reklama
asia333podlasie
Fanka BB :)
U mnie syn ma na imię Gabriel a teraz jakby była dziewczynka to bym nazwała Anastazja a dla chłopca nie mam pomysłu dla męża Borys się podoba mi nie bardzo. Poszłam dziś z małym na spacer na plac zabaw tak z półtora km wróciliśmy autem z mężem a taka zmęczona jestem parno nie ma czym oddychać dziś to nawet oddychanie mnie męczy ledwo żyje. Jak tu trochę odżyć dostać jakiejś energii.
Iwona3001
Co do wyrostka to lekarz na tej podstawie podaje płeć. Pytałam o to swojego lekarza. Z resztą na blogu czy Facebooku mamyginekolog jest o tym artykuł, jeśli lekarze podają płeć na etapie OK. 12 tygodnia to na podstawie wyrostka, a nie uksztaltowanych narządów płciowych.Ja nazwę synka Leonard a córkę Blanka , moja mama ciagle mówi ze to jest dziewczynka
Co do teorii to Ramsiego i jeśli łożysko po prawej na usg to chłop a po lewej baba a w 12 tc widać wyrostek albo jest równo z kręgosłupem albo uniesiony to wtedy chłopiec : ale to jak wróżenie z fusów , sprawdza się w 50%
Angelika22
Mi w pierwszej ciąży nawet z wyrostka nie chciał powiedzieć aż z ciekawości zerknę na zdjęcia ale jeśli chodzi o usg to miałam taki sam obraz z synkiem wiec tu się może zgodzić w każdym razie dopiero jak w 16tc syn rozłożył nogi i dostałam zdjęcie wyrazne to lekarz powiedział mi na 100% . Takie podejście lubię . Wiecie ile jest czasem płaczu po badaniach prenatalnych jak lekarz widzi dziewczynkę albo odwrotnie a kilka tygodni później zmiana . Moja szwagierka tak mial i bardzo przeżywała ;(
Balbinka1991
U nas dla dziewczynki Martyna, Marcelina albo MarcelaU mnie dziewczynka Michalina, Marcelina albo Izabela, a chłopiec Jakub albo Szymon
reklama
Angelika22
Hahha dokładnie . U mnie przed ciąża miał być Ignas i Noemi