reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stymulacja - Późna Owulacja - Staranie się o dziecko

To część się faktycznie pokrywa. Na stronie kliniki ja znalazłam taką rozpiskę, do tego dochodzi dla faceta badanie nasienia, a dla mnie hormony + AMH ale to miałam robione w poprzednim cyklu. Ale myślisz, że łącznie też to mogło kosztować około tysiaka?

PAKIET KOBIETA
Anty-HCV
HBsAG
Anty-HBc
Anty-HIV-1,2
VDRL
CMV IgG
CMV IgM
Rubella IgG
Rubella IgM
Toxo IgG
Toxo IgM
Ch. Trachomatis PCR
Cytologia
Grupa Krwi
Czystość pochwy

PAKIET MĘŻCZYZNA
Anty-HCV
HBsAG
Anty-HBc
Anty-HIV-1,2
CMV IgG
CMV IgM
Grupa Krwi
VDRL
Ohohoo kochana
Na pewno to nie kosztuje 1000 zł
Mąż miał badania na kwotę około 1400 zł
A ja 3000 mniej więcej

reklama
To część się faktycznie pokrywa. Na stronie kliniki ja znalazłam taką rozpiskę, do tego dochodzi dla faceta badanie nasienia, a dla mnie hormony + AMH ale to miałam robione w poprzednim cyklu. Ale myślisz, że łącznie też to mogło kosztować około tysiaka?

PAKIET KOBIETA
Anty-HCV
HBsAG
Anty-HBc
Anty-HIV-1,2
VDRL
CMV IgG
CMV IgM
Rubella IgG
Rubella IgM
Toxo IgG
Toxo IgM
Ch. Trachomatis PCR
Cytologia
Grupa Krwi
Czystość pochwy

PAKIET MĘŻCZYZNA
Anty-HCV
HBsAG
Anty-HBc
Anty-HIV-1,2
CMV IgG
CMV IgM
Grupa Krwi
VDRL
Hormon 1 u mnie kosztuje 25 zł, amh to mniej więcej 200zł200złq

Hormon 1 u mnie kosztuje 25 zł, amh to mniej więcej 200zł200złq
To bardzo drogie to AMH u Ciebie... Ja robiłam 2 lata temu i miesiąc temu i płaciłam jednakowo - 110 zł.
Biegałam dzisiaj jak szalona po lekarzach żeby trochę obniżyć koszt tych badań i część zrobić na nfz... może wyjdę na sknerę ale skoro płacę składki i potrzebuje faktycznie tych badań to dlaczego nie... i udało się swój koszt badań obniżyć aż o 60%, męża tylko o 30% ale już nie będę kombinować. Mam tylko nadzieję, że nie będą na to krzywo patrzeć, że było robione nie u nich ale w sumie przy hormonach lekarka sama mi powiedziała, że mogę zrobić na nfz więc chyba sobie zdają sprawę, że podliczając wszystko to nie są małe pieniądze.

To bardzo drogie to AMH u Ciebie... Ja robiłam 2 lata temu i miesiąc temu i płaciłam jednakowo - 110 zł.
Biegałam dzisiaj jak szalona po lekarzach żeby trochę obniżyć koszt tych badań i część zrobić na nfz... może wyjdę na sknerę ale skoro płacę składki i potrzebuje faktycznie tych badań to dlaczego nie... i udało się swój koszt badań obniżyć aż o 60%, męża tylko o 30% ale już nie będę kombinować. Mam tylko nadzieję, że nie będą na to krzywo patrzeć, że było robione nie u nich ale w sumie przy hormonach lekarka sama mi powiedziała, że mogę zrobić na nfz więc chyba sobie zdają sprawę, że podliczając wszystko to nie są małe pieniądze.
Tak, dokladnie. Jak masz taką możliwość to korzystaj !
Ja robiłam badania w danych dniach cyklu bo wtedy są wiarygodne.. no i nie miałam czasu chodzić do rodzinnego po skierowania. My w klinice dużo badań na raz ogarnęliśmy. Hormony w inne dni u siebie w przychodni robiłam

Tak, dokladnie. Jak masz taką możliwość to korzystaj !
Ja robiłam badania w danych dniach cyklu bo wtedy są wiarygodne.. no i nie miałam czasu chodzić do rodzinnego po skierowania. My w klinice dużo badań na raz ogarnęliśmy. Hormony w inne dni u siebie w przychodni robiłam
No tak, hormony to musi być faktycznie konkretny dzień natomiast to co potrzebne do inseminacji te wszystkie różyczki, toksoplazmozy itd to nie ma znaczenia kiedy zrobię.
Dzisiaj chyba idziesz na badania, jak samopoczucie? :) Ile zwykle czekasz na wynik?

No tak, hormony to musi być faktycznie konkretny dzień natomiast to co potrzebne do inseminacji te wszystkie różyczki, toksoplazmozy itd to nie ma znaczenia kiedy zrobię.
Dzisiaj chyba idziesz na badania, jak samopoczucie? :) Ile zwykle czekasz na wynik?
Juz mam wynik. Nadal nic 😞 jutro jadę do gina po sprzęt do robienia zastrzyków i jazda od nowa

Dzień czekam na wyniki tak się mówi.. ale to kwestia 3 godzinek u mnie. Samopoczucie kiepskie.. w sumie takie jak zwykle. Nie nastawiałam się od 4 dni na nic więcej i czułam że nic z tego. Jestem w nadziei ze ten cykl będzie szczęśliwy juz z silnymi lekami

Jeszcze nic nie przesądzone, pamiętaj, że póki nie ma @ wszystko możliwe, a może właśnie będzie miłe zaskoczenie, daj znać jak będziesz coś wiedziała :)

reklama
Do góry