reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Mój też bedzie Olek! 💞 dla synka wybierał tatuś, ja miałam wybrać dla córki :) była by wtedy Martynka :) ale "przegrałam" hihih 😄😄 i tak od dawna mamy te typy :)
Piękne imię Martynka ;)
Jak również piękne imię Aleksander.

Ja na chwilę obecną czekam do jutra i na inspiracje :p

Tylko żeby mnie żadna później z Mam nie oskarżyła że "ukradłam jej imię" i moje dziecko ma tak samo na imię (jak to zrobiła Rozenek 🙈)

reklama
Dziewczyny, możecie poradzić? Ponieważ nie mam nikogo wokół kto urodził w zimie, a jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona. Powiedzcie proszę ile kupić par body z dlugim rękawem i krótkim na rozmiar 56, 62 i 68. Ile kombinezonów? Jakieś sweterki? Bluzy? Długie spodnie? Jak ubrać takie małe dziecko na wyjście i jak powinno być ubrane w domu?
Ja od razu startuje z ubraniami 62, młody jest duży, więc na pewno ominie 56.
Na pewno nie będę kupowała żadnych bluz, ani spodni. Stawiam na body, śpiochy, polspiochy żeby dziecku było wygodnie. Kombinezony będę miała dwa w razie czego jak jeden będzie brudny, bo kupię biały futerkowy, więc na pewno będzie trzeba często go prać 😁
W domu jest ciepło więc będzie chodził w krótkim rękawku, myślę że kupię z 10 bodziaków na długi rękaw, 10 na krótki. Jakieś polspiochy do tego. Na pewno nie chce pajacyków.
Od 68 to już zacznę kupować letnie ubranka, na pewno nie będę kupowała przed porodem, bo nie wiem jak szybko będzie rósł, może być tak że wskoczy w marcu, a może w maju.

Witam Was piękne rano przy kawce 😘😘
@Agnieszka2929 kiedy Ty wogole masz teraz jakąś wizytę i badania krwi? Ja nie mogę pojąć tylko że nie byłaś teraz u żadnego więcej lekarza bo jak twierdzisz po co usłyszeć taka sama diagnozę mi się to w głowie nie mieści mi się zdaje że np teraz powinnaś robić chociaż raz w tyg crp czy nie ma stanu zapalnego i kontrolować co z pozostala dwójka dzieciaczków się dzieje ja bym osiwiala do końca a i tak już siwa 😁
Miłego dnia dziewczynki Wam życzę a wizytującym samych dobrych wiadomości 😘😘😘
Dzis czekam wyniki krwi zle stan zapalny krzepliwosc za duza i anemia.

Może komuś się przyda odnośnie zakupów ubranek. Wyprawka zimowa dla dzieci z wagą poniżej i powyżej 3200 g.

Załączniki

• Screenshot_20200817-181821.png
    Screenshot_20200817-181821.png
    161,3 KB · Wyświetleń: 135
  • Screenshot_20200817-181812.png
    Screenshot_20200817-181812.png
    148,3 KB · Wyświetleń: 121
Aaa i jeszcze mi się przypomniało @Agnieszka2929 to że dziewczyny Ci zaproponowały wizytę lub chodź telefoniczna rozmowę z psychologiem to normalne i żaden wstyd oprócz straty wyprowadził się mąż mało który człowiek by sobie w takiej sytuacji sam poradził ale pierwsza podstawowa rzecz jeśli chodzisz do poradni przy szpitalnej to tam lekarz powinien Cię z takim skontaktować każdemu to proponują a przynajmniej powinni po stracie dziecka po to są tam Ci specjaliści.
Teraz mam miec co 2 tyg usg i genetyka.

Dziewczyny, możecie poradzić? Ponieważ nie mam nikogo wokół kto urodził w zimie, a jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona. Powiedzcie proszę ile kupić par body z dlugim rękawem i krótkim na rozmiar 56, 62 i 68. Ile kombinezonów? Jakieś sweterki? Bluzy? Długie spodnie? Jak ubrać takie małe dziecko na wyjście i jak powinno być ubrane w domu?
56 to jak najmniej szybko wyrastaja dzieci.

reklama
Do góry