Witamy super, że jest nas coraz więcejCześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Mam 38 lat i to moja 3 ciąża. Termin na 20.01.21 r. Jest tu może mamunia w podobnym wieku? Pozdrawiam Was serdecznie
reklama
Mixme92
Fanka BB :)
Gratulacje i witamy. 20 to termin z om? Mi z om wychodzi 19-21 wg różnych źródeł to miały byśmy obok prawie tak samoCześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Mam 38 lat i to moja 3 ciąża. Termin na 20.01.21 r. Jest tu może mamunia w podobnym wieku? Pozdrawiam Was serdecznie
Pawlinka82
Witam i gratuluję ja mam 38 lat i to moja druga ciąża z różniącą 14 lat. A w jakim wieku masz dzieci?Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Mam 38 lat i to moja 3 ciąża. Termin na 20.01.21 r. Jest tu może mamunia w podobnym wieku? Pozdrawiam Was serdecznie
TaŁona92
Zaangażowana w BB
Aha no to spoko. Dzięki za infoTo jest test obciążenia glukozą OGTT, robi się w połowie ciąży jeśli pierwsza glukoza jest ok (jak są wskazania to czasami na początku), wtedy przychodzisz na czczo, pobierają krew, pijesz glukozę i pobierają po godzinie i po dwóch, czasami jeszcze po trzech godzinach. Z tego robi się krzywą i ocenia czy ma właściwy przebieg.
Tzn w jakim sensie?Dziewczyny czy poruszyłyście tu temat usg w 5/6 tygodniu ciąży?
mangusta87
A ja mega rozczarowanie bo lekarz bie zrobił mi usg
dal tylko skierowanie na inny termin z usg u specjalisty od usg
W sensie zaawansowania ciążyTzn w jakim sensie?
Byłaś na NFZ? Przykre.A ja mega rozczarowanie bo lekarz bie zrobił mi usg
reklama
Krótko mówiąc : widoczny pęcherzyk. Piszecie ( z tego, co zdołałam prześledzić) o badaniu na stężenie betahcg. Natomiast z tego co wyczytałam przyrost beta nie jest wyznacznikiem prawidłowo rozwijającej się ciąży. Może się np. okazać, że beta i pęcherzyk rosną, a zarodek się nie rozwija. Ja się zamartwiam, może niepotrzebnie. Nie mam porównania do poprzednich ciąż, bo to zamierzchłe już czasy. W tym tygodniu miałam usg. Niby 6t2d.jest jedynie pęcherzyk, wg lekarza NFZ. Wymiary 1,82cm.kontrola za tydzień. Nastraszył mnie, że kosmówka się odkleja. Kazał leżeć plackiem... Dramat jakiśW sensie zaawansowania ciąży