reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Od 2 dni marzę o smalcu 😍😍 już mam namiar nawet na sklep mięsny w którym podobno mają bardzo dobre smalcem w sloikach. Jak będę miała więcej siły na pewno sobie kupię:)

No proszę, nie spodziewałam się, że jest tu tak duża grupa fanek smalcu. 🤣

To mój Starszy ma teraz fazę na Kotociaki. Obejrzał tę bajkę i każe siebie nazywać Budyń, młodszy to Krakers, a w brzuchu mama nosi Piankę [emoji15][emoji2372][emoji2360]

Za to dzisiaj rano był mega słodki. Młodszy obudził się po 5 i mąż go przejął, ja sobie jeszcze mogłam spać. Obudzili mnie jak starszy się wdrapał na mnie, podciagnal mi bluzkę i mówi do brzucha "dzidziuś Ty śpiiiiiiiisz ? " [emoji173]

Aż sobie zobaczyłam co to za bajka. Normalnie dodaje sobie na listę do oglądania, bo my z mężem kociarze to damy radę tego słuchać 😉 Ogólnie to większość tych nowych bajek wcale mi się nie podoba.

reklama
Uwaga Anna zadaje pytanie za 100 pkt 😂😂😂. Boże ja czasami za siebie nie mogę chyba ale muszę bo się udusze... Czy wy czasami leżąc czujecie tak jakby kłucia szpilka jakby dowcipnie ktoś was szpilka dziobał z 20 sekund i przechodzi? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ nie w podbrzuszu tylko właśnie tak jakby od dołu .. 🤷‍♀️.

Ania uwielbiam Twoje pytania! 😁 ja nie mam czegoś takiego regularnie, ale kilka razy mialam identyczne uczucie "podkłówania szpilka" 😜

dziewczyny, Wy jesteście skarbnicą wiedzy więc proszę Was o podpowiedź.
dzisiaj jakby było mało moich [emoji2961] to kilka godzin temu dostałam biegunki (ciekawe po czym, bułce z masłem?) i strasznie zaczął boleć mnie brzuch (przypuszczam, że od biegunki, ale jest to inny ból niż na biegunkę przed ciążą) i teraz nie wiem czy panikować i jechać na sor czy wstrzymać się do jutra? może któraś z Was tak miała?

No proszę, nie spodziewałam się, że jest tu tak duża grupa fanek smalcu. [emoji1787]

Aż sobie zobaczyłam co to za bajka. Normalnie dodaje sobie na listę do oglądania, bo my z mężem kociarze to damy radę tego słuchać [emoji6] Ogólnie to większość tych nowych bajek wcale mi się nie podoba.
Uwierz, polubisz [emoji23]
Ja najbardziej nie lubię Binga, jeju jak mnie ten królik irytuje. U Wojtka już minęła fascynacja nim, ale był moment, że bing robił szał.

dzisiaj jakby było mało moich [emoji2961] to kilka godzin temu dostałam biegunki (ciekawe po czym, bułce z masłem?) i strasznie zaczął boleć mnie brzuch (przypuszczam, że od biegunki, ale jest to inny ból niż na biegunkę przed ciążą) i teraz nie wiem czy panikować i jechać na sor czy wstrzymać się do jutra? może któraś z Was tak miała?

Jeżeli to jednorazowe, to zrób sobie ciepłą miętę lub rumianek i poczekaj do jutra.. ja od początku ciąży juz kilka razy mialam rozwolnienie, ale takie "jednorazowe - w sensie, że w toalecie bylam raz lub dwa na dzień i właśnie taki ból brzucha.. ale jezeli przez to rozwolnienie chodziłabyś do toalety kilka/kilkanaście razy dziennie to warto pojechać do lekarza, zeby się nie odwodnić. Mój lekarz prowadzący mowil tez, ze jezeli rozwolnienie bedzie się powtarzało regularnie to warto sobie pobrać probiotyki 😊

Jak nie masz żadnego plamienia to chyba nie masz po co jechać... No pomysł, co powiesz na ip? Że dostałaś rozwolniebie? Spokojnie, jak się denerwujesz, a brzuch boli to weź magnez i nospe i do łóżka!

Dzięki dziewczyny, no właśnie też tak myślę, że nie ma co panikować, ale wolałam się upewnić..
Magnez i nospe wzięłam już wcześniej, słabą herbatę też popijam. najgorzej, że cały czas latam do WC i to w dwie strony...

Hej dziewczyny, nie odzywałam się dwa dni, bo jestem jak dętka. Dzisiaj byłam na badaniach krwi i 500 zł nie moje. Siniak na pol ręki, bo nie mogła się wkuć. Ja prenatalne mam 20 lipca dopiero, dłużą mi się okropnie te dni. Codziennie mam mdłości, ale nie są aż tak hardcorowe jak przy starszej dwójce miałam.
Zuza30 z biegunką bym nie jechała na sor. Poczekaj aż sytuacja się rozwinie i jeśli będzie coraz gorzej to wtedy ewentualnie. Poczytaj o jakiś domowych i bezpiecznych rozwiązaniach w razie biegunki.

reklama
Do góry