reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
A jak to jest z zoltaczką u dzieci teraz? Zabieraja na oddzial na naswietlanie i nie masz kontaktu z dzieckiem?
U mnie były dwie dziewczyny, które miały dzieciaczki z zoltaczką- początkowo miały dzieci przy sobie i nagrzewały jedną lampą przy lożeczkach ale , że nie spadała za szybko ta bili to zabrali je na naswietlania dwoma lampami na oddzial noworodkow i położne przynosily do przytulania (pokarm odciągały i zanosiły).
My jesteśmy na mm, bo laktacja w szpitalu nie zaskoczyła.. W domu poźniej coś się pojawiło ale wyje jak kojot, wiec odpuszczam :( zatrzymuje laktacje i będzie na butli.

No moja od 3 dni też niespokojna. Ma twardy brzuszek i problemy z oddawaniem gazów. Karmię ją piersią tylko. Robimy masaże brzuszka, kąpiele i daje delicol. Póki co raz lepiej raz gorzej. Czasami złapie ją ból brzuszka w nocy no i wtedy się męczy. Już nie mam pomysłu jak jej pomóc.

Co to żółtaczki to też moja córka miała w szpitalu. Najwyżej jak miała to 12,9 ale dostałam taką matę do naświetlania do łóżeczka i po 12 godzinach miała już 10 bilirubiny. Też nas cofnęli z wypisu właśnie przez nią, ale po naświetlaniu szybko spadła.

A ja mam pytanie czy karmicie piersia czy mlekiem modyfikowany?
Od wczoraj nie daje malej mojego mleka bo przez dwa dni taka byla nie spokojna plakala brzuszek miala twardy. I dzisiaj jak ręką odjal spokojne dziecko. I nie wiem czy trzeba dziecku dawać wode czy nie. Wszędzie piszą że nie ale pamiętam jak syn sie urodzil tez byl na mleku modyfikowany i mial zatwierdzenia to lekarz kazal podawać wody troszke. Ile ludzi tyle opini i juz zglupialam.

karmiłam modyfikowanym w szpitalu bo miałam problem ze swoim, po powrocie do domu, z pomocą doradcy laktacyjnej pokarm wrócił i mm poszło w odstawkę. tez słyszałam ze nie powinno się podawać wody

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie jak to jest z tą zoltaczką teraz. Mam nadzieję, że u nas nie będzie problemu. Ale już w sumie tracę nadzieję, że mnie w końcu coś ruszy na tą porodowke..

Młoda ma problem z kupkami robi takie zbite bobki, polozna dzisiaj byla kazala podawać wode między kamieniami i powiem Wam, że juz widac poprawę 😊 ciężko patrzeć jak takie maleństwo sie meczy.

reklama
Nie dziecko jest ze mną cały czas na sali w inkubatorze pod lampa wyciagam ja tylko na karmienie właśnie kończymy dobę naświetlania. Może dzisiaj wyjdziemy.
Wiem co czujesz bo mnie dopiero za 3 razem wypisali. Pierwszy raz zostaliśmy właśnie przez żółtaczkę a drugi przez posiew bo nie było jeszcze wyników. Mąż w obu przypadkach już był pod szpitalem i na nas czekał. Aż się popłakałam jak kolejny raz nas w ostatniej chwili zostawili. Łącznie byłam 6 dób.

Do góry