reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja powiem lekarzowi że cc i tyle.
Powiedzcie mi dziewczyny czy kąpiecie się w wannie? W poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu bo miałam prysznic w teraz mam to i to i wolę wannę. Lubię sobie poleżeć :) gdzieś czytałam że to nie wskazane ale pewna nie jestem
Mi lekarz kazał brać prysznic. Gorąca woda rozrzedza krew i może spowodować poronienie albo wady rozwojowe 🙄 w sumie sam zaczął ten temat, nawet nie pytałam. Podobno powinno się myć tylko w letniej /lekko ciepłej wodzie. No, ale leżenie w takiej to żadna przyjemność 😅
Ja uwielbiałam leżakować w wannie. Brałam książkę, winko i potrafiłam tak leżeć parę godzin i se wody dolewać ☺️

reklama
Hejka. W sobotę mam badania krwi w tym glukoze. Jak przebiega to badanie i czy długo trwa? Nigdy nie miałam 😅

Nie pobierają 2 razy? Tylko wszystko za jednym zamachem i koniec? Bo slyszalam, ze pije sie jakis płyn i pobieraja krew.
To jest test obciążenia glukozą OGTT, robi się w połowie ciąży jeśli pierwsza glukoza jest ok (jak są wskazania to czasami na początku), wtedy przychodzisz na czczo, pobierają krew, pijesz glukozę i pobierają po godzinie i po dwóch, czasami jeszcze po trzech godzinach. Z tego robi się krzywą i ocenia czy ma właściwy przebieg.

reklama
Do góry