reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja też obiecywałam sobie się wzmocnić, ale kwarantanna i wirus pokrzyżowały mi plany, a w domu nienawidzę ćwiczyć [emoji849] jakby nie było to ogólnie jestem z tych co raczej mają dobra pamięć mięśni, więc moment i zaraz znów jestem zrobiona.. A teraz cokolwiek która z was ćwiczy czy całkowicie nic? Ja próbuje się zmotywować do lekkich przebieżek, ale w ten upał mi ciężko [emoji6]
Ja zanim się dowiedziałam o ciąży biegałam 3 razy w tyg po 10 km. Jak tylko zrobiłam test wpadłam w zły nastrój z 2 tyg chodziłam na kijach. Ale zaczęło mi być bardzo niedobrze i tak usiadłam teraz na dupie. Moj team koleżanek biega a ja 😩😥 cierpię jak je widzę. Mam zamiar ruszyć na kije bo są w ciąży o wiele wiele zdrowsze niż bieganie jak tylko miną mi te okropne mdłości ale jak będzie to się okaże.

A w którym jesteś tygodniu? Jeśli mieszkasz w pl i umowa przed wypowiedzeniem kończyłaby Ci się po 12 tyg to ma obowiązek przywrócić Cię do pracy. Chyba że podepnie to pod zwolnienia grupowe to nie.
Nie ma zwolnień grupowych. Mam wypowiedzenie do 30 czerwca a 30 będę w 11 tygodniu.

A ja dziś wyjątkowo dobrze się czuje. Obudziłam się bez mdłości i na razie samopoczucie super. Ale w głowie mam już różne chore myśli 😭 martwi mnie to że tak się dobrze czuje. Miałyście takie dni jakby całkowicie odpuszczalo a potem wracało ?

Brzuch I cyce :-D
A jak wasze zwierzaki na was reaguja? Muj pies to chyba byl pierwszy ktory wiedzial o ciazy. I non stop siedzi tak I chodzi za mna krok w krok

Załączniki

• 20200613_152607.jpg
    20200613_152607.jpg
    805,1 KB · Wyświetleń: 70
Brzuch I cyce :-D
A jak wasze zwierzaki na was reaguja? Muj pies to chyba byl pierwszy ktory wiedzial o ciazy. I non stop siedzi tak I chodzi za mna krok w krok

Jaki słodziak 😍 też chcę takiego niskopiennego fifusia, ale mąż nie jest przekoanany co do adopcji. Ogólnie to szukam psa dla nas i biorę bez pytania heheh
U mnie jeden z kotów chyba coś ogarnia, bo parę razy obejmował mi brzuch ;) a nigdy tego nie robił

Załączniki

• 7C1A3D52-D9E2-4288-AE9D-A81ACE9F36E2.jpeg
    7C1A3D52-D9E2-4288-AE9D-A81ACE9F36E2.jpeg
    103,8 KB · Wyświetleń: 63
A ja dziś wyjątkowo dobrze się czuje. Obudziłam się bez mdłości i na razie samopoczucie super. Ale w głowie mam już różne chore myśli 😭 martwi mnie to że tak się dobrze czuje. Miałyście takie dni jakby całkowicie odpuszczalo a potem wracało ?

To się ciesz - dzidzia daje Ci wypocząć 😊 mi w 8tc ustapily wlasciwie wszystkie objawy, po 3 dniach spanikowana lecialam do lekarza - serduszko bilo jak dzwon, a okruszek podrósł jak na drożdżach i wszystko było w porządku... nie zawsze tak jest że objawy muszą trwać równo do 12 tc.. jedne w ogóle nie mają żadnych objawów, drugie wymiotują przez całą ciążę, a jeszcze inne męczy na samym początku, a potem ustępuje.. nie wmawiajmy sobie najgorszego, bo można naprawdę w jakiś dół popaść.. 😘

reklama
Jeśli chodzi o moje ćwiczenia to głównie spacery, do ćwiczeń i biegania nie mogę się zmotywować, bo nie lubię 🤦 chociaż ostatnio to i tak nawet na spacer siły nie mam... ale to też dużo daje, po poprzedniej ciąży spacerowałam z synem 1-2 godziny dziennie codziennie i spaliłam wszystko i jeszcze wyszłam sporo na minusie (do tego stopnia, że chciałam przytyć, bo zrobiłam się za chuda 😁 ). Ale ja jako dziecko i nastolatka byłam chudzielcem, który jadł bardzo dużo i zawsze chciałam przytyć a nie mogłam... Dopiero jak zaczęłam studia przybrałam trochę masy tak, że czułam się dobrze w swoim ciele 😁 no ale nawyki żywieniowe zostały, metabolizm już nie ten i w efekcie mój brzuch jest teraz nieproporcjonalny do reszty ciała moim zdaniem 🤦 nie mówiąc że jeszcze po poprzedniej ciąży został mi jeden wielki flak na brzuchu z rozstępami 🤦 (rozstępy zrobiły mi się dosłownie z 2 tygodnie przed porodem... Ale miałam mega wielki brzuch, trojaczki by się tam spokojnie zmieściły 😁) powiedziałam ostatnio młodszej siostrze o ciąży a ona do mnie z tekstem "wiem o tym, domyśliłam się ostatnio bo widziałam Twój brzuch 😁 ", a ja do niej że to napewno nie brzuch ciążowy chyba ciąża spożywcza jak coś 😁😁 a ona że napewno nie, bo był inny niż zawsze ale bała mi się powiedzieć jakbym czasem nie była 😁 tak myślę i może to przez wzdęcia, bo czuję się niekiedy jakbym balon połknęła 🤦

Do góry