asia333podlasie
Fanka BB :)
Aha rozumiemTak tylko ja mieszkam w UK, tutaj jest trochę inaczej.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aha rozumiemTak tylko ja mieszkam w UK, tutaj jest trochę inaczej.
Tak mam córkę 14 lat, a ja w styczniu 39 skoncze. Byłaś już na wizycie czy dopiero idziesz? Twoja pierwsza ciąża?A to ja do córki Ewa jej imię taka ruda kiedyś 2 razy na nią trafiłam na pogotowiu. A Ty masz już dzieci? Ile masz lat jak mogę spytac
No ja mam to samo ale mąż dziś do 15 w pracy a dzieciom trzeba zrobić obiad. I ten okropny ból żołądka. Nie dam rady nie wytrzymam dłużej to już trwa 5 tyg wyląduje chyba w wariatkowie . Wiedziałam od rana że będzie to dziś zły dzień bo pochmurno jest i chłodno zaraz będzie padać.Ja już też powiedziałam prawie wszystkim bo musieli pomóc przy córce. Ja się tak źle czułam.
Zazdroszczę Wam że możecie jakieś obiady robić. Ja nie mogę wejść do kuchni jak się coś gotuje albo co gorsza smaży . Inaczej wymioty po całości. Dziś zjadłam tosta i kanapkę bo wszystko w między czasie .
Ale becikowe to chyba nie każdy dostaje? Jest jakiś próg dochodowyRozumiem ale jeżeli nie będziesz na pierwszej wizycie do 10 tyg nie będzie Ci becikowe przysługiwać to nie tak dużo bo 1000zl ale zawsze cos
Moja 3 ciąża pierwsza poroniłam w 8tyg z drugiej mam synka 3 latka a teraz jeszcze nie byłam na wizycie dopiero mam w piątek 26 czerwca i nie wiem wkoncu która lekarkę wybrać co byś doradziła iść do tej którą znam i ona zna moją historię czy do tej którą przyjmuje w szpitalu pracujeTak mam córkę 14 lat, a ja w styczniu 39 skoncze. Byłaś już na wizycie czy dopiero idziesz? Twoja pierwsza ciąża?
Ale bardzo duzy więc prawie każdy dostajeAle becikowe to chyba nie każdy dostaje? Jest jakiś próg dochodowy
1922zl... Dla pracującej pary bez dzieci becikowe nie do uzyskania. A szkoda, kiedyś chyba było dla wszystkich.Ale bardzo duzy więc prawie każdy dostaje
Zostałabym przy tej którą znam jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, ja niestety nie mogę prowadzić u swojej ze wzg na operację usuwania mięśniaków która miałam rok temu ciąża jest wysokiego ryzyka dlatego mam być pod opieką poradni a szczerze nie bardzo mi pasuje tam jeździć w obecnych czasach, swoją lekarz miałam pod domem a tak będzie się trzeba tłuc przez całe miasto.Moja 3 ciąża pierwsza poroniłam w 8tyg z drugiej mam synka 3 latka a teraz jeszcze nie byłam na wizycie dopiero mam w piątek 26 czerwca i nie wiem wkoncu która lekarkę wybrać co byś doradziła iść do tej którą znam i ona zna moją historię czy do tej którą przyjmuje w szpitalu pracuje