reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny! Pytanie do mam na duphastonie. Macie jakieś informacje do kiedy stosować? U mnie ten lek powoduje straszne nudności, A lekarz mówi, że teoretycznie do 16tc zaleca się brać.. obecnie mam 12tc +2 I coraz gorzej to znoszę.. dawkę mam 2 tabletki dziennie.
Wczoraj miałam genetyczne usg i wszystko super więc poważnie się zastanawiam czy wcześniej nie odstawić.
Ja wczoraj wzięłam ostatnie tabletki. Jestem 12+2 :) również brałam 2 tabletki dziennie.

reklama
Cześć dziewczyny! Pytanie do mam na duphastonie. Macie jakieś informacje do kiedy stosować? U mnie ten lek powoduje straszne nudności, A lekarz mówi, że teoretycznie do 16tc zaleca się brać.. obecnie mam 12tc +2 I coraz gorzej to znoszę.. dawkę mam 2 tabletki dziennie.
Wczoraj miałam genetyczne usg i wszystko super więc poważnie się zastanawiam czy wcześniej nie odstawić.
Wg mnie on tym akurat decyduje lekarz prowadzący. Mi odstawil, zaczęłam plamic i znów włączył wiec biorę z tym ze już 3x1. Od 2 dni wymiotuje na sama myśl o jedzeniu. Ale czgo sie nie robi dla zdrowia maluszka.

.

No to jednak miało 12 cm (od głowy do nóg jak to napisałaś) w 12 tygodniu czy w 13 lub nawet 14? Bo wcześniej pisałaś że 12 tyg ci wyszło 12 cm, a teraz piszesz o 13/14 tyg 🤔
Bo mi sie pomylily tyg ;p zresztą ja tu pisze a inne cyfry tez wskakuja mam dlugie paznokcie musze dwa razy czytac na tel.Spojrzalam w papiery i juz ok.

Ja mam luteine i bede brac do konca.

Termin masz taki jak ja dlatego wrocilam uwage na rozbierznosci. I jak of razu napisalam, mialam nadzieje ze sie myle poza tym nie porownuj dzieci. Plodu w pierwszym trymestrze rozwijaja sie mniej wiecej tak samo. Tez mam dziecko ktore wyglada na starsze niz jest. Nie ma to powiazania to plodu jednakze

No I to juz sa normalne wymiary. Bo jak widzialam 12cm w 12 tyg to sorki ale srednio realne to jest szczegolnie przy trojaczkach
Ja akurat nie mam co patrzec na termin,bo naszczescie itak tyle sie meczyc nie musze ;)mam znajome trojaczki i zaraz je zapytam o wymiary.

Wg mnie on tym akurat decyduje lekarz prowadzący. Mi odstawil, zaczęłam plamic i znów włączył wiec biorę z tym ze już 3x1. Od 2 dni wymiotuje na sama myśl o jedzeniu. Ale czgo sie nie robi dla zdrowia maluszka.
Wiesz wlasciwie to powiedzial, ze decyzje zostawia mi. Bo tak jak mowi do 16tc są wytyczne, no i jednak na duphastonie jest potwierdzone zmniejszone zagrożenie poronienia, natomiast u mnie nie znajduje nic co by miało wskazywać obecnie na poronienie, chociaż już 1 mam za sobą..

Ja bralam w pierwszej ciazy ale mi nic nie bylo po nich. I odstawilam tez bez problemu. Bralam je do konca 12tc

reklama
Do góry