reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Supermama czyli zajmujemy się naszymi maleństwami

reklama
Dziewczyny usg bioderek powinno się wykonać jak najszybciej, szczególnie u dziewczynek. Ja tam nawet nie brałąm skierowania tylko poszłam prywatnie. W połowie kwietnia jak wyjdzie dysplazja to rehabilitacja już nie ogranicza się tylko do pieluchowania niestety. Taka moja rada.

My byliśmi dzisiaj. U nas w porząsiu z bioderkami, następne badanie w 3-4 miesiącu życia.

mam problem z moją Alusią :-(
przed tygodniem zrobiła kilka zielonych kupek, potem wyskoczyło jej trochę krostek na twarzy które szybko zniknęły. Na wizycie lekarka stwierdziła ze to nic takiego, wiec sie nie martwiłam. Wczoraj zaczęło się małej ulewać:-( i to do pół godziny po jedzeniu nawet jak jej sie odbije a na jezyczku pojawił się nalot

jak myślicie czy to może być jakaś alergia czy coś? :zawstydzona/y:

Lizzy u mnie wczoraj byla Helth visitor i powiedziala ze mam zwracac uwage czy jezyczek jest bialy bo jezeli tak to moze to oznaczac ze dziecko ma grzybice

Lizzy u mnie wczoraj byla Helth visitor i powiedziala ze mam zwracac uwage czy jezyczek jest bialy bo jezeli tak to moze to oznaczac ze dziecko ma grzybice

biały nalot w ogóle jest objawem kandydozy czyli grzybicy, a własciwie drożdżycy - dziecko mozna zarazić poprez np oblizywanie upuszczonego smoczka - co niestety zazwyczaj jest odruchem matek a czesto nawet obcych osob - lizzy - może tak było ? ...generalnie jezyczek nie powinien miec nalotu - nie wiem jak u tak malych dzieci - ale u starszych lekarze niestety ignoruja ten problem, a to cholerstwa potrafi zatruc zycie ....

dziewczyny ile czasu wam zajmuje ściągnięcie mleka laktatorem ręcznym, powiedzmy 50ml???bo przymierzam się do ściągania mleka ale niewiem ile to czasu zajmuje.

to zalezy od dnia - czy mam nawal czy chwilowy brak - a u nie to na zmiane niestety ....z duzego cyca czasem w ciagu kilku minut sciagne 100ml, a z malego po 10minutach czasem jest tylko 5-10:szok:..najlepiej jest ogrzac piersi przed sciaganiem - woda albo suszarką ....

Ostatnia edycja:
Ja też dzisiaj byłam prywatnie na usg bioderek, wszystko jest w porządku.
Co do ściągania mleka to mam podobnie jak Viki- wczoraj miałam bardzo dużo mleka w jednej piersi to w 10 minut ściągnęłam. A jak ściągam końcówki po karmieniu to strasznie dużo czasu zajmuje.

Ninka czasami ma białe wargi i języczek ale to po karmieniu po prostu.
I ostatnio robi czasami zielone kupki, trochę się przestraszyłam że może mała nie toleruje nabiału ale wyczytałam że to normalne jest przy karmieniu piersią.

dziewczyny ile czasu wam zajmuje ściągnięcie mleka laktatorem ręcznym, powiedzmy 50ml???bo przymierzam się do ściągania mleka ale niewiem ile to czasu zajmuje.
Igorek w nocy czasem zjada tylko z jednej piersi wiec z 2 odciagam......zazwyczaj trwa to ok 5 minut recznym laktatorem TT i odciagam 50ml.

Dziewczyny a jaki macie wynik ogólny USG bioderek A czy B? U synka miałam A, bo miał uwidocznione jądra kostnienia i lekarka określiła, że ma piękne piłkarskie stawy. U córci zauważyłam, że pisze B.

hej dziewczyny!
Mialam jakiś problem z zalogowaniem sie na forum. Przez kilka dni komputer odrzucał mi hasło:wściekła/y: ale jakoś dziś się udało.
Byłam dziś z Igorkiem na szczepieniu. Okazało się, że musimy zapłacić 120 zł za szczepionkę. Darmowe są ale podobno juz mało która mama na nie się decyduje, bo kłuje się dziecko 3 razy co tyg. a te płatne to 3 szczepionki w jednej. No i jak tu nie zapłacić. U Was tez tak jest?? Na szczęście Igor był dzielny i nawet bardzo nie wrzeszczał.
Niestety muszę go dokarmiać. Wczoraj odciągnęłam pokarm i wyszło 50 ml z obu piersi. Dodatkowo Igor je tylko ok 6-10 min. więc zjada góra 30 ml i jest wiecznie głodny, mało śpi i jest niespokojny, szczególnie wieczorem. Teraz po butelce sobie śpi. Daję zapobiegawczo Bebilon Pepti, bo jest obciążony genetycznie alergią.
Ewitka co do bioderek to u nas ok, podane mam tylko kąty alfa i beta, nie ma żadnych oznaczeń.

reklama
Nasia ja będę szczepić szczepionką infranix hexa to jest 6 w 1 i kosztuje 200 zł.

Ewitka ja też mam podane kąty alfa i beta

Do góry