reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

Kaja ale cudeńka, czy mogę poprosić o przepis na lukier? A różowy kolor to sok z buraka?;-)
Wklejam i tu - z burakiem zgadłaś :-)

Jedno białko plus 2 - 2,5 szklanki cukru pudru - mieszasz na gładką masę. To właśnie lukier, też pierwszy raz w tym roku tak robiłam. Ten malinowy to jest z kropelką koncentratu buraczkowego ;-)
Potem do torebki foliowej z jakiejś grubszej folii - takiej spożywczej - odcinasz koniuszek ale mini pinci - i malujesz ;-) Pozostaw z godzinkę do wyschnięcia ale jak lukier gęsty to szybko idzie.
A... jajko sparzyłam gorącą wodą
Pierniczki przed upieczeniem smarowałam zółtkiem roztrzepanym z ciutką mleka - wówczas się błyszczą.
 
reklama
Wklejam i tu - z burakiem zgadłaś :-)

Jedno białko plus 2 - 2,5 szklanki cukru pudru - mieszasz na gładką masę. To właśnie lukier, też pierwszy raz w tym roku tak robiłam. Ten malinowy to jest z kropelką koncentratu buraczkowego ;-)
Potem do torebki foliowej z jakiejś grubszej folii - takiej spożywczej - odcinasz koniuszek ale mini pinci - i malujesz ;-) Pozostaw z godzinkę do wyschnięcia ale jak lukier gęsty to szybko idzie.
A... jajko sparzyłam gorącą wodą
Pierniczki przed upieczeniem smarowałam zółtkiem roztrzepanym z ciutką mleka - wówczas się błyszczą.

dziękuję dobra kobieto, bo na wodzie mi źle zastygał, ja dodam jeszcze ciut soczku z cytrynki, i będę jeszcze robić eksperyment z zielonym - pietruszka roztarta lu szpinaczek:szok:
 
Co niektóre dziewczyny niemaja serca ;-);-)
Kurcze ja jestem bez pierniczkow.
Ale tutaj maja takie swoje pepperkake to pierniczki takie cieniutkie wygladaja jak petit berry te ciasteczka ale w smaku sa superowe tak jak nasze polskie z duza nuta przyprawy korzennej. Napewno kupimy takie pudełko na swieta bo bez sobie niewyobrazam


ooo,aga23,to u Was bardzo podobnie do nas...no,w końcu to kraje skandynawskie,nie?U nas te cieniutkie pierniczki to piparkokkur
 
Black mówisz poważnie że taką dietę trzymasz ? :szok:
ja tam jadłam wszystko jak karmiłam wiadomo ze zdrowo ale pozwoliłam też sobie na szaleństwa a nie tylko gotowane mięsko :sorry:;-)

Moja córa właśnie skończyła dekorować pierniczki sprzątania więcej niż pierników :-D
 
reklama
Dziewczyny, a czy któraś z was zamrażała krokiety? Jak one smakują po rozmrożeniu, nie rozłażą się? Po użyciu mikrofali są niezjadliwe.
I czy zamrażać już w panierce, czy bez?
 
Ostatnia edycja:
Do góry