reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny! Pytanie do mam na duphastonie. Macie jakieś informacje do kiedy stosować? U mnie ten lek powoduje straszne nudności, A lekarz mówi, że teoretycznie do 16tc zaleca się brać.. obecnie mam 12tc +2 I coraz gorzej to znoszę.. dawkę mam 2 tabletki dziennie.
Wczoraj miałam genetyczne usg i wszystko super więc poważnie się zastanawiam czy wcześniej nie odstawić.
Ja wczoraj wzięłam ostatnie tabletki. Jestem 12+2 :) również brałam 2 tabletki dziennie.

reklama
Cześć dziewczyny! Pytanie do mam na duphastonie. Macie jakieś informacje do kiedy stosować? U mnie ten lek powoduje straszne nudności, A lekarz mówi, że teoretycznie do 16tc zaleca się brać.. obecnie mam 12tc +2 I coraz gorzej to znoszę.. dawkę mam 2 tabletki dziennie.
Wczoraj miałam genetyczne usg i wszystko super więc poważnie się zastanawiam czy wcześniej nie odstawić.
Wg mnie on tym akurat decyduje lekarz prowadzący. Mi odstawil, zaczęłam plamic i znów włączył wiec biorę z tym ze już 3x1. Od 2 dni wymiotuje na sama myśl o jedzeniu. Ale czgo sie nie robi dla zdrowia maluszka.

.

No to jednak miało 12 cm (od głowy do nóg jak to napisałaś) w 12 tygodniu czy w 13 lub nawet 14? Bo wcześniej pisałaś że 12 tyg ci wyszło 12 cm, a teraz piszesz o 13/14 tyg 🤔
Bo mi sie pomylily tyg ;p zresztą ja tu pisze a inne cyfry tez wskakuja mam dlugie paznokcie musze dwa razy czytac na tel.Spojrzalam w papiery i juz ok.

Ja mam luteine i bede brac do konca.

Termin masz taki jak ja dlatego wrocilam uwage na rozbierznosci. I jak of razu napisalam, mialam nadzieje ze sie myle poza tym nie porownuj dzieci. Plodu w pierwszym trymestrze rozwijaja sie mniej wiecej tak samo. Tez mam dziecko ktore wyglada na starsze niz jest. Nie ma to powiazania to plodu jednakze

No I to juz sa normalne wymiary. Bo jak widzialam 12cm w 12 tyg to sorki ale srednio realne to jest szczegolnie przy trojaczkach
Ja akurat nie mam co patrzec na termin,bo naszczescie itak tyle sie meczyc nie musze ;)mam znajome trojaczki i zaraz je zapytam o wymiary.

Wg mnie on tym akurat decyduje lekarz prowadzący. Mi odstawil, zaczęłam plamic i znów włączył wiec biorę z tym ze już 3x1. Od 2 dni wymiotuje na sama myśl o jedzeniu. Ale czgo sie nie robi dla zdrowia maluszka.
Wiesz wlasciwie to powiedzial, ze decyzje zostawia mi. Bo tak jak mowi do 16tc są wytyczne, no i jednak na duphastonie jest potwierdzone zmniejszone zagrożenie poronienia, natomiast u mnie nie znajduje nic co by miało wskazywać obecnie na poronienie, chociaż już 1 mam za sobą..

Ja bralam w pierwszej ciazy ale mi nic nie bylo po nich. I odstawilam tez bez problemu. Bralam je do konca 12tc

reklama
Do góry