reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
To u nas podobnie syn bardzo pomaga podaje rzeczy bawi się z siostrą tylko czasami uszy zatyka jak płaczę nasza Oliwka😁😁 a Nasz Maluszek żeby nie zapeszyć to skarb. W nocy jak zaśnie koło 21. 00 to budzi się o 2 w nocy o 5 i o 7 rano na godzinę aktywności 😁😁 a tak je śpi i tak w kółko. My na KP i sama położna mówi że zamiast mleka to śmietanę mam bo tak ładnie przybiera 😁😁🤩
Ja nie wiem niestety jak przybiera, ponieważ moja położna przychodzi bez wagi. Ale potrafi zjeść sporo. Zastanawiam się czy nie oddawać mleka do szpitala :)

Łącznie 4 godziny w ciągu doby czy jednym ciągiem?
Ja nie chce zapeszać, ale dziś miałam fajną noc. Młody marudził tylko (!!) pól godziny po północy. Męza wysłałam do salonu spać a z Młodym do łożka. Trochę się pomęczyłam, ale zasnęliśmy, a przynajmniej ja, bo chyba zasnęłam przed dzieckiem. Potem obudził się koło 4, szybko jedzenie, pielucha i dalej w kimono. Następna pobudka koło 7. Nawet z łóżka nie wstaliśmy. Mały trochę pociumkał cyca, strzelam, że zjadł około 40-50 ml ( je normalnie ok. 90 ml). W trakcie zmiany cyca przysnął i już nie chciał otworzyć buzi. Nie to nie. Poszliśmy spać i już normalnie wstaliśmy teraz.
Jednym ciągiem. Zazwyczaj jest to w nocy od 2 do 6 lub 3-7. Niestety gdy budzik dzwoni w 3ciej godzinie to wyłączam i niestety zasypiam. Za to mała mnie po godzinie budzi. Ogólnie od 4ech dni od 23 do 2 w nocy Iga chce się tulić albo po prostu posiedzieć z nami

Ja tez spie z mala z własnej wygody ale nie dałabym rady pol nocy stac nad lozeczkiem.
Jezu podziwiam Was za tak szybkie tempo nad następnym dzidziusiem.
My mamy parke i to koniec. Żałuję jedynie ze wcześniej nie zdecydowałam się na drugie bo jakoś ciężko mi się ogarnąć z nowa sytuacja.

Też bym chciała jescze zajść w ciąże. No, ale po cesarce to jednak przydałoby się trochę odczekać. Jak w szpitalu przed porodem leżałam na patologii to spotkałam dziewczyny co po 6-8 tygodni leżały, bo blizna na macicy im się rozchodziła. Tego bym bardzo nie chciała.
A w domu czekały pozostałe dzieci. 😭

Zawsze z mężem meczylismy o trójce dzieci. A że w tym roku mam 33 to znaczy że muszę się spieszyć;)
moja mama w tym wieku dopiero zaczynała, a też skończyła z trójką dzieci, więc spokojnie :D jesteś na dobrej drodze ;)

ja jeszcze czekam, dzisiaj 3 dni po terminie, w przyszłym tygodniu jak nic się nie zadzieje, to przyjmują mnie na oddział :(

reklama
Jejku, przypominam sobie jak z pierwszą córką wygonilam faceta do salonu i sama z nią spałam i karmilam na śpiocha;) po miesiącu facet wrócił przerażony czy dziecka nie zgniecie. I tak się przyzwyczaili, że mimo że Mała ładnie spala w swoim łóżeczku to jej tatuś powiedział że nie m mowy on nie chce już spać bez swojej ksiezniczki:p dlatego do łóżeczka poszła młodsza księżniczka, na szczęście śpi tak ładnie że jak zaśnie o 21 to wstaje tylko między 2 a 3 na pielucha i karmienie a później przed 7 żeby starsza do zlobka przygotować a młodsza śpi do 8;)

Do góry