reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Chwilowo was nie nadrabiam, bo nie mam czasu, ale melduję, że u mnie super [emoji3590] maleństwo ma 3,3cm, wg usg 10t1d, data porodu na 16 stycznia [emoji4] zdjęcia wyjątkowo nie mam, bo są późno powiedziałam, ale nie ubolewam, bo nie było super przejrzyste i poprzednie mam lepsze [emoji16] co więcej, lekarz powiedział, że jeśli chce iść na badania genetyczne to on mnie informuje, że jest taka możliwość i po poprzednim poronieniu nawet może mi wypisać skierowanie [emoji4] więc dostałam skierowanie do placówki w której chciałam robić, ale nie mieli terminów.. Trochę mnie to zasmuciło, ale pomyślałam, że spróbuję zadzwonić i powiedzieć, że mam skierowanie i pyk, mam termin! [emoji7] Cieszę się ogromnie i w sobotę planuje powiedzieć rodzinie o ciąży [emoji3059][emoji3059][emoji3059] niech się dziadkowie cieszą na wnuczątko [emoji3590]

Ciagnie pobolewa bo dzidzia rosnie. Ja rozumiem stress straty wczesniejsze lub pierwsza ciaza. Ale....
Polowa a was mnie bedzie chciala udusic za to co napisze.
Mam wrazenia ze co niektore z was szuka dziury w calym. Jestescie w ciazy, kazdy dzien wyglada inaczej. Czasem pobolewa czasem nie. Czy nie mozna sie tak po prostu cieszyc z ciazy zamiast tego ciaglego I czesto bezpidstawnego zamartwiania???
Ja chyba jednak wole podejscie irl do ciazy.
Ja z początku byłam taka panikara na wszystko 😂ale to pierwsza ciąża i wszystko nowe, w obecnej chwili wiem że będzie dobrze bo tak musi być i tylko co bym chciała zmienić to oddać te cholerne mdłości 😂 wczoraj nawet czułam jakis bulgotek w brzuchu to se wmowilam ze dzidzia daje o sobie znać że wszystko dobrze , chociaż pewnie to z nią nic wspólnego nie miało 🤔😁

Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy ten wynik moczu jest dobry? Zastanawiam się bo widzę że mam tam coś podwyższone i jakieś bakterie...
Pomożecie??
No troszke tych bakterii jest,krysztalkow szczawianu wapnia,sluzu i azotyny.Trzeba duzo pic wody z cytryna,femisept uro jest dopuszczalny w ciazy.Jest na bazie pietruszki i zurawiny.

Każdy ma pewnie inną sytuację w pracy, ale znajomi w pracy są mili jak jesteśmy im potrzebni. Dbaj o siebie, swój nastrój, maleństwo. Zgodnie z literą prawa masz prawo do L4 z tytułu dolegliwości w ciąży. Ja potrafiłam przez mój czas w pracy w korpo z szacunkiem odnosić się do koleżanek w ciąży, teraz oczekuję tego samego - a jeżeli tego nie otrzymam to cóż ....:) nie będę ubolewać. Po prostu sięgnę po L4 jak tylko uznam, że źle się czuję.

reklama
No troszke tych bakterii jest,krysztalkow szczawianu wapnia,sluzu i azotyny.Trzeba duzo pic wody z cytryna,femisept uro jest dopuszczalny w ciazy.Jest na bazie pietruszki i zurawiny.
Spróbuję na razie z tą woda, ja na razie biorę lactovaginal, lekarz mi przepisał, bo miałam na ostatniej wizycie za dużo śluzu, ale robił test patyczki em i wyszedł ok, więc myślę że dał mi bardziej zapoviegawczo żeby nic się nie rozwinęło. Myślę na razie nie będę nic innego brała bez konsultacji z lekarzem i chyba poczekam na tego 1.07 🤔 mam nadzieję że to nie jest jakiś wynik zagrażających ciąży co? Czy powinnam się skontaktować już z lekarzem?

Do góry