reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

To jesteśmy trzy ja jeż tylko piersi 🤷‍♀️
I ja, i ja! 🙋 dziwi mnie to czasami naprawdę, bo nigdy nie pomyślałabym że będę tak lajtowo ciążę przechodzić. Tym bardziej że mama wymiotowała strasznie w obu ciazach 😔 mnie piersi najbardziej bolą wieczorem i w nocy. W ciągu dnia muszę je ściskać żeby się upewnić że dalej bolą 😛

reklama
O, jeszcze mi się przypomniało, znajoma powiedziała mi ostatnio że niska beta hcg przynosi tyle dobrego że nie ma mdłości 🤷‍♀️ podobno im wyższe stężenie tym bardziej dolegliwości typu mdłości i wymioty są nasilone 🙄 co myślicie? U mnie by się to sprawdziło akurat..

O, jeszcze mi się przypomniało, znajoma powiedziała mi ostatnio że niska beta hcg przynosi tyle dobrego że nie ma mdłości 🤷‍♀️ podobno im wyższe stężenie tym bardziej dolegliwości typu mdłości i wymioty są nasilone 🙄 co myślicie? U mnie by się to sprawdziło akurat..
A jaka beta u Ciebie i który TC?

Ja mierzyłam betę tylko dwa razy więc nie mam odniesienia, wzrost do owy 118 %, mdłości miałam chwileczkę i bardzo delikatne, myślę że to też predyspozycje organizmu, niektóre kobiety na prawdę się szybko przystosowują, nie wiem czy to zależne od bety :)

Ja nie robiłam bety hcg wiec nie mam pojęcia czy to ma potwierdzenie
Ale biorę cyclogest 400mg to taka Polska luteina i acart

Też o tym słyszałam. Ja w sumie jeszcze jakieś tragedii nie mam, czuję się źle, ale wiem że może być dużo gorzej, bo w pierwszej ciąży było duuuuużo gorzej. Nie chwalę jednak dnia przed zachodem słońca, bo to dopiero 7t4d, a w pierwszej męczyło mnie do końca 16 tygodnia, a zaczęło się tak na maksa gdzieś od ok 9 tygodnia dopiero 🙈

Dziewczyny odebrałam wyniki morfologi znacie się trochę zobaczcie jak tam u mnie z toksoplazmozą bo nie wiem 🥴

Załączniki

• Screenshot_20200612_171915.jpg
    Screenshot_20200612_171915.jpg
    388,5 KB · Wyświetleń: 71
A jaka beta u Ciebie i który TC?
6+5, w 6+1 miałam betę na poziomie niecałych 8tys 🤷‍♀️
Też o tym słyszałam. Ja w sumie jeszcze jakieś tragedii nie mam, czuję się źle, ale wiem że może być dużo gorzej, bo w pierwszej ciąży było duuuuużo gorzej. Nie chwalę jednak dnia przed zachodem słońca, bo to dopiero 7t4d, a w pierwszej męczyło mnie do końca 16 tygodnia, a zaczęło się tak na maksa gdzieś od ok 9 tygodnia dopiero 🙈
Ojej, to jeszcze wszystko przede mną być może 😁 skoro piszesz, że u Ciebie rozkreciło się ok 9 tygodnia. Zobaczymy 😛

reklama
Ja mam dzś 7+2 beta wysoka bo ponad 176tys i nie mam specjalnie mdłości i ani razu nie wymiotowałam więc to chyba różnie bywa.

Do góry