reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Hej, ja dziś zrobiłam z ciekawości i mam 627. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie za mało. Bo widzę, że u dziewczyn w 34/35 dniu cyklu bywa znacznie większa? 🤔 (wiem, że prawdopodobnie to moje hormonalne urojenia bo w zakresie referencyjnym jestem prawidłowym ale zastanawiam się czy ciąża jest wystarczająco silna...)
Ja nie pomoge bo nie robilam bety i nie znam sie na tym ❤

reklama
Aplikacja pokazuje mi 4 +5 dni. Dzisiaj robiłam betę i wynik 2049. Myślicie, ze jest ok ?
Po ostatnim poronieniu strasznie się stresuje.
Jutro jeszcze raz zrobię ale na chwile obecna myślicie, ze jest ok?

Hej, ja dziś zrobiłam z ciekawości i mam 627. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie za mało. Bo widzę, że u dziewczyn w 34/35 dniu cyklu bywa znacznie większa? 🤔 (wiem, że prawdopodobnie to moje hormonalne urojenia bo w zakresie referencyjnym jestem prawidłowym ale zastanawiam się czy ciąża jest wystarczająco silna...)
Aplikacja pokazuje mi 4 +5 dni. Dzisiaj robiłam betę i wynik 2049. Myślicie, ze jest ok ?
Jest bardzo ok. Codziennie nie trzeba sprawdzać 😉

Dziewczyny od wartości ważniejsze są przyrosty co 48 h.
Bo to jest wyznacznik czy ciąża się db rozwija. Jeśli dobrze to po 48 h powinna urosnąć o minimum 66%. Każda będzie inaczej miała w danym dniu cyklu bo to zależy kiedy była owulacja i kiedy doszło do zagnieżdżenia.
Ja robiłam betę w poniedziałek i środę. Chciałam też dziś, ale labolatorium zamknięte. A powinno się sprawdzać przyrosty w tym samym. Wrzuciłam wyniki w kalkulator internetowy i takie coś mi pokazało :
IMG_20200508_155610.png

Bardzo ładna. Ja w tym samym terminie miałam nizsza

Odebrałam wyniki , beta 2735 i niestety TSH powyżej 4 , spróbuję jutro umówić się do lekarza , bo koniecznie muszę zbić to TSH, ale myślicie czy przy tej becie będzie już coś na USG widać? Załamana jestem tym wynikiem TSH😭

Odebrałam wyniki , beta 2735 i niestety TSH powyżej 4 , spróbuję jutro umówić się do lekarza , bo koniecznie muszę zbić to TSH, ale myślicie czy przy tej becie będzie już coś na USG widać? Załamana jestem tym wynikiem TSH😭
Nie martw się TSH 4 to jeszcze nie tragedia... Jeśli już wcześniej miałaś niedoczynność tarczycy to pierwsze co powinnaś zrobić po wykonanym teście to udać się do endokrynologa, ponieważ taki wzrost jest naturalnym zjawiskiem w ciąży - dlatego większość endokrynologów jak mantrę powtarza " W przypadku ciąży w pierwszej kolejności zapraszam do mnie." Dostaniesz większa dawkę eutyroxu i po sprawie. Jeśli wcześniej nie miałaś problemów z tarczycą to eutyrox i tak załatwi sprawę. Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze 🙂

reklama
Do góry