reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ale powtarzasz dla siebie czy lekarz kazał? Bo to przecież wynik w normie.
[/QUOTE
Norma dla kobiet w ciąży to 92. Mi wyszło tyle i jestem zła bo w domu badań glukometrem dla siebie i na czczo mam 84/86 a po godzinie od jedzenia miałam max 120. I gdzie tu logika. Czekam co mi powie lekarz w poniedziałek. Mam nadzieję że nie każe mi krzywej robić już 😫

reklama
Norma dla kobiet w ciąży to 92. Mi wyszło tyle i jestem zła bo w domu badań glukometrem dla siebie i na czczo mam 84/86 a po godzinie od jedzenia miałam max 120. I gdzie tu logika. Czekam co mi powie lekarz w poniedziałek. Mam nadzieję że nie każe mi krzywej robić już 😫

Właśnie tej logiki też nie rozumiem bo też sobie mierzyłam glukometrem z ciekawości od 2tyg. Rano zawsze ok.100 A w ciągu dnia od 74 do max 120. A jem normalnie bo mam to szczęście, że mdłości mam tylko rano i są znośne.

Kochane mój stary jak ma katar i to lekki to już słucham kilka dni że ma katar. Umiera na wszystko co mu dolega. Przez koronę pracuje fizycznie i to bardzo ciężko ale nigdy mi nie powiedział, że udaje ,że mi ciężko czy ,że bez sensu narzekam. Po pracy sprząta czasem gotuje, bawi się z dzieckiem. nie ma pretensji o bałagan czy o to że nie miałam siły umyć włosów. Gdyby on mi jeszcze dowalał to nie wiem jak bym to wytrzymała. Bardzo wam współczuję. Facetom przydałoby się poczuć przez tydzień takie mdłości to wtedy by zrozumieli o czym mówią.

Co do pracy to ja man calkowicie inne doswiadczenie
Z hanutem pracowalam do 39tc w restauracji I wszystko oki. Szefowa dawala mi mniej obowiazkow I robila kolacja zebym napewno zjadla. Po macierzynskim wrocilam namoich zasadach.
Teraz pra uje w przedszkolu I tu sa zasady ze miesciac przed terminem musze zjesc na macierzynskie.
I irl ciaza to nie wymowka zeby l4 brac. Tu sir pracuje normalnie do konca prawie

Z tą knajpa to aż nie mogę uwierzyć że dałaś radę ;).
Mieszkasz w pl?

Dziewczyny ,które są na l4...
Jak podchodzicie do tematu siedzenia w domu w razie kontroli ?

Jeśli masz leżące to nie możesz wychodzic. Jeśli chodzące to możesz normalnie funkcjonować.

Ja mam z wczoraj lasagne i dziś już zrobiłam a raczej thermomix zrobił zupę pomidorowa i chce upiec ulubione ciasto męża karpatke na weekend :)

Ojj zjadłabym lasagne.

Muszę się gdzieś wygadac bo oszaleje. Wiem ze nie powinnam o tym myśleć teraz i się przejmować ale nie umiem inaczej.. Za bardzo na to pracowałam. Przez tego zasranego koronawiusa mam zmniejszony czas pracy oczywiście nie będę miała średniej z 12 miesięcy tylko z tego jednego najgorszego gdzie już nie pracowałam nawet. Normalnie dramat. Tyle pracowałam miałam super średnia i teraz co? Dostałam wypłatę gdzie nawet najniższej krajowej nie dostałam. Przecież to jest totalnie niesprawiedliwe i nie do pomyślenia. Zamiast 3500 będę brać całe zwolnienie 1500 a później 1000? Dla mnie to jest normalnie dramat. Czuje sie jak idiotka ze o tym nie wiedziałam że mamy takie zjebane prawo. Przepraszam za wyrażenia.

A szef normalny? Może zapytasz czy by Ci nie zwiększyli ;P.

Ja też biorę jod, więc nie nie martw, ja dużo czytałam o tym i w ciąży jego suplementacja jest podobno bardzo wskazana, bo w pożywieniu nie dostarcza się tyle jodu ile powinno :) moja endokrynolog jest bardzo doświadczona, chodzę do niej od lat i bardzo jej ufam, także myślę że bezmyślnie nie kazała by mi tego brać :)

Jeśli nie chorujesz na tarczycę mozna normalnie zażywać.

A wiesz, że na NFZ jest jakiś przepis, że w ciąży musisz się dostać do specjalisty chyba w ciągu tygodnia czy dwóch?
Poczytaj sobie, napewno jest coś takiego

Tak dokładnie do 2 tyg muszą zagwarantować wizytę.

Odebrałem dziś komplet wyników badań. Wszystko dobrze, toksoplazmy nie mam więc dalej moją kizię mizię kochaną będę tulić 😻. Zastanawia mnie tylko glukoza bo mam 103 (norma do 99). Czy któraś miała powyżej 100? Lekarz coś dodatkowo zalecił?. Czy to jeszcze wynik do przyjęcia?. Zrobiłam sobie też bete tak dla siebie ale wynik 176739 nie pozostawia wątpliwości, że jest ok. Bo wizyta dopiero 18.06. A dziś mam równo 7+0.😊

Norma w ciąży na czczo jest do 92.

Ja już po wizycie. Jest zarodek 1.17 cm serce bije. Niestety nie wiem ile. I nie widziałam że mruga bo mi nawet nie pokazał obrazu ten na NFZ. Dziś nie miał nastroju. Aż jestem zła.
W nagrodę pozwoliłam sobie na kremówkę i pizzę na obiad ;).

Edit 7+2 z USG też

Załączniki

• IMG_20200610_144807.jpg
    IMG_20200610_144807.jpg
    828,2 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Mój niestety nie za bardzo sprząta i gotuje ale widzę, że się stara. Ja mam szczęście, że on pracuje z domu więc jak miałam najgorsze dni to naprawdę mnie wspierał, jak trzeba było jechać do sklepu po sok truskawkowy bo tylko to byłam w stanie wypić to pojechał ;)
Muszę się Wam pożalić. Poszłam się dzisiaj do sklepu bo się lepiej poczułam a w sklepie zrobiło mi się słabo i złapały mnie takie mdłości, że musiałam wybiec ze sklepu. Wróciłam do domu, zwymiotowałam a teraz ryczę bo chciałabym wyjść chociaż do sklepu bez obawy, że zemdleję albo zwymiotuję :(

Z tą knajpa to aż nie mogę uwierzyć że dałaś radę ;).
Mieszkasz w pl?

Jeśli masz leżące to nie możesz wychodzic. Jeśli chodzące to możesz normalnie funkcjonować.

Ojj zjadłabym lasagne.

A szef normalny? Może zapytasz czy by Ci nie zwiększyli ;P.

Jeśli nie chorujesz na tarczycę mozna normalnie zażywać.

Tak dokładnie do 2 tyg muszą zagwarantować wizytę.

Norma w ciąży na czczo jest do 92.

Ja już po wizycie. Jest zarodek 1.17 cm serce bije. Niestety nie wiem ile. I nie widziałam że mruga bo mi nawet nie pokazał obrazu ten na NFZ. Dziś nie miał nastroju. Aż jestem zła.
W nagrodę pozwoliłam sobie na kremówkę i pizzę na obiad ;).
Szkoda, że nie była to taka wizyta jak chciałaś ale cieszę się że z Maleństwem wszystko ok [emoji3590] który Ci teraz dzień wychodzi z USG i OM? [emoji4] Dopisujcie dziewczyny takie dane [emoji6]

reklama
Do góry