reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świadczenia, zasiłki, L4 , urlop macierzyński i wychowaczy

kiedy poszlyscie na zwolnienie

• I trymestr - do 12 tygodnia

Głosów: 124 43,5%
  • II trymestr - 13-27 tydzien

Głosów: 87 30,5%
  • III trymestr - po 27 tygodniu

Głosów: 74 26,0%

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Hej, obecnie jestem ma urlopie macierzynskim, ale 25.06 tego roku wygasła mi umowa o prace, co prawda macierzynski mam do 07.08.2008 a zatem do czasu trwania macierzynskiego umowa automatycznie zostala przedluzona. Pytanie co dalej? :cool: Czy pracodawca moze nie przyjac wniosku o urlop wychowawczy a tym samym nie przedluzyc mi umowy?:szok: Błagam odpiszcie!!!!!!!!!!!!!
progress.gif

Ostatnio słyszałam w mediach dosyć dużo na temat wydłużenia o 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego. Ale chyba nie dosłyszałam od kiedy coś takiego miałoby funkcjonować? Wiecie coś na ten temat??? Bo pewnie, gdyby weszło to w trakcie trwania macierzyńskiego, to niestety nie wydłużą... Ale cóż, Maciuś i tak nie będzie czekał na ustawę, czy jakieś rozporządzenie...

Hej, obecnie jestem ma urlopie macierzynskim, ale 25.06 tego roku wygasła mi umowa o prace, co prawda macierzynski mam do 07.08.2008 a zatem do czasu trwania macierzynskiego umowa automatycznie zostala przedluzona. Pytanie co dalej? :cool: Czy pracodawca moze nie przyjac wniosku o urlop wychowawczy a tym samym nie przedluzyc mi umowy?:szok: Błagam odpiszcie!!!!!!!!!!!!!
progress.gif

Pracownik ma prawo do skorzystania z trzech lat urlopu. Od tej reguły istnieje odstępstwo. Jeżeli pracownica jest zatrudniona na czas określony, to urlop wychowawczy nie może być dłuższy niż czas trwania umowy o pracę.

czyli jeżeli umowa przedłuży Ci się do 07.08.2008 roku to nie masz podstaw na urlop wychowawczy bo nie masz dalej zatrudnienia, chyba,że pracodawca przedłuży Ci umowę ....... ( przynajmniej ja to tak rozumiem)

A ja na zwolnienie poszłam w 17tc, teraz jestem w 19 i muszę przyznać że bez pracy jest mi zdecydowanie lepiej! zero stresu itd. :) zresztą brzuszek już zaczyna się pokazywać wiec gonitwa w pracy nie byłaby taka przyjemna :)

Na zwolnienie wygonił mnie mój dyrektor, bo moja praca wymaga dużo wysiłku fizycznego, a na inne stanowisko też nie mógł mnie przenieść bo na montażowni hałas i także ciężka praca nie dla kobietki. Więc jestem w domu, ale z mężem remontujemy gniazdko, więc nie próżnuje:-)

Witajcie :-)

Ja jestem na zwolnieniu od 6 tyg ciąży - mam pracę szkodliwą dla dziecka. Nie myślałam że tak szybko to nastąpi ale zdrowie dzidzi jest najważniejsze :-)zresztą już raz poroniłam :-( i nie zamierzam tego znów przechodzic.

Pozdrawiam Wszystkie przyszłe oraz obecne Mamusie :-)

reklama
ja w czwartym mięsiącu poszłam na zwolnienie lek. ze względu na nerwówkę w pracy i wstawanie o 4 rano - już nie dawałam rady:)

Do góry