reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Inka siostra męża urodziła bliźniaczki tak samo jak ty 2k2o i miała wyznaczony termin w szpitalu 3 dni i do domu , dziewczynki po 2,5kg :)

reklama
Mam ten sam problem. Wczoraj miałam spotkanie rodzinne, na szczęście wieczorem było chłodniej, więc założyłam coś trochę grubszego i luźnego. Dziś powtórka i nie wiem, w co się ubiorę. Mam wrażenie, że każdy patrzy i i tak się domyśla 😈

Oo spróbuję chyba. Chociaż ja o imieniu wcale nie myślałam. Przez Was zaczęłam 😆 na pewno nie popularne. Odpadają Zosie, Hanie i inne Julki. Kubusie, Franki też... oj nie wiem co wybierzemy.

W ogóle zazdroszczę Wam trochę takiego optymizmu - wybierania imion, wózków, łóżeczek... Ja tam jeszcze mam nastawienie, że nie wiadomo, co będzie, czy będzie dobrze. Dlatego najchętniej nikomu na świecie bym o tym nie mówiła i staram się tego nie robić. Wiedzą najbliżsi. Tak samo nie planuję nic, co związane z dzieckiem....
Za to przygotowałam sobie rzeczy na wypadek pobytu w szpitalu teraz: nowa koszula nocna, kosmetyki w wersji mini... gdybym nagle teraz musiała wziąć torbę i się położyć do szpitala. Chore.....? 🤔
Nie chore.Ja tez mam odlozona koszule,szczoteczke,paste,szampon,recznik,mydlo...

Inka siostra męża urodziła bliźniaczki tak samo jak ty 2k2o i miała wyznaczony termin w szpitalu 3 dni i do domu , dziewczynki po 2,5kg :)
I tak bym wlasnie chciała, bez zadnych problemow, komplikacji, gladko i do domu :) ale.licze sie z tym, ze moze byc różnie. Moja szyjka szwankowala troche w ciazy.z synem i obawiam sie jal bedzie teraz.

hej dziewczyny ;)
ja dzisiaj dopiero wstałam, ale to dlatego, że wczoraj do 3 w nocy wisiałam nad WC i [emoji2961][emoji2961][emoji2961][emoji2961][emoji2961]... dawno mnie tak nie wymęczyło ... moje "poranne mdłości" zaczynają się dopiero koło 16 i zwykle trwają do wieczora niestety
strasznie Wam zazdroszczę jak czytam co dobrego jadłyście, bo mnie tylko po przeczytaniu mdli... ale ciągle mam nadzieję, że teraz się przemecze to potem będzie lepiej
co do wyprawki do szpitala dla siebie na teraz to ja o tym nie pomyślałam, ale w sumie chyba powinnam to skompletować, bo potem musiałabym polegać tylko na moim, a to wiecie jak się czasem kończy [emoji48]

Ja sobie z nudów bo wszyscy śpią oglądam te kosze Mojżesza wcześniej nie miałam takich cudow ale teraz chce bo mamy mikroskopijna sypialnie połączona z salonem i otwartą kuchnia więc taki kosz mi się zmieści obok łózka żeby nie wstawać milion razy do łóżeczka. I coś takiego mi się bardzo podoba

My też mamy mini sypialnie i będziemy mieć kołyskę ale taka która można też zablokować. Mąż zrobi ;).

Mięta, pokrzywa, rumianek wyleciały.
Weszłam już nawet na próbę z śliwkami bo się normalnie wykończę z myślą że muszę do toalety bo powinnam a nie umiem.
Właśnie popijam i mam nadzieję że nie zwrócę 🤤

Mi pomagają fastfoody i jabłka tarte

Mam ten sam problem. Wczoraj miałam spotkanie rodzinne, na szczęście wieczorem było chłodniej, więc założyłam coś trochę grubszego i luźnego. Dziś powtórka i nie wiem, w co się ubiorę. Mam wrażenie, że każdy patrzy i i tak się domyśla 😈

Oo spróbuję chyba. Chociaż ja o imieniu wcale nie myślałam. Przez Was zaczęłam 😆 na pewno nie popularne. Odpadają Zosie, Hanie i inne Julki. Kubusie, Franki też... oj nie wiem co wybierzemy.

W ogóle zazdroszczę Wam trochę takiego optymizmu - wybierania imion, wózków, łóżeczek... Ja tam jeszcze mam nastawienie, że nie wiadomo, co będzie, czy będzie dobrze. Dlatego najchętniej nikomu na świecie bym o tym nie mówiła i staram się tego nie robić. Wiedzą najbliżsi. Tak samo nie planuję nic, co związane z dzieckiem....
Za to przygotowałam sobie rzeczy na wypadek pobytu w szpitalu teraz: nowa koszula nocna, kosmetyki w wersji mini... gdybym nagle teraz musiała wziąć torbę i się położyć do szpitala. Chore.....? 🤔

Na szczęście jest chłodno i taki mam zamiar ale nie wiem czy uda mi się ukryć

reklama
[QUOTE="Inka91, post: 19689884, member: 177228"
Ja sie najbardziej boję, ze urodze przed terminem i zabiora mi dzieci gdzies na oddzial, do inkubatorów itp. I nie bede mogla ich odwiedzac itp. Ze mnie wypuszcza do domu, a dzieci zostaną bez możliwości odwiedzin. To dla mnie koszmar
[/QUOTE] no ja to przezylam z synem pierwsze dziecko to naprawdę jest trauma dla kobiety wszystkie mamusie wychodziły do domu z dziećmi a ja sama bez dziecka na widok w domu ubranek i innych rzeczy dostałam ataku histerii a mój wrażliwy jak ja tata płakał razem ze mną ja jestem najmłodsza z rodzeństwa i mam bardzo silną więź z rodzicami.

Do góry