reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

To jesteśmy trzy ja jeż tylko piersi 🤷‍♀️
I ja, i ja! 🙋 dziwi mnie to czasami naprawdę, bo nigdy nie pomyślałabym że będę tak lajtowo ciążę przechodzić. Tym bardziej że mama wymiotowała strasznie w obu ciazach 😔 mnie piersi najbardziej bolą wieczorem i w nocy. W ciągu dnia muszę je ściskać żeby się upewnić że dalej bolą 😛

reklama
O, jeszcze mi się przypomniało, znajoma powiedziała mi ostatnio że niska beta hcg przynosi tyle dobrego że nie ma mdłości 🤷‍♀️ podobno im wyższe stężenie tym bardziej dolegliwości typu mdłości i wymioty są nasilone 🙄 co myślicie? U mnie by się to sprawdziło akurat..

O, jeszcze mi się przypomniało, znajoma powiedziała mi ostatnio że niska beta hcg przynosi tyle dobrego że nie ma mdłości 🤷‍♀️ podobno im wyższe stężenie tym bardziej dolegliwości typu mdłości i wymioty są nasilone 🙄 co myślicie? U mnie by się to sprawdziło akurat..
A jaka beta u Ciebie i który TC?

Ja mierzyłam betę tylko dwa razy więc nie mam odniesienia, wzrost do owy 118 %, mdłości miałam chwileczkę i bardzo delikatne, myślę że to też predyspozycje organizmu, niektóre kobiety na prawdę się szybko przystosowują, nie wiem czy to zależne od bety :)

Ja nie robiłam bety hcg wiec nie mam pojęcia czy to ma potwierdzenie
Ale biorę cyclogest 400mg to taka Polska luteina i acart

Też o tym słyszałam. Ja w sumie jeszcze jakieś tragedii nie mam, czuję się źle, ale wiem że może być dużo gorzej, bo w pierwszej ciąży było duuuuużo gorzej. Nie chwalę jednak dnia przed zachodem słońca, bo to dopiero 7t4d, a w pierwszej męczyło mnie do końca 16 tygodnia, a zaczęło się tak na maksa gdzieś od ok 9 tygodnia dopiero 🙈

Dziewczyny odebrałam wyniki morfologi znacie się trochę zobaczcie jak tam u mnie z toksoplazmozą bo nie wiem 🥴

Załączniki

• Screenshot_20200612_171915.jpg
    Screenshot_20200612_171915.jpg
    388,5 KB · Wyświetleń: 74
A jaka beta u Ciebie i który TC?
6+5, w 6+1 miałam betę na poziomie niecałych 8tys 🤷‍♀️
Też o tym słyszałam. Ja w sumie jeszcze jakieś tragedii nie mam, czuję się źle, ale wiem że może być dużo gorzej, bo w pierwszej ciąży było duuuuużo gorzej. Nie chwalę jednak dnia przed zachodem słońca, bo to dopiero 7t4d, a w pierwszej męczyło mnie do końca 16 tygodnia, a zaczęło się tak na maksa gdzieś od ok 9 tygodnia dopiero 🙈
Ojej, to jeszcze wszystko przede mną być może 😁 skoro piszesz, że u Ciebie rozkreciło się ok 9 tygodnia. Zobaczymy 😛

reklama
Ja mam dzś 7+2 beta wysoka bo ponad 176tys i nie mam specjalnie mdłości i ani razu nie wymiotowałam więc to chyba różnie bywa.

Do góry