reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A ja mam pytanie, bo mi ogólnie lekarz już po 1 wizycie powiedział że jak będzie mnie bolał jajnik, kręgosłup w dole itp to mam wziąć bez zastanowienia nospe bo tak nie może być, bo wtedy macica się spina itp, na ostatniej wizycie właśnie mi powiedział że czuje ze miałam mocno spieta macice przez te 2 tyg jak się nie widzieliśmy i dał mi duphaston, powiedzcie czy bierzecie do tego jeszcze dodatkowo nospe jak jest taka potrzeba? Bo wczoraj wieczorem właśnie bolał mnie jajnik i tak się nad tym zastanawiałam czy jak biorę duphaston to nospe też mogę 🤔
Ja biorę nospe, ale tylko jak czuję, że brzuch mnie boli jak na okres. Ale to z powodu mojego krwiaka. Żeby nie było niepotrzebnych skurczów macicy. Jak zniknie mi krwiak, to nie będę brała już nic, tylko witaminy 😊

reklama
A ja mam pytanie, bo mi ogólnie lekarz już po 1 wizycie powiedział że jak będzie mnie bolał jajnik, kręgosłup w dole itp to mam wziąć bez zastanowienia nospe bo tak nie może być, bo wtedy macica się spina itp, na ostatniej wizycie właśnie mi powiedział że czuje ze miałam mocno spieta macice przez te 2 tyg jak się nie widzieliśmy i dał mi duphaston, powiedzcie czy bierzecie do tego jeszcze dodatkowo nospe jak jest taka potrzeba? Bo wczoraj wieczorem właśnie bolał mnie jajnik i tak się nad tym zastanawiałam czy jak biorę duphaston to nospe też mogę 🤔
Możesz nawet 3 razy dziennie lekarz mi przepisał bo też mam często bóle i spięta macicę

A to ja nie wiem.. mówiłam mojej Pani doktor że bolą mnie plecy w dole , czasami że jajnik kluje ale mówiła że jeśli nie jest to silne i długotrwałe to normalne.. ciało się zmienia, wezadla rozluzniaja, macica rośnie i uciska.. Nie wiem 🤷‍♀️😱

A ja mam pytanie, bo mi ogólnie lekarz już po 1 wizycie powiedział że jak będzie mnie bolał jajnik, kręgosłup w dole itp to mam wziąć bez zastanowienia nospe bo tak nie może być, bo wtedy macica się spina itp, na ostatniej wizycie właśnie mi powiedział że czuje ze miałam mocno spieta macice przez te 2 tyg jak się nie widzieliśmy i dał mi duphaston, powiedzcie czy bierzecie do tego jeszcze dodatkowo nospe jak jest taka potrzeba? Bo wczoraj wieczorem właśnie bolał mnie jajnik i tak się nad tym zastanawiałam czy jak biorę duphaston to nospe też mogę [emoji848]
Ja w poprzedniej ciąży brałam co prawda luteine, ale nospe miałam brać doraźnie w razie potrzeby

U nas to różnica miedzy dziećmi będzie 6,5 roku więc kompletnie nie mam nic po synku. A tu jednak trzeba trochę kupić. Wózek planuję kupić używany . Mieszkam na wsi , mam duże podwórko więc w zimę spacerki będę robić po podwórku a do lata to już pewnie do spacerówki się przesiądziemy.
U mnie też będzie podobna różnica wieku, dokładniej 6 lat i 3 miesiące. Mam wózek i inne takie większe rzeczy. Ubranka też odkladalam, ale nie wiem, czy to się nada. I tak będę kupować.
Czy Twój synek już wie o rodzeństwie?

Ja pierwsza ciążę zakończyłam 40+5, a druga 40+4. Nie nastawiam się na przed terminem. Dlatego boję się, że wiecie. Będę miała w karcie ciąży termin na 17.01 (bo tak było w gabinecie), a w aplikacji, biorąc pod uwagę długie cykle pokazuje mi.nawet na 24.01. Więc teoretycznie kiedy będę musiała stawić się na wywołanie, to jeszcze będę miała czas wg tej apki. Rozumiecie o co mi chodzi?

reklama
Do góry