, mi barszcz biały jedynie z Wielkanocą się kojarzy :-D

Oficjalnie się przyznaję, że nie czuję świąt. :zawstydzona/y: Nic nie muszę robić, nic przygotowywać..

Do góry