reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny ale się zagotowałam.
Nie chcieli mnie wpuścić do sklepu spożywczego bez maseczki. Ja nie moge nosić maseczki bo momentalnie robi mi się duszno i kręci w głowie. Już nie wspominając o tym że robi mi się niedobrze. Babka uznała że powinnam pokazać dokument dot. tego że nie mogę nosić maseczki. A ja już wscieka powiedziałam że o ile nie jest przedstawicielem policji to nic nie muszę jej okazywać i albo mnie wpuści albo dzwonię po policję i do jej kierownictwa. Laska mnie puściła ale byłam taka wściekła że kupiłam sobie wodę i wyszłam bo z emocji już było mi niedobrze. Pierwszy raz się z czymś takim zetknęłam. Myślicie że warto wziąć od ginekologa zaświadczenie o przeciwskazaniach do noszenia maseczki ?? Ktoś się spotkał z takim zachowaniem? Od 2 miesiecy chodzę bez maseczki i nawet jak o nią pytają to odpowiadam że nie mogę jej nosić i wszystko gra a tutaj takie coś.
Ciąża sama w sobie jest chyba przeciwskazaniem, więc noś przy sobie zaświadczenie 🤔🤔 u nas sanepid lata po sklepach i kontroluje więc pewnie spanikowała babka 🤔

reklama
Przypominam o głosowaniu :wink:

Dziewczyny ale się zagotowałam.
Nie chcieli mnie wpuścić do sklepu spożywczego bez maseczki. Ja nie moge nosić maseczki bo momentalnie robi mi się duszno i kręci w głowie. Już nie wspominając o tym że robi mi się niedobrze. Babka uznała że powinnam pokazać dokument dot. tego że nie mogę nosić maseczki. A ja już wscieka powiedziałam że o ile nie jest przedstawicielem policji to nic nie muszę jej okazywać i albo mnie wpuści albo dzwonię po policję i do jej kierownictwa. Laska mnie puściła ale byłam taka wściekła że kupiłam sobie wodę i wyszłam bo z emocji już było mi niedobrze. Pierwszy raz się z czymś takim zetknęłam. Myślicie że warto wziąć od ginekologa zaświadczenie o przeciwskazaniach do noszenia maseczki ?? Ktoś się spotkał z takim zachowaniem? Od 2 miesiecy chodzę bez maseczki i nawet jak o nią pytają to odpowiadam że nie mogę jej nosić i wszystko gra a tutaj takie coś.
My z mężem osttanio byliśmy w media Markt i tam też ochroniarz powiedział że nie mogę wejść bo nie mam maseczki, mąż powiedział 'ale żona jest w ciąży i nie może chodzić w maseczce' a ten ochroniarz bezczelnie 'Tak? Nie widac' też się mega wtedy wkurzyłam. Na szczęście obok stała babka chyba ekspedientka ze sklepu i powiedziała że mam wejść tylko powinnam trzymać 2m odstępu od innych ludzi, masakra z tymi maseczkami 🤦‍♀️

Ja mam prenatalne 11.07 na 9:00 ale czekanie na ten dzień rozciąga się dla mnie do nieskończoności :D
tak i ten stres czy wszystko jest dobrze już nie mogę wytrzymać do soboty żeby sprawdzić czy wszystko ok
ja nie mam za bardzo objawów oprócz delikatna tkliwość piersi wzdęcia i gazy wieczorem bardzo się martwię

Cześć dziewczyny czy u was też występuje częsty ostry ból brzucha, nie macie na nic siły cały czas jestem senna, słabo wam i kręci wam się w głowie?
U mnie bóle brzucha (mocne) tylko przy wzdęciach i zaparciach. Dziś w nocy obudziłam się o 4 i leżałam prawie do 6. A teraz jestem nieprzytomna, nadal w piżamie na kanapie. Dzisiaj nie mam na nic siły, czuję się słabo.

Ja robie dzisiaj uszka z barszczem[emoji16]

Można w ciąży jest uszka z grzybami? Słyszałam, że podobno nie ale nam kilka w zamrażarce i szkoda aby się marnowały.

reklama
Do góry