reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
U mnie wczoraj już pierwsze świadome uśmiechy. Tak to młody ciemnienieucha i łojotokowe zapalenie skóry ktoś ma skórne problemy? Położna go widziała i i mówi dieta zero mleka jajek truskawek cytrusów ale i tak poszłam z nim do lekarza i ona mówi emolienty i dieta zero mleka cytrusów ale miał bilans jeszcze i w końcu normalny lekarz mówi żadnej diety ma pani normalnie jeść dała mu masc i kazała wyczesywać oliwka i zero emolientow i jest lepiej.

Podobno thermomix z Lidla jest dobry i dużo ma przepisów.
Też walczymy z ciemieniuchą. Kupiłam taki zestaw z Musteli. Działa u nas i jest o niebo lepiej. Śmieję się że nas nic nie omija bo wysypkę też mamy. Pediatra mówiła że od tego co jem ale nawet jak modyfikowałam dietę to nic to nie dawało. Jem już normalnie a wysypka sama z siebie zaczęła schodzić.

Też walczymy z ciemieniuchą. Kupiłam taki zestaw z Musteli. Działa u nas i jest o niebo lepiej. Śmieję się że nas nic nie omija bo wysypkę też mamy. Pediatra mówiła że od tego co jem ale nawet jak modyfikowałam dietę to nic to nie dawało. Jem już normalnie a wysypka sama z siebie zaczęła schodzić.
Ja jem wszystkoz smażone, tłuste i pełno nabiału, a synkowi nic, więc nie wiem już sama ci z tą dietą matki karmiącej.
Jedynie nie mogę pić kawy, bo młody faktycznie mniej śpi.

Ja jem wszystkoz smażone, tłuste i pełno nabiału, a synkowi nic, więc nie wiem już sama ci z tą dietą matki karmiącej.
Jedynie nie mogę pić kawy, bo młody faktycznie mniej śpi.
Coraz bardziej przekonuję się że ta dieta to mit. Co do kawy to mała była nadpobudliwa, a ja wręcz uwielbiam kawę z ekspresu. Przerzuciłam się na zbożową i faktycznie wszystko wróciło do normy.

U nas też ŁZS, ale na razie mieliśmy tylko teleporadę :( lekarka zaleciła clotrimazol, oprócz tego smaruję oliwką i wyczesuję, ale na brwiach i między nimi, takie dosyć mocne zmiany się zrobiły i trądzik na całej buzi :( @alexowaaa jaką maść Wam zalecili?

U nas też ŁZS, ale na razie mieliśmy tylko teleporadę :( lekarka zaleciła clotrimazol, oprócz tego smaruję oliwką i wyczesuję, ale na brwiach i między nimi, takie dosyć mocne zmiany się zrobiły i trądzik na całej buzi :( @alexowaaa jaką maść Wam zalecili?
Takie maluszki nie powinny mieć teleporady, chore... Ja też raz miałam bo mu ropialo oko i spanikowałam i antybiotyk przepisała a obyło się bez. I wszystko w ciemno przepisywane.a na bilansie kazała kupić tanno hermal krem. Mial zmiany na klatce piersiowej i zaczęły znikać. Tak to za uszami taki łój, brwi lekko no i skóra głowy ciągle mu ściągam szczotka i trądzik niemowlęcy też jest na buzi i tak naprawdę czekam na kolejny bilans w maju no chyba że się pogorszy to będę szukać pomocy.

Takie maluszki nie powinny mieć teleporady, chore... Ja też raz miałam bo mu ropialo oko i spanikowałam i antybiotyk przepisała a obyło się bez. I wszystko w ciemno przepisywane.a na bilansie kazała kupić tanno hermal krem. Mial zmiany na klatce piersiowej i zaczęły znikać. Tak to za uszami taki łój, brwi lekko no i skóra głowy ciągle mu ściągam szczotka i trądzik niemowlęcy też jest na buzi i tak naprawdę czekam na kolejny bilans w maju no chyba że się pogorszy to będę szukać pomocy.
Jest juz rozporzadzenie, ze dzieci do 6 r. ż powinny byc przyjmowane.

reklama
Co do ciemieniuchy u mnie polozna na pierwszej wizycie już powiedziała żeby po 3 tz spłukiwać główkę po kąpieli, bo przez te emolienty może się robić. I tak robimy, problemu nie ma

Jutro kończy 7 tygodni a uśmiechy obserwujemy już od ponad tygodnia, zaczyna nawet gadać po dzieciecemu:)
Dziś mieliśmy szczepienie i rozdrażniona jest.. ciągle na rękach, zobaczymy jak dalej. No i waży 4900g. Waga początkowa 3160g

Do góry