reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Jesteś pewna, że Twoje dzieci mają odpowiednio 11, 12 i 12 cm? Jeżeli jesteś w 12 tc to wręcz niemożliwe, że Twoje dzieci są tak duże - nawet badania prenatalne wykonuje się do 14 tc tak aby dziecko nie osiągnęło więcej niż bodajże 8,5 cm.. w jaki sposób lekarz mierzył dzieciaczki - od główki do pupy? Masz zdjęcia z USG?
Teraz to ja jestem w 15 tyg ..syn tez byl duzy mialam dwa razy mierzone na prenatalnym crl i w szpitalu.

Teraz to ja jestem w 15 tyg ..syn tez byl duzy mialam dwa razy mierzone na prenatalnym crl i w szpitalu.
Też uwazam jak @AnMil że taka wielkość jak na ten tydzień jest niemożliwa, taka wielkosc odpowiada 17tygodniowi, mi gin mówi że wielkość na USG może się różnić max o 2 tyg (co do OM) w innym wypadku coś już jest nie tak. A tym bardziej przecież przy ciąży wieloraczej, wtedy w ogóle dzieci są chyba mniejsze niż norma do tygodnia.

Też uwazam jak @AnMil że taka wielkość jak na ten tydzień jest niemożliwa, taka wielkosc odpowiada 17tygodniowi, mi gin mówi że wielkość na USG może się różnić max o 2 tyg (co do OM) w innym wypadku coś już jest nie tak. A tym bardziej przecież przy ciąży wieloraczej, wtedy w ogóle dzieci są chyba mniejsze niż norma do tygodnia.
Wieloraczki nie musza byc male bywa ze w 33 tyg juz ważą po 2 kg.znajoma ur w 34 i mialy ponad 2 kg.syn z 39 tyg 59 cm kolezanki z 39 i 51 ..ciaza to nie regula ja tam tego nie mierze dla mnie najważniejsze ze sa zdrowe i wszystko jest ok .

Nie jest ci przykro ze nie masz ani jednego zdjęcia? Żadnej pamiątki? Ja co prawda mam jednego dzidziusia w sobie ale jak lekarz robi USG to zawsze proszę o zdjęcie bardziej że to pierwsza ciąża a z badań Prenetalnych to aż 20 zdjęcie dostałam każde zdjęcie z pomiarem aż byłam w szoku [emoji16]
Mam tylko zdj z 8 tyg na pamiatke ;)ja bede miec tyle usg ze ciagle je widzę.tydz temu tez mialam i tak co rusz.

reklama
Ja teraz chodze do lekarzy w szpitalu,a tam zdj nie daja grunt zeby było dobrze zdj na pamiatke beda po ur ;)
No tak ale co zdjęcie to jednak zdjęcie, ja też byłam w szpitalu i zdjęcie dostałam nawet prosić nie musiałam [emoji16] taka miła Pani była [emoji6] ważne że są zdrowe [emoji846]

Do góry