reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Chyba nie tylko ja tak zrozumiałam Twoj komentarz. Dla mnie miał wydźwięk, że jak ktoś może żałować pieniędzy na nimfy skoro to bezinwazyjne. Tyle, że kolejność nadal jest taka, że jak ktoś się zdecyduje na terminacje ciąży to nic mu ten nimfy nie da, bo nadal będzie musiał zrobić amnio. Myślę, że Ania nie ze skąpstwa zdecydowała się na amniopunkcje tylko wybrała najlepszą dla siebie opcję według niej. Napewno rozważyła za i przeciw, ja się z nią zgadzam w 100%, nie potrzebne jej pisanie o ryzyku, bo napewno lekarz ją o tym poinformował.
Czasem kobiety nie zostaja uświadomione u lekarza na temat różnych możliwości. Nie Pisałam do Ani po to żeby jej coś wypomnieć w życiu tak nie pomyślałam..
Napisałam, że jest taka możliwość i taki test dostępny na rynku. Z punktu widzenia mojego jeśli nifty wyszedł by ok to nie robiłabym amino a właśnie po to ten test został stworzony żeby ograniczyć wykonywanie inwazyjnych badań. Jakby wyszedł źle to już w gestii każdej kobiety czy chce robić amino.

Ale przyznasz, że na razie pomimo tyłu bab było u nas bardzo spokojnie [emoji16]
Hehe no tak. Zawsze na początku znajomości nawet w miłości jest sielsko i anielsko. Szkoda, że tak nie może zostać po dłuższym stażu. Ale często można się dotrzec i myślę, że mimo, że nie zawsze się będziemy ze sobą zgadzać tutaj to powstaną naprawdę fajne znajomości.

Dziewczyny może to głupie pytanie ale jak jesteśmy przy tym temacie może mi ktoras wytłumaczyć na jakiej zasadzie działa ten test papa? W sensie że z czego biorą statystyki? Na podstawie czego?
z testuu pappa odczytuje się substancje, których są markerami trisomii. z krwi sprawdza się białko A i wolne betaHCG

Czasem kobiety nie zostaja uświadomione u lekarza na temat różnych możliwości. Nie Pisałam do Ani po to żeby jej coś wypomnieć w życiu tak nie pomyślałam..
Napisałam, że jest taka możliwość i taki test dostępny na rynku. Z punktu widzenia mojego jeśli nifty wyszedł by ok to nie robiłabym amino a właśnie po to ten test został stworzony żeby ograniczyć wykonywanie inwazyjnych badań. Jakby wyszedł źle to już w gestii każdej kobiety czy chce robić amino.
Zgadzam się z Tobą. Dlatego napisałam, że dla mnie pappa to naciaganie, jeśli robi się prywatnie. Dokładności nie ma tu ani trochę, a nerwów milion pięćset [emoji2372]

Ja myślę, że @Balbinka1991 miała na myśli to, że zamiast robić pappa lepiej zdecydować się na Nifty. Jeśli w którymś teście wyjdzie coś nie tak, to wtedy amnio
Zgadzam się z Tobą. Dlatego napisałam, że dla mnie pappa to naciaganie, jeśli robi się prywatnie. Dokładności nie ma tu ani trochę, a nerwów milion pięćset [emoji2372]
Byłam ostatnio na nfz u lekarki około 60+pytałam o test nifty jej odpowiedź to"no jest taki test powiedziała właśnie że pobiera się wolne dna dziecka i że dość drogi ale bardzo czuły"i o więcej rzeczy kazała pytać w rejestracji no więc czasem różnie to bywa z tym przepływem informacji lekarze czasem są bardzo mało wylewni co do przeprowadzonego usg a co dopiero żeby powiedzieć jakieś dodatkowe informacje itp.

Hehe faktycznie to jakoś śmiesznie tak zabrzmiało ale było mineło 🤣 chociaż wtedy bardziej mi było do płaczu jak do śmiechu bo dziura z przodu pocięta i piekło przy sikaniu a z tej drugiej wystawały te cholerne żyły to czułam się jak siedem nieszczęść ale takie uroki ciąży, porodu i połogu 😉 btw z tych trzech to połóg był dla mnie najgorszy 😩
Polog zdecydowanie najgorszy🙈😓

reklama
Do góry