reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Kochana, 13.06 obudziłam się rano, to był 8+4tc i pierwszy raz poczułam się fantastycznie. Wszystkie objawy jak ręką odjął, włącznie z bólem piersi. Cały dzień spędziłam aktywnie, jadłam co chciałam. I mimo, że samopoczucie extra, to strasznie się martwiłam. Nawet wieczorem poszlam do KFC i tak się nażarlam...a nawet mi niedobrze nie było. No o w nocy złapał mnie ostry ból brzucha, obudziłam męża i powiedziałam, że mam bardzo źle przeczucia i że jedziemy na IP. A tam się okazało, że z maluchem wszystko ok, a ja widocznie mam mega niestrawność 😂. Objawy wrócily po kilku dniach. I teraz jest tak że rano mogę czuć się super, a na wieczór męczyć lub na odwrót. Jeden dzień jest całkiem ok, a drugiego nie wychodzę z łóżka.

Zaraz Ci objawy na pewno wrócą, potem znów znikną i znów wroca...aż będziesz miała ich serdecznie dość :).
Ja tak mam rano czuje się ok a wieczorem czuje się jakbym wazyla 10 kg więcej taka ciężka zmęczona ale bez wymiotów

reklama
Hello 😁 Wiem że temat badań prenatalnych jest już za nami, ale ze wcześniej się w niego nie wgłębiałam bo czekałam aż gin potwierdzi że jest okej to muszę się upewnić jeszcze raz , robimy je między 10-13 TC ?? I drugie pytanie do dziewczyn które są ze Śląska a wiem że jest ich tutaj dość trochę 😁 macie konkretnie upatrzone jakieś miejsce gdzie je można zrobić ?? Katowice, Gliwice, Zabrze?? Czy obojętnie gdzie je zrobić .
Między 11-14 tygodniem, czyli 10+0-13+6.

Ostatnia edycja:
Zgadzam się w 100%.. to już nie są te czasy co za naszych dziadków, że się chłopom obiady gotowało w zamian za pracę.. takie cuda widzę, że jeszcze czasem na wsiach sie praktykuje, ale bez przesady.. nie dość, że kupę pieniędzy sie teraz placi za robociznę, to jeszcze obiadki codziennie gotować 🙄
Ja mieszkam na wsi i budujemy dom ale robotnikom nie gotuję to już nie te czasy oczywiście kupiliśmy wody kawę herbatę etc ale nie jedzenie oni mają swoje

Dziewczyny, potem Was nadrobię bo to moja ulubiona rozrywka ostatnio czytać zaległości z forum ☺😋 a byliśmy wczoraj u znajomych pod Częstochową i nie miałam jak zerkać co tam piszecie ☺ mam pytanie, czy każdej z Was lekarz zlecił badanie na przeciwciała cytomegalii? Ja ani od ginekologa z NFZ nie dostałam, ani od swojego prywatnego a wiem ze od czasu do czasu przewija się ta nazwa na forum 🤷‍♀️
A Ty robiłaś kiedyś badania na cytomegalie?

Nie martw się na zapas na pewno się nie zarazisz
Mam znajoma w szpitalu ona rozmawiała z zakaznym i mówił że osoby które były szczepione na ksztusiec i przyjmowały normalnie te podstawowe szczepienia to przejdą np bezobjawowo lub w ogóle mogą nie złapać chyba że mają jakieś ciężkie inne schorzenia ale musiałby na Ciebie kichać kaszlec albo musiałabyś mieć kontakt z jego ślina jeść tymi samymi sztućcami lub pić z tego samego kubka

Ja się załamie...
W poniedziałek byliśmy na grillu cały dzień. Dzisiaj moja przyjaciółka pisze mi, że jej bratu, który z nami był potwierdzili pozytywny wynik na koronawirusa.
Na szczęście nie spędzałam z nim prawie wcale czasu, no ale teraz różne rzeczy chodzą mi po głowie...
Dziś do mnie teściowa dzwoniła że u niej w pracy jest potwierdzona korona pozytywnie u 38 osób i wszyscy w fabryce mają mieć testy robione. Całe szczęście że ja się z nią nie widziałam 2 Miesiące. Dzisiaj miała przyjść na kawę do nas i ciasto ale zrezygnowała uff całe szczęście . Teraz się martwię o nią czy ona nie będzie mieć 😱

@M@lly @Inka91 @AnMil @JoannaMB @marmolada90 dziękuję Wam za ogromne wsparcie, mam nadzieję że wszystko jest dobrze i macie rację, jestem trochę spokojniejsza, musiałam się wygadać, fajnie że jest takie forum i zawsze można na was liczyć 😊
@M@lly tak jak napisałaś wolę jak objawy są i wolę się źle czuć, wtedy przynajmniej nie zastanawiam się czy wszystko jest dobrze z dzidzia, bo jest to dla mnie bardziej oczywiste, a już jak wchodzi dobre samopoczucie to mi się świeci czerwona lampka w głowie zaraz 🙄
Ja przy córce naprawdę czułam się rewelacyjnie pracowałam do 8 miesiąca dojeżdżając busem do pracy chodząc w upałach i ani mdłości ani osłabienia nic pracowałam jako księgowa a po pracy jeszcze wiele innych obowiązków nie ma reguły

Wiadomo trzeba na Siebie uważać bo wszystko można złapać w ciąży taka prawda jesli ktoś będzie miał złapać to i tak złapie musielibyśmy się zamknąć sami w szklanej kuli nie jeść bo też niewiadomo co jest w jedzeniu nie pić bo nieiqdomo co w wodzie i nie oddychać bo niewiadomo co w powietrzu 😂 musimy też żyć bo zwariujemy a gdzie jeszcze do porodu

reklama
Kasia Kar widziałam ankietę ale nie wiem co jest napisane tzn które okienko to ze jestem za grupa prywatna :)

W pierwszym poście pod ankieta jest wszystko napisane. Korzystasz z forum na kompie czy w apce, bo niektóre dziewczyny nie mogły głosować przez aplikacje.

Dziś do mnie teściowa dzwoniła że u niej w pracy jest potwierdzona korona pozytywnie u 38 osób i wszyscy w fabryce mają mieć testy robione. Całe szczęście że ja się z nią nie widziałam 2 Miesiące. Dzisiaj miała przyjść na kawę do nas i ciasto ale zrezygnowała uff całe szczęście . Teraz się martwię o nią czy ona nie będzie mieć 😱

Wow niezle, ale bądź dobrej myśli.
U mnie to w ogóle nie słyszę żeby ktoś chorował. Moje koleżanki przecież takie narażone bo przez przychodnie masa ludzi się przewija a wszystkie zdrowe.

Do góry