topka55
Zaangażowana w BB
Tego niestety nie wiemWedług mojego też, ale czytałam na necie że jak kobieta w ciąży ma powyżej 92 to się już ją wysyła na obciążenie glukoza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tego niestety nie wiemWedług mojego też, ale czytałam na necie że jak kobieta w ciąży ma powyżej 92 to się już ją wysyła na obciążenie glukoza
Tak myślałam, a to jak mam taki wynik to mam czekać do wizyty 1.07 czy zadzwonić doktorkowi? Jak myślisz?Nika za wysoki
Po prostu na nastepny dzien nie przyjsc i miec wszystkich w dupie,bo z Toba sie nikt nie liczy
Naprawde.Tlumaczenie sie pseudo kolezaneczkom jestbz sensu.Wszystko fajnie,jak zapieprzasz.A jak kladziesz l4 na siebie albo na dziecko,to wszystkie z jadem obgaduja
Ja z początku byłam taka panikara na wszystko ale to pierwsza ciąża i wszystko nowe, w obecnej chwili wiem że będzie dobrze bo tak musi być i tylko co bym chciała zmienić to oddać te cholerne mdłości wczoraj nawet czułam jakis bulgotek w brzuchu to se wmowilam ze dzidzia daje o sobie znać że wszystko dobrze , chociaż pewnie to z nią nic wspólnego nie miałoCiagnie pobolewa bo dzidzia rosnie. Ja rozumiem stress straty wczesniejsze lub pierwsza ciaza. Ale....
Polowa a was mnie bedzie chciala udusic za to co napisze.
Mam wrazenia ze co niektore z was szuka dziury w calym. Jestescie w ciazy, kazdy dzien wyglada inaczej. Czasem pobolewa czasem nie. Czy nie mozna sie tak po prostu cieszyc z ciazy zamiast tego ciaglego I czesto bezpidstawnego zamartwiania???
Ja chyba jednak wole podejscie irl do ciazy.
To tak jak u mnie, rano też myślałam że w końcu będę wymiotywac bo tak źle się czułam że pop godziny leżałam przytulona do klopaNie wymiotuje, mam straszne mdłości, ale nie wymiotuje. Biegunek też nie mam. Ale sikam ciągle
No troszke tych bakterii jest,krysztalkow szczawianu wapnia,sluzu i azotyny.Trzeba duzo pic wody z cytryna,femisept uro jest dopuszczalny w ciazy.Jest na bazie pietruszki i zurawiny.Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy ten wynik moczu jest dobry? Zastanawiam się bo widzę że mam tam coś podwyższone i jakieś bakterie...
Pomożecie??
Każdy ma pewnie inną sytuację w pracy, ale znajomi w pracy są mili jak jesteśmy im potrzebni. Dbaj o siebie, swój nastrój, maleństwo. Zgodnie z literą prawa masz prawo do L4 z tytułu dolegliwości w ciąży. Ja potrafiłam przez mój czas w pracy w korpo z szacunkiem odnosić się do koleżanek w ciąży, teraz oczekuję tego samego - a jeżeli tego nie otrzymam to cóż .... nie będę ubolewać. Po prostu sięgnę po L4 jak tylko uznam, że źle się czuję.
Spróbuję na razie z tą woda, ja na razie biorę lactovaginal, lekarz mi przepisał, bo miałam na ostatniej wizycie za dużo śluzu, ale robił test patyczki em i wyszedł ok, więc myślę że dał mi bardziej zapoviegawczo żeby nic się nie rozwinęło. Myślę na razie nie będę nic innego brała bez konsultacji z lekarzem i chyba poczekam na tego 1.07 mam nadzieję że to nie jest jakiś wynik zagrażających ciąży co? Czy powinnam się skontaktować już z lekarzem?No troszke tych bakterii jest,krysztalkow szczawianu wapnia,sluzu i azotyny.Trzeba duzo pic wody z cytryna,femisept uro jest dopuszczalny w ciazy.Jest na bazie pietruszki i zurawiny.