reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Wy chociaż już jesteście po wizytach ja to dopiero w nerwach zaraz 9 tydz zaczynam i jeszcze jej nie miałam a do piątku wieczność. Jeszcze podbrzusze mnie wieczorami pobolewa Was też? Już sama nie wiem czy boli mnie czy już schizuje ale raczej boli
Mnie bolał brzuch w tej ciąży dość często. Ból jak na okres. Mam 12 tydzień i wszystko odeszło. Mój lekarz powiedział, że to normalne. Że jeżeli nic poza tym się nie dzieje to jest ok. Macica rośnie i stąd takie dolegliwości 😊
dokładnie tak. jest problem, bo są urlopy, a ja niestety nie zaplanowałam sobie, że się będę akurat teraz źle czuć i że będę chciała iść na L4...jak żyć i nie mieć wyrzutów sumienia?
Jak koleżanki nie potrafią zrozumieć Twojego samopoczucia i tego, że Twoje zdrowie i dzidziusia najważniejsze to ich problem... Też miałam fajne koleżanki w pracy, póki nie zaszłam w ciążę i nie trafiłam do szpitala. Myślałam, że będą mi współczuć a one miały do mnie pretensje, że mają więcej roboty, bo co z moimi klientkami...
Skoczyłam te znajomości i po ciąży otworzyłam swoją działalność...

reklama
Spróbuję na razie z tą woda, ja na razie biorę lactovaginal, lekarz mi przepisał, bo miałam na ostatniej wizycie za dużo śluzu, ale robił test patyczki em i wyszedł ok, więc myślę że dał mi bardziej zapoviegawczo żeby nic się nie rozwinęło. Myślę na razie nie będę nic innego brała bez konsultacji z lekarzem i chyba poczekam na tego 1.07 🤔 mam nadzieję że to nie jest jakiś wynik zagrażających ciąży co? Czy powinnam się skontaktować już z lekarzem?
Ja bym wyslala zdjecie wyniku,a co :)

Ja byłam na wychowawczym 2 lata nie potrzebnie tylko załatwiałam powrót badania itd chodziłam do planisty kierownika kadr itd lepszego powrotu nie mogło być chcieć wrócić po 4 latach i wyskoczył wirus. Nie wiem czy wiesz ale żeby przejść na zwolnienie po wychowawczym musisz wrócić chodź na jeden dzień do pracy ale lepiej mieć już zaświadczenie o ciąży żeby Cię nie zwolnili
wiem, zaświadczenie już dałam i zwolnienie lekarskie. Kończy mi się wych. W lipcu teraz miałam już pismo napisane że chce się zwolnić bo zaproponowali mi umowę gdzie indziej ale na drugi dzień po propozycji zrobiłam test i o😮

U mnie to samo, jeszcze maja taras wprost na mój dom i cały czas siedzą i patrzą co robimy. 😬 Od jakiś 2 lat jak im mówiliśmy dzień dobry to udają ze nie słyszą. Teraz już na to leje i nie przejmuje się tym ich obgadywaniem.
Masakra! Typowo heh u teściów jest to samo. Mieszkaliśmy tam i wiem jak jest z sąsiadami za płotem.

A to moi następni sąsiedzi z boku też mają teraz na nasze podwórko biorą leżaki i centralnie patrzą co się robi my z moim M tego nie możemy znieść ja nie nawidze jak toś mi sie patrzy na ręce wiedz jak oni są na balkonie to my siedzimy w domu 😬 cały czas myślimy o wyprowadzce bo tak długo nie dam rady
Sorry za błędy ale jak nawet o tym myślę to mam nerwy 😁
To jak będą na balkonie to udajcie, że się bzykacie :D

Mnie bolał brzuch w tej ciąży dość często. Ból jak na okres. Mam 12 tydzień i wszystko odeszło. Mój lekarz powiedział, że to normalne. Że jeżeli nic poza tym się nie dzieje to jest ok. Macica rośnie i stąd takie dolegliwości 😊

Jak koleżanki nie potrafią zrozumieć Twojego samopoczucia i tego, że Twoje zdrowie i dzidziusia najważniejsze to ich problem... Też miałam fajne koleżanki w pracy, póki nie zaszłam w ciążę i nie trafiłam do szpitala. Myślałam, że będą mi współczuć a one miały do mnie pretensje, że mają więcej roboty, bo co z moimi klientkami...
Skoczyłam te znajomości i po ciąży otworzyłam swoją działalność...
Tak,bo w wiekszosci relacja z kolezankami z pracy WYDAJE sie byc fajna,jak sie nie kladzie l4,z zadnego powodu.W ciaze sie nie zachodzi i caly czas praca praca praca.A potem i tak Cie obgadaja,ze jestes x lat po slubie ,a w ciaze nie zachodzisz,bo pewnie jestes bezplodna,albo twoj maz.

dzięki dziewczyny, jadę wieczorem do mojej lekarki, mam nadzieję że wystawi mi bez problemu L4, dziewczyny oczywiście się do mnie już przestały odzywać.

reklama
dzięki dziewczyny, jadę wieczorem do mojej lekarki, mam nadzieję że wystawi mi bez problemu L4, dziewczyny oczywiście się do mnie już przestały odzywać.
nie masz się czym przejmować ;)
po prostu są złe, bo sezon urlopowy, ale na pewno w Twojej sytuacji też nie patrzyłyby na innych tylko poszły na L4...

Do góry