reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A wiesz może czemu u synka był mniejszy brzuszek? Mi właśnie też wychodzi mniejszy brzuszek . Co do wizyt chodzę co 3 tyg średnio teraz mam 16 i 20 echo serca ja mam hipoglikemię i pępowinę dwunaczyniowa temu może być też mniejsze. A synek z aka waga się urodził w którym tyg ciąży?
początek 36tc 1970g 50cm
Z tym mniejszym brzuszkiem to nie znaczy, że jakos nieproporcjonalny tylko chudy po prostu, a na brzuszku najbardziej znać na takim usg po wymiarach. To właśnie jako jeden z objawów hipotrofii jest. Potem doszło u mnie skrajne małowodzie i zwapniałe łożysko - to wszystko co może lekarz z usg wyczytać pod tym kątem. U mnie jest problem z krzepliwością przez co łożysko jest słabo odżywione - to już chyba rozmawiałyśmy na ten temat.
Nie mam pojęcia jak Twoje dolegliwości mogą wpłynąc na samo łozysko.. Ale masz może jakieś leki/zalecenia co do przeciwdziałania hipotrofii?

reklama
A ja jadę do lekarza sprawdzić co z małym, bo nie puka mnie od rana...
Ja wczoraj miałam to samo, a co najgorsze dzień wcześniej wieczorem tak wydziwiał mały, że nie umiałam przy biurku siedzieć. Więc wczoraj od samego rana się zamartwiałam, że coś mu się działo, a ja nie zareagowałam, itp... No i znów jak zaczął wieczorem piruety kręcić to spać nie umiałam :) więc na pewno wszystko dobrze, ale jeśli ma Cię to uspokoić i masz szpital blisko, to nie zaszkodzi sprawdzić :)

mi na każdej wizycie robi 3d :) wczoraj akurat zasłoniła ją pępowina czy cos.. nie znam sie, ale widac tylko nosek i buźke ;)
Na szczęście narazie waga ruszyła i waży 1000g 28tc+2 , brzuszek oczywiście mniejszy. Przybrała 250g w 2 tygodnie więc wydaje mi się, że dobrze :)
Gin mówi, że nie jest książkowo, ale źle też nie, więc czas pokaże i dalej wizyty co 2 tygodnie
To jaka jest teraz różnica z daty porodu a z badań? I przypomnij ile ważyła 2 tygodnie temu??

To jaka jest teraz różnica z daty porodu a z badań? I przypomnij ile ważyła 2 tygodnie temu??
Teraz różnica wynosi 11dni, poprzednio też 11 więc się nie pogarsza jak chodzi o wagę, bo np taką główkę jak 2 tygodnie temu miała na 25+5 To teraz ma na 30tc. Więc ja nie wiem jaki to jest zakres błędu i poprawność pomiaru.
2 tygodnie temu wazyla 755g teraz dokładnie 1006g

Dziewczyny rodzące sn, będziecie rodzic ze znieczuleniem czy bez? Jeśli z to z jakim? Ja mam do wyboru każdy rodzaj znieczulenia w szpitalu, ale chciałam spróbować urodzić bez. Mam zamiar kupić sobie TENS (nie zawsze aparat jest dostępny w szpitalu, albo jest, ale zepsuty, a nowy kosztuje niewiele), no i skorzystać z tego gazu ewentualnie, jeśli to cos w ogóle pomaga. Mogę wybrać sposrod: syntetyczna morfina, epidural, TENS I gaz rozweselający.

Dziewczyny rodzące sn, będziecie rodzic ze znieczuleniem czy bez? Jeśli z to z jakim? Ja mam do wyboru każdy rodzaj znieczulenia w szpitalu, ale chciałam spróbować urodzić bez. Mam zamiar kupić sobie TENS (nie zawsze aparat jest dostępny w szpitalu, albo jest, ale zepsuty, a nowy kosztuje niewiele), no i skorzystać z tego gazu ewentualnie, jeśli to cos w ogóle pomaga. Mogę wybrać sposrod: syntetyczna morfina, epidural, TENS I gaz rozweselający.
Bez czyli bez takiego farmakologicznego miałam na myśli :)

Ja rodzilam bez znieczulenia to znaczy mialam tylko gaz przez doslownie 4minuty bo nie umialam z tym oddychac przy skurczach i podziekowalam, teraz jak bedzie porod sn to tez bez 😊

Ja rodzilam bez znieczulenia to znaczy mialam tylko gaz przez doslownie 4minuty bo nie umialam z tym oddychac przy skurczach i podziekowalam, teraz jak bedzie porod sn to tez bez 😊
Boję się skutków ubocznych epiduralu (znane z najbliższego otoczenia) , morfina też nie wchodzi w grę, ale nie wiem czy dam radę tak prawie "na żywca" :) mimo wszystko kobiety dają radę to może i ja dam 😅

reklama
Wow niezły wybor w Twoim szpitalu.

Do góry