reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny czy miała/ ma któraś z Was problem z oddychaniem? Tzn. tak, że pełnego oddechu złapać nie można, że aż do hiperwentylacji dochodzi.
😢
Męczę się z tym od samiutkiego początku. Nigdy wczesniej tak nie miałam. Przyznaję, ze jest to dla mnie przerażajace i pomimo tego, że mdłości mam 24 h na dobę, to to jest dla mnie najgorsza dolegliwość. Powoli wpadam przez nią chyba w jakąś depresję.
Wspominałam lekarzowi, ale poza tym zebym udała się do kardio to nic nie powiedział (mam trochę problemy z serduchem), ale u kardio okazało się, ze wszystko ok i że moze to z nerwów.
Głupio mi było wcześniej pisać, ale to dla mnie jakaś makabryczna męczarnia
Ja tak miałam w drogiej ciąży która poroniłam. Myślałam, ze się wykończę. Najgorsze, ze gdy komuś mówiłam to nikt mi nie wierzył i mówili, ze sobie wmawiam. Powiem szczerze, ze to było straszne. Chciałam złapać głębszy oddech i się nie dało. Pamietam, ze wtedy strasznie mi się ziewało

Ja jestem za tym żeby dać szansę tym którzy mało się udzielają nie każdy też ma czas siedzieć i pisać na różne tematy przeczyta i tyle a też niektórzy boją się jeszcze pisać żeby nie zapeszać ciąży lub są nieśmiałe 😉 ale np forum daje im jakąś siłę jeśli zmagają się z podobnymi probelamami ciążowymi

Ja tak miałam w drogiej ciąży która poroniłam. Myślałam, ze się wykończę. Najgorsze, ze gdy komuś mówiłam to nikt mi nie wierzył i mówili, ze sobie wmawiam. Powiem szczerze, ze to było straszne. Chciałam złapać głębszy oddech i się nie dało. Pamietam, ze wtedy strasznie mi się ziewało
o raju @kat. no właśnie, wszyscy twierdzą, że wymyślam i przesadzam
a to jest jakaś makabra i to ziewanie nadmierna, choć cieżko to ziewaniem nazwać

Ja robię dzień po, bo prenatalne mam wieczorem. Na szczęście nie trzeba być na czczo 😄 a potem lekarz to interpretuje razem.
Ja robię tego samego dnia po usg. Tak mi lekarz zalecił. W poprzedniej ciąży miałam w luxmedzie prenatalne i jak wyszłam z usg to w recepcji od razu kazali przejść do labo na krew.

O rany teraz będę myślała tylko o małosolnych... Ostatnio mam wilczu apetyt😋 Swoją drogą, Wam też tak bardzo dłuży się czas do kolejnej wizyty? Do mojej jeszcze tydzień a mam wrażenie że na ostatniej byłam ze 2 miesiące temu... 🤔

Ja bym zrobiła grupe z listy która jest i tyle. Myślę że styczniowe mamy się wyczerpaly i już nowe nie dolacza... Myślę że 50 postów to minimum na 1000 stron na forum. A juz napewno nie takie osoby co piszą teraz a czytają od początku 🤦‍♀️🤦‍♀️ i chyba jedyna opcja to zostać tu bo myślę że fb jest zbyt prywatny a jednak każda lubi chyba mówić tu anonimowo...

Też wolę tu.

Np mnie nie ma na tej Waszej liście, a udzielam się :) po prostu jeszcze się nie wpisałam, bo zrobię to po 12 tyg.

Też mnie nie ma na liście jeszcze. ;).

Można powiedzieć że tak ,aktualnie jestem bez L4 ale jutro idę do lekarza i będę prosić o wsteczne L4 .a szef wie że mam L4 do końca tygodnia.

Rozumiem. L4 można wystawić tylko do 3 dni w tył.

A przy plantach chimneye :D jadłas? Z lodamu i nutella i oreo sa genialne:D

Oo tak się nazywa cukiernia? Nie kojarzę.

Nie jadłam. Ale możliwe, że się wybiorę. Jeśli chodzi o lody to najczęściej jem od braci hodurek i ze starowislnej😜

Ja chodzę na sw Tomasza moje ulubione.

Strasznie mi mrowienie lewa strona. Ręka i noga ;/. Mam nadzieję że nie zapomnę jutro powiedzieć lekarzowi

reklama
O rany teraz będę myślała tylko o małosolnych... Ostatnio mam wilczu apetyt😋 Swoją drogą, Wam też tak bardzo dłuży się czas do kolejnej wizyty? Do mojej jeszcze tydzień a mam wrażenie że na ostatniej byłam ze 2 miesiące temu... 🤔
Też mi się dłuży i też mi został tydzień (z hakiem), z drugiej strony tylko odliczając do kolejnej wizyty, odnoszę wrażenie, że nie czerpie z tego w pełni i czas szybciej ucieka. Kiedy byłaś ostatnio? :)

Do góry