reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ale Agnieszka jest w 15 tygodniu + kilka dni ciąży. I wielkość dzieci się na oko zgadza. Na tym etapie mają około 10 cm. U niej 11 i 12 cm. Co do badań prenatalnych to pappa robi się do 14+1 tygodnia ciąży, ale inne testy nie. Mnie lekarka od usg mówiła, że są jakieś badania, któe nie mają tego ograniczenia i kosztują około 2000-2500 zł. Nie było to badanie nifty, tylko jakieś inn.
Tak, ale Agnieszka napisała że jej dzieci na badaniach w 12 tyg. Miały po 12 cm. Dlatego wszystkie jesteśmy zdziwione ;)

reklama
Ja wq prentalnych mam jak om 13 styczen.niestety nie każdy ma duze dziecko ja mam 6 latka jak 9 latka wq wzrostu i cóż i wiecej umie jak jego rówieśnicy i afer nie robie.

Owszem masz rację, że rodzą się różnej wielkości i dziecko pod koniec różnie przybiera. Natomiast na początku i w okresie badań prenatalnych ich wielkość jest podobna, kilka mm różnicy ok czy cm ale tyle ? Może źle spojrzałas na wymiary? na prenatalnych dzięki wymiarom mozna ocenić dokładniej termin porodu, bo tu każde kilka mm ma znaczenie.
Teraz spojrzalam w papiery i na prentalnych 7 cm. W 11+6dni a ze szpitala 12. W 13 tyg wiec musieli mierzyc inaczej.zreszta dla mnie niewazne mam zdrowa cala trójkę i to mnie interesuje.

Teraz spojrzalam w papiery i na prentalnych 7 cm. W 11+6dni a ze szpitala 12. W 13 tyg wiec musieli mierzyc inaczej.zreszta dla mnie niewazne mam zdrowa cala trójkę i to mnie interesuje.
Ależ oczywiście, że najważniejsze jest to że dzieci są zdrowe- to nie ulega wątpliwości. I nikt żadnych afer tu nie robi. Po prostu każda z nas się zdziwiła jak trojeczki mogą być tak duże w takim okresie ciąży. Każde dziecko w do pewnego momentu ciąży mierzy i waży mniej więcej tak samo, później ok 8-9 m-ca już się wymiary mogą różnić. Dlatego troszkę nas to zaciekawiło. Teraz jest wszystko wiadomo, a każdej z nas zdarzyło się pomylić;) dobrego dnia ;)

.
Ja nie wiem robicie tu jakaś afere jakby nie wiem co to było niektorzy mierzą od glowy do nog juz jak jest dobre ulozenie w 13/14tyg
No to jednak miało 12 cm (od głowy do nóg jak to napisałaś) w 12 tygodniu czy w 13 lub nawet 14? Bo wcześniej pisałaś że 12 tyg ci wyszło 12 cm, a teraz piszesz o 13/14 tyg 🤔

Ja wq prentalnych mam jak om 13 styczen.niestety nie każdy ma duze dziecko ja mam 6 latka jak 9 latka wq wzrostu i cóż i wiecej umie jak jego rówieśnicy i afer nie robie.
Termin masz taki jak ja dlatego wrocilam uwage na rozbierznosci. I jak of razu napisalam, mialam nadzieje ze sie myle poza tym nie porownuj dzieci. Plodu w pierwszym trymestrze rozwijaja sie mniej wiecej tak samo. Tez mam dziecko ktore wyglada na starsze niz jest. Nie ma to powiazania to plodu jednakze
No I to juz sa normalne wymiary. Bo jak widzialam 12cm w 12 tyg to sorki ale srednio realne to jest szczegolnie przy trojaczkach

reklama
Cześć dziewczyny! Pytanie do mam na duphastonie. Macie jakieś informacje do kiedy stosować? U mnie ten lek powoduje straszne nudności, A lekarz mówi, że teoretycznie do 16tc zaleca się brać.. obecnie mam 12tc +2 I coraz gorzej to znoszę.. dawkę mam 2 tabletki dziennie.
Wczoraj miałam genetyczne usg i wszystko super więc poważnie się zastanawiam czy wcześniej nie odstawić.

Do góry