reklama
Hej, obecnie jestem ma urlopie macierzynskim, ale 25.06 tego roku wygasła mi umowa o prace, co prawda macierzynski mam do 07.08.2008 a zatem do czasu trwania macierzynskiego umowa automatycznie zostala przedluzona. Pytanie co dalej? Czy pracodawca moze nie przyjac wniosku o urlop wychowawczy a tym samym nie przedluzyc mi umowy? Błagam odpiszcie!!!!!!!!!!!!!
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
tak moze nie przedluzyc
kantadeska
Zaangażowana w BB
Ostatnio słyszałam w mediach dosyć dużo na temat wydłużenia o 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego. Ale chyba nie dosłyszałam od kiedy coś takiego miałoby funkcjonować? Wiecie coś na ten temat??? Bo pewnie, gdyby weszło to w trakcie trwania macierzyńskiego, to niestety nie wydłużą... Ale cóż, Maciuś i tak nie będzie czekał na ustawę, czy jakieś rozporządzenie...
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
Hej, obecnie jestem ma urlopie macierzynskim, ale 25.06 tego roku wygasła mi umowa o prace, co prawda macierzynski mam do 07.08.2008 a zatem do czasu trwania macierzynskiego umowa automatycznie zostala przedluzona. Pytanie co dalej? Czy pracodawca moze nie przyjac wniosku o urlop wychowawczy a tym samym nie przedluzyc mi umowy? Błagam odpiszcie!!!!!!!!!!!!!
Pracownik ma prawo do skorzystania z trzech lat urlopu. Od tej reguły istnieje odstępstwo. Jeżeli pracownica jest zatrudniona na czas określony, to urlop wychowawczy nie może być dłuższy niż czas trwania umowy o pracę.
czyli jeżeli umowa przedłuży Ci się do 07.08.2008 roku to nie masz podstaw na urlop wychowawczy bo nie masz dalej zatrudnienia, chyba,że pracodawca przedłuży Ci umowę ....... ( przynajmniej ja to tak rozumiem)
klaudia011
Fanka BB :)
A ja na zwolnienie poszłam w 17tc, teraz jestem w 19 i muszę przyznać że bez pracy jest mi zdecydowanie lepiej! zero stresu itd. zresztą brzuszek już zaczyna się pokazywać wiec gonitwa w pracy nie byłaby taka przyjemna
Niunia8381
Fanka BB :)
Na zwolnienie wygonił mnie mój dyrektor, bo moja praca wymaga dużo wysiłku fizycznego, a na inne stanowisko też nie mógł mnie przenieść bo na montażowni hałas i także ciężka praca nie dla kobietki. Więc jestem w domu, ale z mężem remontujemy gniazdko, więc nie próżnuje:-)
aga&kamil
Początkująca w BB
reklama