reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
mi na każdej wizycie robi 3d :) wczoraj akurat zasłoniła ją pępowina czy cos.. nie znam sie, ale widac tylko nosek i buźke ;)
Na szczęście narazie waga ruszyła i waży 1000g 28tc+2 , brzuszek oczywiście mniejszy. Przybrała 250g w 2 tygodnie więc wydaje mi się, że dobrze :)
Gin mówi, że nie jest książkowo, ale źle też nie, więc czas pokaże i dalej wizyty co 2 tygodnie

mi na każdej wizycie robi 3d :) wczoraj akurat zasłoniła ją pępowina czy cos.. nie znam sie, ale widac tylko nosek i buźke ;)
Na szczęście narazie waga ruszyła i waży 1000g 28tc+2 , brzuszek oczywiście mniejszy. Przybrała 250g w 2 tygodnie więc wydaje mi się, że dobrze :)
Gin mówi, że nie jest książkowo, ale źle też nie, więc czas pokaże i dalej wizyty co 2 tygodnie
U mnie też jest cały czas malutka idę 16 na wizytę będzie wtedy 28+4 będę miała porównanie czy wkoncu przekroczy ten 1kg ile jest u Ciebie mniejszy dzidziuś według USG?

U mnie też jest cały czas malutka idę 16 na wizytę będzie wtedy 28+4 będę miała porównanie czy wkoncu przekroczy ten 1kg ile jest u Ciebie mniejszy dzidziuś według USG?
około 1,5 tygodnia różnicy jak chodzi o wagę. Z tym, że podobnie jak przy synku w 1 ciąży brzuszek juz ma mniejszy w porównaniu do innych wymiarów więc nie wiem na ile można sie sugerowac tymi wytycznymi. Bo niekoniecznie może być mniejsza tylko chudsza (tak miałam w 1 ciąży, skóra i kości aż żal było :( )

Do 16 to jeszcze trochę czasu, ja 18 mam kolejną :D Nie myślałaś częściej chodzić na wizyty i kontrolować? JA to bym ze stresu nie wytrzymała pewnie ;)

Ale fajne zdjecia macie. Ja takich nie mam nie robi mi 3 d.
Wczoraj bylam na usg 31 tydzien wszystko ok tylko kosc udowa 6,6 cm wychodzi jak na 34 tydz. Jak u was? Tak dla porównania ? Czy to znaczy ze bedzie wysoka? Wazy 1990. Ja tez jestem wysoka jak na babkę bo 178cm.

Rożek to jest otulacz w którym dziecko wyciągnie Ci rączkę albo jak się będzie wiercił to i więcej. Wydawało mi się, ze w zimie dziecko ubiera się w kombinezon i czapkę 🤷🏼‍♀️ Jak cos złe mowie to niech ktoś mnie poprawi
Mi tez sie tak wydaje ze kombinezon w zime to podstawa a otulacz to np w domu dziecko owinac zeby sobie spalo czy np do karmienia a pozniej sobie na tym po prostu leży.

Ale ness chyba chodzilo o to ze co za roznica w czyn dziecko zabierzemy ze szpitala w rozku czy w foteliku. Nie powinien szpital ingerować jak ktos ma 5 min od szpitala to tez bym chciala pieszo isc.

około 1,5 tygodnia różnicy jak chodzi o wagę. Z tym, że podobnie jak przy synku w 1 ciąży brzuszek juz ma mniejszy w porównaniu do innych wymiarów więc nie wiem na ile można sie sugerowac tymi wytycznymi. Bo niekoniecznie może być mniejsza tylko chudsza (tak miałam w 1 ciąży, skóra i kości aż żal było :( )

Do 16 to jeszcze trochę czasu, ja 18 mam kolejną :D Nie myślałaś częściej chodzić na wizyty i kontrolować? JA to bym ze stresu nie wytrzymała pewnie ;)
A wiesz może czemu u synka był mniejszy brzuszek? Mi właśnie też wychodzi mniejszy brzuszek . Co do wizyt chodzę co 3 tyg średnio teraz mam 16 i 20 echo serca ja mam hipoglikemię i pępowinę dwunaczyniowa temu może być też mniejsze. A synek z aka waga się urodził w którym tyg ciąży?

reklama
Ale fajne zdjecia macie. Ja takich nie mam nie robi mi 3 d.
Wczoraj bylam na usg 31 tydzien wszystko ok tylko kosc udowa 6,6 cm wychodzi jak na 34 tydz. Jak u was? Tak dla porównania ? Czy to znaczy ze bedzie wysoka? Wazy 1990. Ja tez jestem wysoka jak na babkę bo 178cm.
U mnie też jakiś czas temu kość udowa była o 3 tygodnie dłuższa. Lekarz od razu zapytał, czy ojciec dziecka jest wysoki i faktycznie jest. Ja też do niższych nie należę, mam 175cm. Będzie dlugasek, nie martw się :)

Do góry