reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Mam 38 lat i to moja 3 ciąża. Termin na 20.01.21 r. Jest tu może mamunia w podobnym wieku? 😊Pozdrawiam Was serdecznie 😊
Witam i gratuluję 😀 ja mam 38 lat i to moja druga ciąża z różniącą 14 lat. A w jakim wieku masz dzieci?

To jest test obciążenia glukozą OGTT, robi się w połowie ciąży jeśli pierwsza glukoza jest ok (jak są wskazania to czasami na początku), wtedy przychodzisz na czczo, pobierają krew, pijesz glukozę i pobierają po godzinie i po dwóch, czasami jeszcze po trzech godzinach. Z tego robi się krzywą i ocenia czy ma właściwy przebieg.
Aha no to spoko. Dzięki za info 👍

reklama
W sensie zaawansowania ciąży
Krótko mówiąc : widoczny pęcherzyk. Piszecie ( z tego, co zdołałam prześledzić) o badaniu na stężenie betahcg. Natomiast z tego co wyczytałam przyrost beta nie jest wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży. Może się np. okazać, że beta i pęcherzyk rosną, a zarodek się nie rozwija. Ja się zamartwiam, może niepotrzebnie. Nie mam porównania do poprzednich ciąż, bo to zamierzchłe już czasy. W tym tygodniu miałam usg. Niby 6t2d.jest jedynie pęcherzyk, wg lekarza NFZ. Wymiary 1,82cm.kontrola za tydzień. Nastraszył mnie, że kosmówka się odkleja. Kazał leżeć plackiem... Dramat jakiś

Do góry