reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
He he tez tak uwazalam[emoji16]No to prawie remis A ponoć tak dużo dziewczynek się rodzi
Magdalena5
Zaangażowana w BB
To ja podbijam u mnie dziewczynka .
Dawno mnie tu nie bylo ale przypomne termin na 14.01.
Dawno mnie tu nie bylo ale przypomne termin na 14.01.
G
gość _199
Gość
Dziewczyny mam pytanko. Jeżeli jest tygodniowa rozbieżność między data porodu wg USG prenatalnego, a data miesiączki to na którą datę patrzą lekarze?
chyba zależy od lekarza. Byłam teraz na pierwszej wizycie w PL i lekarz wpisał datę z miesiączki (chociaż ja wiem dokładnie że to data z USG pokrywa się z datą poczęcia, a nie data miesiączki i mówiłam mu o tym) i pomiary przez to wyszły już dosyć mocno poniżej średniej... Więc ja nadal traktuję datę z USG jako wiążącą, jak to potem będzie wyglądało już w okolicach terminu porodu, to zobaczę. Na pewno się nie zgodzę zbyt wcześnie na wywoływanie.Dziewczyny mam pytanko. Jeżeli jest tygodniowa rozbieżność między data porodu wg USG prenatalnego, a data miesiączki to na którą datę patrzą lekarze?
Zielonafilizanka
Zaciekawiona BB
Brzuszek śliczny i wcale nie jest taki małyWitam mamusie U nas 29 tydz. Termin na 9.01.2021 W brzuszku Antoś Martwi mnie,że mam mały brzuszek Dołączam zdjęcie. Pokazcie swoje
Mój 30 tydzień
Elka1306
Aktywna w BB
Wydaje mi się że patrzą na datę z om, a tylko w przypadku kiedy nie znasz lub nie jesteś pewna daty om to patrzą na datę z USG. Kiedyś tak przynajmniej było. U mnie różnica jest 1 dzień więc nie wiem jak to w praktyce wygląda.Dziewczyny mam pytanko. Jeżeli jest tygodniowa rozbieżność między data porodu wg USG prenatalnego, a data miesiączki to na którą datę patrzą lekarze?
reklama
Mixme92
Fanka BB :)
Trochę tak jest, do tygodnia różnicy mniej więcej patrzą na om, ale są dziewczyny z mega nie regularnymi cyklami np. trwającymi 40-60dni i wtedy to już tylko z usg jest sens.Wydaje mi się że patrzą na datę z om, a tylko w przypadku kiedy nie znasz lub nie jesteś pewna daty om to patrzą na datę z USG. Kiedyś tak przynajmniej było. U mnie różnica jest 1 dzień więc nie wiem jak to w praktyce wygląda.