reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Też wczoraj robiłam ciasto z truskawkami, ale z ptasim mleczkiem i galaretką .... Taką miałam ochotę wczoraj, że zamiast małej blaszki zrobiłam duża, bo stwierdziłam że zjem od razu pół 😁 dopiero dzisiaj można jeść, a ja już ochotę straciłam 🙄 do tego czeka w lodówce koktajl truskawkowy i deser 😁 jak mam zachciankę i nie zjem tego od razu to potem już nic z tego...a tak uwielbiam truskawki, zawsze cały rok na nie czekam... No nic, może przyjdzie mi jeszcze ochota dzisiaj
Tez mam takie chwilowe zachcianki. Na szczęście truskawek to nie dotyczy i jem ile moge :D w ciąży z,synem tez byl moment, ze samym truskawkami sie zywilam

Dziękuje wam za wsparcie. To jest duża emocjonalna pomoc. Mam nadzieję, że nie psuje wam nastroju i nie stresuję was moja sytuacją za bardzo.

Tez mam takie chwilowe zachcianki. Na szczęście truskawek to nie dotyczy i jem ile moge :D w ciąży z,synem tez byl moment, ze samym truskawkami sie zywilam

Ja w pierwszej ciąży też miałam pierwszy trymestr mniej więcej tak jak teraz (miesiąc różnicy, bo rodziłam w lutym) i nie tknełam wtedy ani jednej truskawki w pierwszym trymestrze, a w drugim truskawek już nie było 😁

Cześć cześć :) wrzucam wersję testową naszego kalendarza. Jako ze to sam początek i wizyt jest bardzo dużo, to poki co bede dodawac sam czerwiec, a blizej konca miesiąca tez lipiec. No i tak to wygląda. Myślę codziennie rano wrzucać terminarz, zeby bylo wiadomo kto w danym dniu ma wizyte i w nastepnych.
Czyli dzisiaj trzymamy kciuki za @marmolada90 @AKola i @Klaudiaxx :D

Kalendarz wizyt:
16.06
@marmolada90 14:30 wizyta;
@AKola 16:20 wizyta;
@Klaudiaxx 19:20 wizyta;

17.06
@Inka91 15:40 wizyta;
@Pika9191 wizyta;

18.06
@justa_w 17:00 wizyta;

19.06
@Smerfetka_em 8:00 wizyta;
@JoannaMB 10:00 wizyta;

22.06
@Elka1306 17:00 wizyta;
@Angelika22 usg prenatalne;

23.06
@Inka91 10:20 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;

24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 10:00 wizyta nfz;
@asia333podlasie wizyta;

29.06
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;

30.06
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;
18.06 godz 17 mam wizytę i usg

Mi lekarz powiedział że możemy tylko delikatnie bez szaleństw.... Ale ja się jakoś boję i narazie czekamy 😁 w zamian za to zaproponowałam mężowi z mojej strony robótki ręczne żeby nie był za bardzo poszkodowany 😁
Haha mój narazie poszkodowany żeby i mi się nie chciało haha ale też się boje i narazie nic właśnie czytałam posty o plamieniach krwawieniach po stosunkach i tak myślę po co one żeby później się martwić przynajmniej do końca 12 tyg tak myślę.

reklama
Może coś na poprawę humoru w pochmurny dzień sprawdzalyscie kiedyś ten kalendarz? Mi się z synem sprawdziło mniej więcej kiedyś obliczalam rodzeństwo siebie męża itd też się sprawdza tylko na wiek trzeba patrzeć ukończony nie rocznikowi czyli np jak kończę 32 w listopadzie to patrzę 31 kiedy zaszłam w ciążę Zobacz załącznik 1134138
Wychodzi chłopak 😊

Do góry