reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny ale się zagotowałam.
Nie chcieli mnie wpuścić do sklepu spożywczego bez maseczki. Ja nie moge nosić maseczki bo momentalnie robi mi się duszno i kręci w głowie. Już nie wspominając o tym że robi mi się niedobrze. Babka uznała że powinnam pokazać dokument dot. tego że nie mogę nosić maseczki. A ja już wscieka powiedziałam że o ile nie jest przedstawicielem policji to nic nie muszę jej okazywać i albo mnie wpuści albo dzwonię po policję i do jej kierownictwa. Laska mnie puściła ale byłam taka wściekła że kupiłam sobie wodę i wyszłam bo z emocji już było mi niedobrze. Pierwszy raz się z czymś takim zetknęłam. Myślicie że warto wziąć od ginekologa zaświadczenie o przeciwskazaniach do noszenia maseczki ?? Ktoś się spotkał z takim zachowaniem? Od 2 miesiecy chodzę bez maseczki i nawet jak o nią pytają to odpowiadam że nie mogę jej nosić i wszystko gra a tutaj takie coś.
Ciąża sama w sobie jest chyba przeciwskazaniem, więc noś przy sobie zaświadczenie 🤔🤔 u nas sanepid lata po sklepach i kontroluje więc pewnie spanikowała babka 🤔

reklama
Przypominam o głosowaniu :wink:

Dziewczyny ale się zagotowałam.
Nie chcieli mnie wpuścić do sklepu spożywczego bez maseczki. Ja nie moge nosić maseczki bo momentalnie robi mi się duszno i kręci w głowie. Już nie wspominając o tym że robi mi się niedobrze. Babka uznała że powinnam pokazać dokument dot. tego że nie mogę nosić maseczki. A ja już wscieka powiedziałam że o ile nie jest przedstawicielem policji to nic nie muszę jej okazywać i albo mnie wpuści albo dzwonię po policję i do jej kierownictwa. Laska mnie puściła ale byłam taka wściekła że kupiłam sobie wodę i wyszłam bo z emocji już było mi niedobrze. Pierwszy raz się z czymś takim zetknęłam. Myślicie że warto wziąć od ginekologa zaświadczenie o przeciwskazaniach do noszenia maseczki ?? Ktoś się spotkał z takim zachowaniem? Od 2 miesiecy chodzę bez maseczki i nawet jak o nią pytają to odpowiadam że nie mogę jej nosić i wszystko gra a tutaj takie coś.
My z mężem osttanio byliśmy w media Markt i tam też ochroniarz powiedział że nie mogę wejść bo nie mam maseczki, mąż powiedział 'ale żona jest w ciąży i nie może chodzić w maseczce' a ten ochroniarz bezczelnie 'Tak? Nie widac' też się mega wtedy wkurzyłam. Na szczęście obok stała babka chyba ekspedientka ze sklepu i powiedziała że mam wejść tylko powinnam trzymać 2m odstępu od innych ludzi, masakra z tymi maseczkami 🤦‍♀️

Ja mam prenatalne 11.07 na 9:00 ale czekanie na ten dzień rozciąga się dla mnie do nieskończoności :D
tak i ten stres czy wszystko jest dobrze już nie mogę wytrzymać do soboty żeby sprawdzić czy wszystko ok
ja nie mam za bardzo objawów oprócz delikatna tkliwość piersi wzdęcia i gazy wieczorem bardzo się martwię

Cześć dziewczyny czy u was też występuje częsty ostry ból brzucha, nie macie na nic siły cały czas jestem senna, słabo wam i kręci wam się w głowie?
U mnie bóle brzucha (mocne) tylko przy wzdęciach i zaparciach. Dziś w nocy obudziłam się o 4 i leżałam prawie do 6. A teraz jestem nieprzytomna, nadal w piżamie na kanapie. Dzisiaj nie mam na nic siły, czuję się słabo.

Ja robie dzisiaj uszka z barszczem[emoji16]

Można w ciąży jest uszka z grzybami? Słyszałam, że podobno nie ale nam kilka w zamrażarce i szkoda aby się marnowały.

reklama
Do góry