reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja jestem w 6+1 i czuje sie tylko zmeczona i bola mnie piersi.
Dziwi mnie jednak ze mam juz troche brzuszka. Jest to moja pierwsza ciaza. Zawsze bylam szczuplutka.. jem tyle co zawsze... i nigdy nie bylam bardzi wysportowana.. a brzuszek jest juz troche widoczny.. w zadne spodnie juz sie nie dopinam. Bylam pewna ze dopiero w 3 miesiacu zaczyna cos widac.. ale czytalam ze bardzi duzo dziewczyn mialy juz brzuszek bardzo wczesnie. Ponoc zalezy to miedzy innymi od ilosci wody w plodzie.. i wiele innych.
Wiesz, ja też jestem w pierwszej ciąży i 6+2 z OM wiec bardzo podobny czas. Też czuje że brzuch jest wiekszy i mam problem ze spodniami, wiec nie jesteś sama :)
Czytałam że może to być przez wzdęcia często występujące w ciąży i u mnie to chyba sie zgadza, chociaż czuję sie delikatnie "rozepchana" rownież na dole :)

reklama
Wiesz, ja też jestem w pierwszej ciąży i 6+2 z OM wiec bardzo podobny czas. Też czuje że brzuch jest wiekszy i mam problem ze spodniami, wiec nie jesteś sama :)
Czytałam że może to być przez wzdęcia często występujące w ciąży i u mnie to chyba sie zgadza, chociaż czuję sie delikatnie "rozepchana" rownież na dole :)
Tez slyszalam o wzdeciach.. ale jestem prawie pewna ze to mnie nie doryczy.. ogolnie ciesze sie ze cos juz widac. Bardziej mi to pomaga przyjac do swiadomosci ze to naprawde sie stalo... jestem w ciazy.. 🥰🥰

Ja w każdej ciazy wymiotowalam moze z 3 razy, ale mdliło mnie najbardziej wieczorami. Nie moglam tez otworzyć lodowki- pomieszane zapachy zle na mnie dzialaly.
A ja właśnie nic, perfumy, jedzenie, lodówka, nawet śmieci - żaden zapach nie robi na mnie specjalnie jakiegoś wrażenia wiec dlatego w sumie tak wyczekiwałam tych mdłości, czy wszystko jest ok

20200510_221000.jpg

Dziewczyny od którego tygodnia idziecie na zwolnienie i kiedy informację o ciazy przekazujecie pracodawcy?
Ja poszłam od razu jak się dowiedziałam o ciąży 4+6 właśnie ze względu na stres związany z planami sprzedażowymi i bezpośrednim kontaktem z klientem non stop.

Dziewczyny czy was też tak bardzo bolą piersi? Nie mogę spać po nocach, nie wspomnę już o przewracaniu się na drugi bok... Żadnych innych objawów nie mam właśnie oprócz bólu :sad: na dzień dzisiejszy 5+6

Dziewczyny czy was też tak bardzo bolą piersi? Nie mogę spać po nocach, nie wspomnę już o przewracaniu się na drugi bok... Żadnych innych objawów nie mam właśnie oprócz bólu :sad: na dzień dzisiejszy 5+6

Ja mam na szczęście tylko wrażliwe brodawki, a piersi bolą dopiero przy dotykaniu. Da się wytrzymać 😊 Ale za to mam znowu inne dolegliwości, które są uporczywe. Lecę na 6 zrobić betę, oby wszystko było ok🙊

reklama
Ja już po becie dzisiaj. Pracuje w szpitalu więc jest prościej. Trzymajcie kciuki, A Ja trzymam za Was. U Mnie dolegliwości to przede wszystkim piersi i bóle podbrzusza. Mdłości od czasu do czasu głównie wieczorem. Ale mam już dwójkę Dziewczynek 13 i 9 lat więc wiem jak to już jest. Pozdrawiam Dziewczynki ☺😘😍

Do góry