Mama po raz drugi👍
Fanka BB :)
To tylko ja 5 kg do przodu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Owszem masz rację, że rodzą się różnej wielkości i dziecko pod koniec różnie przybiera. Natomiast na początku i w okresie badań prenatalnych ich wielkość jest podobna, kilka mm różnicy ok czy cm ale tyle ? Może źle spojrzałas na wymiary? na prenatalnych dzięki wymiarom mozna ocenić dokładniej termin porodu, bo tu każde kilka mm ma znaczenie.To pokazuje na 15 tydz ;p nie na 12 zreszta dzieci sie roznie rozwijają tak jak jedne maja 3 kg w 35 a drugie rodza sie w 40 tyg z 2 kg
Ja 4 i dzisiaj mnie trochę zrypał, powiedzialam, ze sie poprawie! Ale przyznalam sie ze zrem jak swinia, zjadla sloik majonezu w 3 dni.To tylko ja 5 kg do przodu [emoji16]
1 jest mniejszy ma 11 ;p blizniaki 12
Fajnie sie patrzy jak machaja i otwierają buzię ja się na prawym boku klasc nie moge bo mnie wypychaja,a to moja ulubiona strona
Agnieszka, moze sie myle I to strasznie ale to wszystko jest bardzo dziwne dla mnie osobiscie.Z prenatalnych mam ale tam sa serduszka i kawalek ludzikow.ja prenatalne mialam 30.06
Agnieszka, moze sie myle I to strasznie ale to wszystko jest bardzo dziwne dla mnie osobiscie.
Sanco kosztuje 2600 ale tez max do 15 tyg bo pozniej nie ma sensu.Ale Agnieszka jest w 15 tygodniu + kilka dni ciąży. I wielkość dzieci się na oko zgadza. Na tym etapie mają około 10 cm. U niej 11 i 12 cm. Co do badań prenatalnych to pappa robi się do 14+1 tygodnia ciąży, ale inne testy nie. Mnie lekarka od usg mówiła, że są jakieś badania, któe nie mają tego ograniczenia i kosztują około 2000-2500 zł. Nie było to badanie nifty, tylko jakieś inn.
Według mojej aplikacji pod koniec 12 tygodnia powinien mieć 7,4 cm Zobaczymy czy się sprawdzi bo ja idę w czwartek. Na prenatalnych mi się sprawdziło z aplikacją
Dziewczyny, odnośnie wymiarów to polecam Appke preglife [emoji4] np u mnie ma idealnie takie wymiary jak by to było przewidziane i zgadzają się z terminem OM i USG, a np ciaza+ mi przekłamuje dużo na plus i ciągle się martwiłam że mam dziecię za małe.. Moje i tak pomimo że zgodne ze swoim wiekiem to na grupie jedno z mniejszych więc pewnie większośc będzie miała wymiar ciut większy od tego podanego w preglife ale wydaje mi się, że fajniej jest czytać ze nasz dziec urósł więcej niż że jest ciągle za mały [emoji4]To będzie 12 tydzień i 6 dzień
Dziewczyny, odnośnie wymiarów to polecam Appke preglife [emoji4] np u mnie ma idealnie takie wymiary jak by to było przewidziane i zgadzają się z terminem OM i USG, a np ciaza+ mi przekłamuje dużo na plus i ciągle się martwiłam że mam dziecię za małe.. Moje i tak pomimo że zgodne ze swoim wiekiem to na grupie jedno z mniejszych więc pewnie większośc będzie miała wymiar ciut większy od tego podanego w preglife ale wydaje mi się, że fajniej jest czytać ze nasz dziec urósł więcej niż że jest ciągle za mały [emoji4]