reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Chwilowo was nie nadrabiam, bo nie mam czasu, ale melduję, że u mnie super [emoji3590] maleństwo ma 3,3cm, wg usg 10t1d, data porodu na 16 stycznia [emoji4] zdjęcia wyjątkowo nie mam, bo są późno powiedziałam, ale nie ubolewam, bo nie było super przejrzyste i poprzednie mam lepsze [emoji16] co więcej, lekarz powiedział, że jeśli chce iść na badania genetyczne to on mnie informuje, że jest taka możliwość i po poprzednim poronieniu nawet może mi wypisać skierowanie [emoji4] więc dostałam skierowanie do placówki w której chciałam robić, ale nie mieli terminów.. Trochę mnie to zasmuciło, ale pomyślałam, że spróbuję zadzwonić i powiedzieć, że mam skierowanie i pyk, mam termin! [emoji7] Cieszę się ogromnie i w sobotę planuje powiedzieć rodzinie o ciąży [emoji3059][emoji3059][emoji3059] niech się dziadkowie cieszą na wnuczątko [emoji3590]

Ciagnie pobolewa bo dzidzia rosnie. Ja rozumiem stress straty wczesniejsze lub pierwsza ciaza. Ale....
Polowa a was mnie bedzie chciala udusic za to co napisze.
Mam wrazenia ze co niektore z was szuka dziury w calym. Jestescie w ciazy, kazdy dzien wyglada inaczej. Czasem pobolewa czasem nie. Czy nie mozna sie tak po prostu cieszyc z ciazy zamiast tego ciaglego I czesto bezpidstawnego zamartwiania???
Ja chyba jednak wole podejscie irl do ciazy.
Ja z początku byłam taka panikara na wszystko 😂ale to pierwsza ciąża i wszystko nowe, w obecnej chwili wiem że będzie dobrze bo tak musi być i tylko co bym chciała zmienić to oddać te cholerne mdłości 😂 wczoraj nawet czułam jakis bulgotek w brzuchu to se wmowilam ze dzidzia daje o sobie znać że wszystko dobrze , chociaż pewnie to z nią nic wspólnego nie miało 🤔😁

Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy ten wynik moczu jest dobry? Zastanawiam się bo widzę że mam tam coś podwyższone i jakieś bakterie...
Pomożecie??
No troszke tych bakterii jest,krysztalkow szczawianu wapnia,sluzu i azotyny.Trzeba duzo pic wody z cytryna,femisept uro jest dopuszczalny w ciazy.Jest na bazie pietruszki i zurawiny.

Każdy ma pewnie inną sytuację w pracy, ale znajomi w pracy są mili jak jesteśmy im potrzebni. Dbaj o siebie, swój nastrój, maleństwo. Zgodnie z literą prawa masz prawo do L4 z tytułu dolegliwości w ciąży. Ja potrafiłam przez mój czas w pracy w korpo z szacunkiem odnosić się do koleżanek w ciąży, teraz oczekuję tego samego - a jeżeli tego nie otrzymam to cóż ....:) nie będę ubolewać. Po prostu sięgnę po L4 jak tylko uznam, że źle się czuję.

reklama
No troszke tych bakterii jest,krysztalkow szczawianu wapnia,sluzu i azotyny.Trzeba duzo pic wody z cytryna,femisept uro jest dopuszczalny w ciazy.Jest na bazie pietruszki i zurawiny.
Spróbuję na razie z tą woda, ja na razie biorę lactovaginal, lekarz mi przepisał, bo miałam na ostatniej wizycie za dużo śluzu, ale robił test patyczki em i wyszedł ok, więc myślę że dał mi bardziej zapoviegawczo żeby nic się nie rozwinęło. Myślę na razie nie będę nic innego brała bez konsultacji z lekarzem i chyba poczekam na tego 1.07 🤔 mam nadzieję że to nie jest jakiś wynik zagrażających ciąży co? Czy powinnam się skontaktować już z lekarzem?

Do góry