reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

No genialne to jest, mój ma też jednorazowe klapeczki, ale siadając na samolot to zgłupiałam czy w czy bez 🤣

U mnie też są klapeczki i na nfz i prywatnie, ale ja nigdy nie korzystam tylko popitalam w skarpetach.

Wodę zawsze uwielbiałam teraz nawet patrzeć na nią nie mogę od dwóch dni piję to niezdrową Cole bo choć na chwilę mi pomaga

U mnie sprawdza się sok jabłkowy, leję 1/3 szklanki i resztę wody. Wchodzi jak marzenie. W domu mam teraz zapas jakiś 10litrów 🤣

Witam już po wizycie ! Jest zarodek z oznakami życia, widziałam pulsujące serduszko ale nie dał mi jeszcze posłuchać. Wychodzi 7 tydzień czyli 6+4 z USG. Termin porodu na 25.01.2021 - jestem pierwsza w przychodni z terminem na styczeń :)
Dostałam reklamówkę ulotek, pampersy całe 3 sztuki, zaświadczenie do pracy o ciąży, receptę na Duphaston i założyli mi kartę ciąży.
Łezka mi się zakręciła jak powiedział ze wszystko w porządku :)
Za 2 tygodnie wizyta kolejna i mam przyjść z badaniami :)
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
i zdjęcie Naszej fasolki :)

Super 😃
A mi nic nie dali, nawet jednej ulotki nie dostałam.

Ogólnie mam trochę stracha czy mi szpitala nie zamkną, bo co chwile jakieś zarażenia u mnie i w tym tygodniu zamkneli wewnętrzny. ☹ Zastanawiam się nad innym szpitalem, ta sama odległość od domu tylko inny powiat. Mają bardzo dobre opinie i jest szkoła rodzenia przy szpitalu więc można poznać położne przed porodem.

reklama
Witam już po wizycie ! Jest zarodek z oznakami życia, widziałam pulsujące serduszko ale nie dał mi jeszcze posłuchać. Wychodzi 7 tydzień czyli 6+4 z USG. Termin porodu na 25.01.2021 - jestem pierwsza w przychodni z terminem na styczeń :)
Dostałam reklamówkę ulotek, pampersy całe 3 sztuki, zaświadczenie do pracy o ciąży, receptę na Duphaston i założyli mi kartę ciąży.
Łezka mi się zakręciła jak powiedział ze wszystko w porządku :)
Za 2 tygodnie wizyta kolejna i mam przyjść z badaniami :)
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
i zdjęcie Naszej fasolki :)
Cudna, mam nadzieję, że dziś usłyszę to samo :)

Ale Wam współczuję tego złego samopoczucia. Ja mam delikatne mdłości, czadem wymiotuje. Ale to sporadycznie. Ogólnie czytając co Wy przeżywacie to ja czuje się bardzo dobrze, chociaż zdecydowanie gorzej, niż w pierwszych dwóch (tu też się dopatruje córeczki:p). Największy problem mam z nerwami. No w ogóle nad nimi nie panuje :( rano pospinałam się z mężem o pranie i tak mnie wkur...ł, że bez sensu nakrzyczałam na dziecko, bo mnie uderzył w brodę głowa jak skakał. Czuje się beznadziejnie :(

Detektora też nie kupuje

To ja tez nie kupuje :) tez jesteście takie ciekawe co do płci ? Jak planowaliśmy ciąże zarzekałam się ze poznam płeć przy porodzie . Teraz już się tak niecierpliwie , bardzo chce wiedzieć kto mieszka w brzuchu :D

Ja kupię detektor po 12 tyg. Zaczynam się martwić. Piersi mnie nie bolą i tylko mnie mdli. Zaczynam wariować. Może jutro uda mi się umówić do lekarza.

To ja tez nie kupuje :) tez jesteście takie ciekawe co do płci ? Jak planowaliśmy ciąże zarzekałam się ze poznam płeć przy porodzie . Teraz już się tak niecierpliwie , bardzo chce wiedzieć kto mieszka w brzuchu :D
Też jestem ciekawa bo wszyscy chcą dziewczynke a ja czuję że będzie chłopczyk.

Ostatnia edycja:
reklama
Molly ten czas dopóki nie czuc ruchów dziecka jest straszny bo nic nie wiadomo a później jak już są to się głupieje czemu się nie porusza nie może chyba tyle spać ? I ciagle coś , jakaś panika :D

Do góry