reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

cześć dziewczyny. moje studentki z dołu znowu zrobiły imprezę... dajcie spokoj, nie mam już do nich siły... do 6 rano było łubudubu, porażka... rano zadzwoniłam do spółdzielni na skargę, żeby ktoś poinformował właściciela mieszkania co tam się dzieje, bo pewnie nic nie wie komu wynajmuje mieszkanie.
kupiliśmy z mężem dom do remontu że sporą działką pod miastem i mam nadzieję, że prędko uda nam się wyprowadzić, bo idzie zwariować [emoji3064]

Uciazliwi sąsiedzi to katorga. Nie chce Cie załamywać, ale ja mieszkając na wsi tez takich mam. Chyba,ze będziesz mieszkać na odludziu to luz 🤓

reklama
Uciazliwi sąsiedzi to katorga. Nie chce Cie załamywać, ale ja mieszkając na wsi tez takich mam. Chyba,ze będziesz mieszkać na odludziu to luz [emoji851]
mamy działkę 30 arów i kawałek do najbliższych sąsiadów, więc myślę, że powtórki tego co tu przeżywam to nie będę miała [emoji23]

Dzisiejszy dzień przedstawia się następująco :) jak zwykle kciuki za wszystkie dziewczyny, za mnie trzymajcie tez :D
23.06
@Ann91 8:45 wizyta;
@ania.1982 10:15 wizyta;
@Inka91 10:30 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;

24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
@Izkawalizka 11:45;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;
@Lebiooda usg prenatalne;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 9:00 wizyta;
@klucha09 13:15 usg;
@topka55 15:00 wizyta;
@asia333podlasie wizyta;
@AtenaSA wizyta;

29.06
@Czarnanoc 9:15 usg prenatalne;
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
@Paulinad wizyta;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
@magda9104 wizyta;
@Renata.b2 usg;
30.06 o 16:30 mam wizytę :) można mnie dopisać. Widzę, że to będzie dzień pełen w wizyty.

Hej dziewczyny, wybaczcie, że jest mnie trochę mniej, ale bardzo źle się czuje. Dużo wymiotuje, do tego młodszy ma ciężki czas i całe dnie by chciał albo na rękach, albo na piersi, a mnie zaczyna brakować siły. Starszy wali fochy, mąż w pracy od rana do nocy. Wysiadam :(
Współczuje bardzo. W poprzednich ciążach też się tak żle czułaś?

zastanawiam się co powiedzieć lekarzowi, żeby wystawił mi L4, bo z tego co słyszałam nie jest chętna do wystawiania. a ja ledwo mam siłę leżeć, masakra..

Tez tak mam z tymi piersiami. Po nocy jak wstaje to nawet dotykać nie trzeba żeby poczuć ból. Najgorzej jest stanik zaraz zakładać 😭A w dzień tylko w sumie sutki bolą 🤷🏼‍♀️
Mam tak samo chociaż w nocy jak idę siku i się zapomnę i za szybko wstanę to musze je ręka trzymać żeby się nie ruszaly bo tak bolą 🤷‍♀️ A później za dnia wszystko super 😂🤷‍♀️🤦‍♀️

reklama
Kiedyś to po prostu robili pole więc mieli siano, słomę, ziarno i co za tym idzie krowy, kury itd. Kury też trzeba trochę dokarmic ziarnem więc trzeba je na czymś hodować. Więc jak teraz trzymają to tyle co dla siebie albo wcale. Ja pochodzę z miasta ale często na wsi bylam, uwielbiałam potem na wioskę się przenieśliśmy ale tam prawie nikt nie miał gospodarstwa, trzymali coś dla siebie. Moi teściowie teraz mają tylko kilka kur i ogród na podstawowe produkty. Wcześniej to a to ziemniaki w polu a to sad, porzeczki.
My tu mieszkamy na wiosce ale to inny typ, prawie nikt nie ma pola ale zauważyłam że robią takie małe kurniki i trzymają kilka kurek. My mamy króliki na mięso ale jeszcze nie skorzystaliśmy, mąż był taki cwaniak, ale zabić szkoda 😂

Wogole to dzień dobry Paniom, mnie dziś trochę boli brzuch, póki co kawka wypita czas coś zacząć ogarniać ☺️

Do góry