reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Co do ciemieniuchy u mnie polozna na pierwszej wizycie już powiedziała żeby po 3 tz spłukiwać główkę po kąpieli, bo przez te emolienty może się robić. I tak robimy, problemu nie ma
Co rozmawiam ze znajomymi, wszystkie używają emolientow, nie używają oliwki, bo niby wysusza i wszystkie mają problem z ciemieniuchą. Ja używam płynu z nacomi(kąpie codziennie) oraz oliwkuje codziennie syna, również oliwką z nacomi i nie mam z tym problemu, skóra też mu się nie wysusza.

reklama
Co rozmawiam ze znajomymi, wszystkie używają emolientow, nie używają oliwki, bo niby wysusza i wszystkie mają problem z ciemieniuchą. Ja używam płynu z nacomi(kąpie codziennie) oraz oliwkuje codziennie syna, również oliwką z nacomi i nie mam z tym problemu, skóra też mu się nie wysusza.
Oliwka podobno nie tyle wysusza co zapycha pory. Dawniej dzieci tylko oliwkowano i jakoś to było :) ja akurat nie używam bo lepiej sprawdzają się u nas emolienty z tym że tak jak pisałam-glowke opłukać. Suchej skóry też nie ma.

Oliwka podobno nie tyle wysusza co zapycha pory. Dawniej dzieci tylko oliwkowano i jakoś to było :) ja akurat nie używam bo lepiej sprawdzają się u nas emolienty z tym że tak jak pisałam-glowke opłukać. Suchej skóry też nie ma.
Kazde dziecko ma jednak inna skórę i co innego mu przypasuje. Najgorzej jak ktoś ślepo idzie za wytycznymi i nie spróbuję czegoś innego.
Ja tak mam z wodą, niby nie wolno, ale widzę że mu na brzuszek dobrze działa jak wieczorami trochę wypije i nie mamy w ogóle problemu kolek.

Kazde dziecko ma jednak inna skórę i co innego mu przypasuje. Najgorzej jak ktoś ślepo idzie za wytycznymi i nie spróbuję czegoś innego.
Ja tak mam z wodą, niby nie wolno, ale widzę że mu na brzuszek dobrze działa jak wieczorami trochę wypije i nie mamy w ogóle problemu kolek.
A jak z jedzeniem przy tym jak dajesz wodę? Nie je mniej przez to?

U nas kolek nie ma, za to potężne gazy 🤭 ale mała nie chce zazwyczaj odbić to przypuszczam dlatego

A jak z jedzeniem przy tym jak dajesz wodę? Nie je mniej przez to?

U nas kolek nie ma, za to potężne gazy 🤭 ale mała nie chce zazwyczaj odbić to przypuszczam dlatego
Nie, ale ja mu daje z 60 ml na cały dzień, a czasem nawet 30 i zawsze po karmieniu, bo ma czkawkę, a po wodzie przechodzi. Fajnie przybiera, więc nie martwię się.

Nasz takie bąki puszcza i odbija, jak stary facet 🤭

Mam jest megaaa
Też już mam genialny wynalaEk. A jeśli chodzi o mała to żadnych problemów. Gazy na odbija też głównie śpi czasem coś pogada po swojemu. Śpi leży i je i tak w kółko jakbym dziecka nie miała. W piątek szczepienia to zobaczymy jak będzie. A wasze miały gorączkę po szczepieniu? A i trądzik niemowlęcy na buzi też ma👍

Też już mam genialny wynalaEk. A jeśli chodzi o mała to żadnych problemów. Gazy na odbija też głównie śpi czasem coś pogada po swojemu. Śpi leży i je i tak w kółko jakbym dziecka nie miała. W piątek szczepienia to zobaczymy jak będzie. A wasze miały gorączkę po szczepieniu? A i trądzik niemowlęcy na buzi też ma👍
Zazdroszczę 😍 ja mam jeszcze dziecko niezaszczepione ;/ czekam na neurologa.

Ja mam zator w piersi i nie wiem jak go się pozbyć, mały nie chce ciągnąć, laktatorem nie da się tego odessać, a mnie już chyba bierze gorączka z tego ;/

reklama
U mnie śpi po szczepieniu cały dzień. Tylko na jedzenie się budzi po 3 godzinach Teraz ma 37,5 więc zobaczymy co w nocy będzie 🙄

Do góry