reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny ja mam wizytę późnym popołudniem. Bardzo, bardzo się stresuje. Śniło mi się wczoraj, że wylało mi się morze czerwonej krwi. To był straszny sen 😥 W dodatku nie mam już żadnych objawów. Nawet wczoraj prosiłam, żeby ukochany mi zrobił kotlety w panierce (przez dwa tyg odrzucało mnie od mięsa).
Więc jestem przerażona! 🙄😑
Apetyt też spadł. To tej pory 6-7 posiłków dziennie z wielkim apetytem. A wczoraj 3 na przymus 😔
Jeśli wszystko będzie ok to już nigdy nie pomyślę, że to źle że nie mam objawów, że nagle drastycznie smaki wróciły do normalnosci itp. To będzie dla mnie dowód, że takie rzeczy się dzieją i to normalne.

Dzisiaj mnóstwo dziewczyn ma wizyty. Trzymam kciuki za każdą z Was. Za piękne serduszka i cudowne wieści po wizycie.
Ja się odezwę dopiero wieczorem. Muszę się odciąć od tego tematu i myśleć o czym innym. Zamierzam spróbować czytać książkę, aż zacznę się zbierać do lekarza.
Powodzenia! ✊
Kochana będzie wszystko dobrze ! ❤ ja ostatnio mam takie sny, że potrafię obudzić się zapłakana Taki w psikusy nam para mózg... często śni się to czego boimy się najbardziej albo to na czym nam zależy i boimy się tego stracić ❤. Z tymi objawami masz rację i dzisiaj się o tym przekonasz.. Ja nie mam jakoś super objawów A co więcej jak się stresuje przed wizytą to jakby całkowicie ustąpiły... A po jak mnie strzeli to ledwo żywa. Wszystko będzie dobrze ! Trzymam kciuki i czekam na wieści i zdjęcie bobaska ❤🤰✊✊✊

reklama
No, a walczyła długo, najgorsze jest to, że gdyby nieto że brat zarabia bardzo dobrze, to był by dramat, bo kiedy sprawa jest w toku nie należą się ŻADNE dodatkowe swiadczenia ciążowe, nie wiem dokładnie jak to było ze składkami, ale wiem, że nie dostała ani złotówki 🤔
Tak to prawda wtedy nic się nie należy. Więc na walkę z ZUSem najlepiej iść jak się jest pewnym sowich racji. W innym wypadku gra nie warta świeczki. Bo teraz będzie już zawsze na ich widelcu.

Przykre. Ale pewnie nie opłacała dobrowolnej składki zdrowotnej jakby opłacała to dostała by świadczenie. Zawsze radzę aby opłacać składkę zdrowotną i jest opłacany powyżej 3msc i mamy umowę na jakiś okres a nie podpisujemy co miesiąc nowej to w ciąży lepiej zostać na zleceniu i isc ja L4 do końca ciąży jeśli źle się czujemy. Ważne by z L4 na zleceniu nie rezygnować j nie wracać na kilka dni do pracy bo mogą zwolnić.
Rozumiem że sąd przyznał rację pracodawcy i nie wypłacił świadczenia ?
Rzeczywiście chyba chodzi o te dobrowolne chorobowe na zleceniu bo ja w poprzedniej ciąży w kwietniu przeszłam że zlecenia na umowę o pracę i w kwietniu dowiedziałam się też o ciazy. Na zwolnienie poszłam w pod koniec maja i miałam wszystkie świadczenia normalnie ale właśnie wcześniej na zleceniu miałam chorobowe płacone.

Tak to prawda wtedy nic się nie należy. Więc na walkę z ZUSem najlepiej iść jak się jest pewnym sowich racji. W innym wypadku gra nie warta świeczki. Bo teraz będzie już zawsze na ich widelcu.
Rzeczywiście chyba chodzi o te dobrowolne chorobowe na zleceniu bo ja w poprzedniej ciąży w kwietniu przeszłam że zlecenia na umowę o pracę i w kwietniu dowiedziałam się też o ciazy. Na zwolnienie poszłam w pod koniec maja i miałam wszystkie świadczenia normalnie ale właśnie wcześniej na zleceniu miałam chorobowe płacone.
No macie rację, po prostu nie można być zbyt roszczeniowym bez własnego minimalnego wkładu :)

Właśnie jestem po wizycie, wszystko ok. Tylko muszę więcej pic wody, ale nie wiem jak ja to w siebie wcisnę. Może jakiegoś kompotu sobie zrobię.
Toksoplazmozy nie mam także będę machać tym przed oczami wszystkim, którzy są przerażeni moja piątką kotów

Załączniki

• 717CF567-B7D9-45EB-90A2-2F6B75288A27.jpeg
    717CF567-B7D9-45EB-90A2-2F6B75288A27.jpeg
    188,3 KB · Wyświetleń: 108
Właśnie jestem po wizycie, wszystko ok. Tylko muszę więcej pic wody, ale nie wiem jak ja to w siebie wcisnę. Może jakiegoś kompotu sobie zrobię.
Toksoplazmozy nie mam także będę machać tym przed oczami wszystkim, którzy są przerażeni moja piątką kotów

Toksoplazmoza nie tylko jest od kotów. Ponieważ ja mam awidnosc 81% jak zrobilam teraz czyli przechodziłam A nie mam kogoś i ich nie lubie. Warzywa owoce sushi też swoje robi

reklama
Najważniejsze że wszystko jest ok, dzidziuś śliczny ❤️

Do góry