Niespodziewajka
Fanka BB :)
No właśnie... każda ciaza jest inna. Najważniejsze by była zdrowaJa zaczelam właśnie 12 i jeszcze nic a nic nie widać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie... każda ciaza jest inna. Najważniejsze by była zdrowaJa zaczelam właśnie 12 i jeszcze nic a nic nie widać
nie ma co się porównywać, każda jest inna.No właśnie... każda ciaza jest inna. Najważniejsze by była zdrowa
nie ma co się porównywać, każda jest inna.
Ja też chudnę, 5 kg na minusie. Ważę 48 kg
Przyznaj się bo tam chyba nawet w ankiecie jest takie pytanie, dodatkowo w razie co nie możesz mieć RTG.Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. W pracy kończą mi się badania medycyny pracy. I czy jak znowu robi się badania przedłużające to ja się muszę przyznać, że jestem w ciąży? Wychodzi to z badań krwi lub moczu? Jak się robi takie ogólne a nie pod względem ciąży?
Przyznaj się bo tam chyba nawet w ankiecie jest takie pytanie, dodatkowo w razie co nie możesz mieć RTG.
Nie możesz w ciąży takich rzeczy robić, nie wiem jak lekarz medycyny, ale w takiej sytuacji pracodawca powinien przenieść na stanowisko albo zapewnić możliwość pracowania w taki sposób żeby czynności zabronionych w ciąży nie wykonywać, w praktyce zazwyczaj mówi, żeby iść na zwolnienie albo i tak to robisz. Zadzwoń może do lekarza medycyny i zapytaj bo szkoda czasu się bujać po 4 specjalistach jak na koniec da Ci niezdolna do pracy...A mogą mi z powodu ciąży nie dać badań? Bo jak tak, to bym wybrała urlop jaki jeszcze mam i poprosiła lekarza o L4.
Ja w ogóle mam powinam mieć badania jak do pracy powyżej 3 m i do pracy przy komputerze a to już idzie się do 4 specjalistów.