reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

cześć dziewczyny. moje studentki z dołu znowu zrobiły imprezę... dajcie spokoj, nie mam już do nich siły... do 6 rano było łubudubu, porażka... rano zadzwoniłam do spółdzielni na skargę, żeby ktoś poinformował właściciela mieszkania co tam się dzieje, bo pewnie nic nie wie komu wynajmuje mieszkanie.
kupiliśmy z mężem dom do remontu że sporą działką pod miastem i mam nadzieję, że prędko uda nam się wyprowadzić, bo idzie zwariować [emoji3064]

Uciazliwi sąsiedzi to katorga. Nie chce Cie załamywać, ale ja mieszkając na wsi tez takich mam. Chyba,ze będziesz mieszkać na odludziu to luz 🤓

reklama
Uciazliwi sąsiedzi to katorga. Nie chce Cie załamywać, ale ja mieszkając na wsi tez takich mam. Chyba,ze będziesz mieszkać na odludziu to luz [emoji851]
mamy działkę 30 arów i kawałek do najbliższych sąsiadów, więc myślę, że powtórki tego co tu przeżywam to nie będę miała [emoji23]

Dzisiejszy dzień przedstawia się następująco :) jak zwykle kciuki za wszystkie dziewczyny, za mnie trzymajcie tez :D
23.06
@Ann91 8:45 wizyta;
@ania.1982 10:15 wizyta;
@Inka91 10:30 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;

24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
@Izkawalizka 11:45;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;
@Lebiooda usg prenatalne;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 9:00 wizyta;
@klucha09 13:15 usg;
@topka55 15:00 wizyta;
@asia333podlasie wizyta;
@AtenaSA wizyta;

29.06
@Czarnanoc 9:15 usg prenatalne;
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
@Paulinad wizyta;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
@magda9104 wizyta;
@Renata.b2 usg;
30.06 o 16:30 mam wizytę :) można mnie dopisać. Widzę, że to będzie dzień pełen w wizyty.

Hej dziewczyny, wybaczcie, że jest mnie trochę mniej, ale bardzo źle się czuje. Dużo wymiotuje, do tego młodszy ma ciężki czas i całe dnie by chciał albo na rękach, albo na piersi, a mnie zaczyna brakować siły. Starszy wali fochy, mąż w pracy od rana do nocy. Wysiadam :(
Współczuje bardzo. W poprzednich ciążach też się tak żle czułaś?

zastanawiam się co powiedzieć lekarzowi, żeby wystawił mi L4, bo z tego co słyszałam nie jest chętna do wystawiania. a ja ledwo mam siłę leżeć, masakra..

Tez tak mam z tymi piersiami. Po nocy jak wstaje to nawet dotykać nie trzeba żeby poczuć ból. Najgorzej jest stanik zaraz zakładać 😭A w dzień tylko w sumie sutki bolą 🤷🏼‍♀️
Mam tak samo chociaż w nocy jak idę siku i się zapomnę i za szybko wstanę to musze je ręka trzymać żeby się nie ruszaly bo tak bolą 🤷‍♀️ A później za dnia wszystko super 😂🤷‍♀️🤦‍♀️

reklama
Kiedyś to po prostu robili pole więc mieli siano, słomę, ziarno i co za tym idzie krowy, kury itd. Kury też trzeba trochę dokarmic ziarnem więc trzeba je na czymś hodować. Więc jak teraz trzymają to tyle co dla siebie albo wcale. Ja pochodzę z miasta ale często na wsi bylam, uwielbiałam potem na wioskę się przenieśliśmy ale tam prawie nikt nie miał gospodarstwa, trzymali coś dla siebie. Moi teściowie teraz mają tylko kilka kur i ogród na podstawowe produkty. Wcześniej to a to ziemniaki w polu a to sad, porzeczki.
My tu mieszkamy na wiosce ale to inny typ, prawie nikt nie ma pola ale zauważyłam że robią takie małe kurniki i trzymają kilka kurek. My mamy króliki na mięso ale jeszcze nie skorzystaliśmy, mąż był taki cwaniak, ale zabić szkoda 😂

Wogole to dzień dobry Paniom, mnie dziś trochę boli brzuch, póki co kawka wypita czas coś zacząć ogarniać ☺️

Do góry