reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Zachcianki ciążowe hmmmm:laugh2:

Jakoś mnie na nic nieciągnie. Wczoraj byłam na zakupach dorwałam sałate lodowa pomidorka oliwki i ser feta miala byc salatka taka z kwaśnym sosikiem jak lubie. Oczywiście niezrobiłam przeszlo mi jak tylko wyszłam ze sklepu ale za to jakie dzis super kanapki z salata wędlinka i pomidorkiem mniam. Gdzie normalnie od kilku dmni nietykalam chleba bo przez gardlo mi niechciał przejsć. Niemogę przelknąć schabowego z kurczaka fujjjjj. Ale za to litrami pomidorowa zupka z lanymi kluskami gdzie wczesniej pomidorowa byla moja nie az tak lubiana zupka :):):)

lody z maszyny smietankowe, frytki ale domowe zrobione przez meza (musze go zmolestowac zeby zrobil:)) gorace kubiki szczegolnie kwasne, do niedawna salatka z pomidorow,ogorka kiszonego, cebulki w sosie jogurtowo majonezowym.

W pierwszej ciąży, róg sera białego i 2 litry mleka dziennie od 15 tyg, chyba dzięki temu mój synek ma bardzo mocne kości i zdrowe zęby.
Nigdy nie przepadałam za słodyczami, 1 batonik na miesiąc przed miesiączką, a teraz 300g ciasteczek pochłaniam w pół godziny, w takim tempie to do końca ciąży przytyję 50 kg.:-(

reklama
Koleżanka podała mi szybki fajny przepis na ciasto. Jak je zrobiłam to mój M. zjadł prawie cały na miejscu tak mu smakował :-) Dla mnie zostały 2 kawałki i już wiem że na weekend znowu zrobię :-D
pyyyyyyyyyyyyszne ciasto lekko "zakalcowate" najlepiej jesc na ciepło

BROWNIE

Składniki:
6 jaj
200g czekolady gorzkiej
100g mąki
200g cukru
200g masła

Wykonanie
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Jajka ubić, dodać mąkę i cukier.
Dodać ostudzoną czekoladę z masłem, dobrze wymieszać.

200 stopni 20 minut.

Do góry