reklama
Tak, to też jedna z moich uciążliwych przypadłości, szczególnie jak jest zimno na dworze.
Na razie używam kremu z Rossmanna, z tej samej serii co szampon do włosów, ale nie widzę dużej poprawy, chyba marakuja nie jest na mój typ skóry.
Najlepszy, jaki używałam i chyba do niego wrócę, to Ziai z kozim mlekiem, ma konsystencję gliceryny, ale dzięki temu szybko się wchłania, na czym mi zależy.
Poza tym na dłoniach wyskakują mi plamy związane z moją chorobą skóry, wiem, że dzialał na nie krem dla ludzi z egzemą, którego nie dostanie się w PL normalnie
Na razie używam kremu z Rossmanna, z tej samej serii co szampon do włosów, ale nie widzę dużej poprawy, chyba marakuja nie jest na mój typ skóry.
Najlepszy, jaki używałam i chyba do niego wrócę, to Ziai z kozim mlekiem, ma konsystencję gliceryny, ale dzięki temu szybko się wchłania, na czym mi zależy.
Poza tym na dłoniach wyskakują mi plamy związane z moją chorobą skóry, wiem, że dzialał na nie krem dla ludzi z egzemą, którego nie dostanie się w PL normalnie
Ja przerobiłam setki kremów do rąk, apteczne, drogeryjne i nic mi nie pomaga. Jak tylko zaczyna się robić zimno moje dłonie wyglądają jakbym ja jakąś tarką potraktowała. Czy macie jakieś sprawdzone metody na ich odratowanie. Jakieś okłady, co zrobić z popękanymi opuszkami?
Też mam ten problem ale od tego roku dopiero! Nigdy nie miałam suchych dłoni, teraz jakoś zaczęłam mieć suche, ale nie tylko, że suche - skóra na dłoniach zaczęła mi pękać! Takie małe szczelinki mi się zrobiły od tego wysuszenia piecze to i jest denerwujące, na razie mi pomaga krem Neutrogena, dlatego go polecam.
Odkąd zrobiło się zimno, cały czas mam wrażenie, ze moje ręce są jak papier. Aktualnie stosuję krem do rąk z Ziai, jego zaletą jest to, że bardzo szybko się wchłania i pozostawia tłustej warstwy na skórze, ale powoli dochodzę do wniosku, że jest idealny na cieplejsze pory roku, a na zimę muszę poszukać czegoś innego.
A ja bardzo lubię zwykłego Kamila rumiankowego.
reklama