reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Znalazłam dwa wózki i praktycznie w idealnym stanie z ludzie sprzedają, bo chyba im się znudziły. Są z zeszłego roku jeszcze na gwarancji, tylko obawiałam się że nie można używanego fotelika kupować.
Sprzedają bo około rok używania wózka 3w1 to norma, większość woli zmienić na lekkie spacerówki, a w tym czasie dzieci wyrastają z pierwszego fotelika (13kg).
Fotelik musi być bezwypadkowy, nie powinien być starszy niż 3.5-4lata bo ogólnie mówi się, że powyżej 5 lat nie powinno się używać fotelika z uwagi na trwałość materiałów itp. a jeszcze Ty masz go jakiś czas mieć.
Ja planuję kupić używany wózek i dokupić nowy fotelik, ale jak miałabym pewność co do powyższych to bym kupiła i z fotelikiem.

reklama
Dlaczego nie można? :) moi znajomi same foteliki dla córek mają z drugiej ręki kupowane na olx lub fb :)
nie znam się na tym, obawiałam się, że tracą swoje właściwości itp.

Sprzedają bo około rok używania wózka 3w1 to norma, większość woli zmienić na lekkie spacerówki, a w tym czasie dzieci wyrastają z pierwszego fotelika (13kg).
Fotelik musi być bezwypadkowy, nie powinien być starszy niż 3.5-4lata bo ogólnie mówi się, że powyżej 5 lat nie powinno się używać fotelika z uwagi na trwałość materiałów itp. a jeszcze Ty masz go jakiś czas mieć.
Ja planuję kupić używany wózek i dokupić nowy fotelik, ale jak miałabym pewność co do powyższych to bym kupiła i z fotelikiem.
Ja chce wózek 3w1 tak do 3rż. Moja siostra używała dopóki córka nie wyrosła z wózka i była bardzo zadowolona. Mi też się wygodniej prowadziło spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego niż lekką spacerówkę.
Nie mam pewności właśnie, na olx pewnie każdy powie, że bezwypadkowy, dlatego chciałam dokupić do wózka 2w1 fotelik, ale strasznie mało ofert, każdy wciska z fotelikiem i nie chcą sprzedać bez.

nie znam się na tym, obawiałam się, że tracą swoje właściwości itp.

Ja chce wózek 3w1 tak do 3rż. Moja siostra używała dopóki córka nie wyrosła z wózka i była bardzo zadowolona. Mi też się wygodniej prowadziło spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego niż lekką spacerówkę.
Nie mam pewności właśnie, na olx pewnie każdy powie, że bezwypadkowy, dlatego chciałam dokupić do wózka 2w1 fotelik, ale strasznie mało ofert, każdy wciska z fotelikiem i nie chcą sprzedać bez.
Ich można używać do 3 lat czy tam iluś kg u dziecka, tylko mało kto używa tak długo, ja znam pojedyńcze przypadki, samodzielne spacerówki są po prostu mniejsze, zwrotniejsze lżejsze i lepiej się składają do bagażnika itp. Ja sama wcale nie używałam z córką spacwrówki z 3w1 bo mała nie chciała w niej jeździć, a mi było za ciężko ją targać po schodach, więc w sumie wózek 3w1 używałam jakieś 8mcy i to dlatego, że córka z lata i zimę do końca jeździła w gondoli. Dlatego też teraz chce używany jeśli mam z niego korzystać maks rok.

Ich można używać do 3 lat czy tam iluś kg u dziecka, tylko mało kto używa tak długo, ja znam pojedyńcze przypadki, samodzielne spacerówki są po prostu mniejsze, zwrotniejsze lżejsze i lepiej się składają do bagażnika itp. Ja sama wcale nie używałam z córką spacwrówki z 3w1 bo mała nie chciała w niej jeździć, a mi było za ciężko ją targać po schodach, więc w sumie wózek 3w1 używałam jakieś 8mcy i to dlatego, że córka z lata i zimę do końca jeździła w gondoli. Dlatego też teraz chce używany jeśli mam z niego korzystać maks rok.
u mnie problemu z noszeniem nie będzie bo mam winde i podjazd, auto też będziemy mieć ogromne, więc nie jest to dla mnie problemem. Mi się naprawdę lepiej jeździło spacerówką z 3w1, siostrzenica lubiłą wózek, no i moja siostra to codziennie kilkugodzinne spacery po lasach, bo ma psy sportowe i super się prowadziło. Do auta też super wchodził, więc to zależy od osoby i wózka.

My dostaliśmy od moich rodziców nowy wozek 3w1, fotelik uzywalismy niecały rok, potem przesiadka do maxicosi. Gondola przydała się na pierwsze pół roku, później już spacerowka. Byliśmy ogólnie zadowoleni, ale jakoś tak wyszło, że postanowiliśmy kupić baby joggera spacerowke i to dopiero fantastyczny wozek. Po wszystkim pojedzie, jest super zwrotny. Co prawda całkiem duży i dość ciężko ale jak nie musisz dźwigać martwić się czy wejdzie do bagażnika to gorąco polecam. Aktualnie myślimy, żeby dokupić adaptery i gondole na drugie dziecko do joggera:)

reklama
Do góry