reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Nie, na pierwszą wybrałam się w 4+2, to moja pierwsza ciąża i nie umiałam już na tyłku usiedzieć 🤦‍♀️ ale szłam ze świadomością że to na tyle wcześnie że na USG nic nie będzie widać. No i tak też było, lekarz nawet nie widział pęcherzyka. Betę miałam wtedy dopiero na poziomie 417,5. Mam nadzieję że na tej wizycie 9.06 będzie już widać zarodek 🥺🥺 bo na bicie serduszka do też będzie chyba za szybko
A 9.06 będzie który tydzień.

Dziewczyny dziś zamiast curry dałam kurkumy do mięsa. Do kotletów dałam odrobinę więc się nie martwię ale przy okazji z pozostałego mięsa zrobiłam gyros i myślał że to curry (kolor ten sam a mam w słoiczkach i nie próbowałam) i dałam sama kurkumę. A ona powoduje skurcze macicy. Pff nie będzie sałatki z kurczakiem. Mąż będzie musiał sam zjeść ;/

reklama
A 9.06 będzie który tydzień.

Dziewczyny dziś zamiast curry dałam kurkumy do mięsa. Do kotletów dałam odrobinę więc się nie martwię ale przy okazji z pozostałego mięsa zrobiłam gyros i myślał że to curry (kolor ten sam a mam w słoiczkach i nie próbowałam) i dałam sama kurkumę. A ona powoduje skurcze macicy. Pff nie będzie sałatki z kurczakiem. Mąż będzie musiał sam zjeść ;/
Wtedy będzie 6+2. Kurcze, nie wiedziałam że na czas ciąży trzeba pożegnać się z kurkumą! A często dodaje do gotującego sie ryzu. Dobrze wiedzieć...

Ja byłam 5+3 na pierwszej wizycie i już był pęcherzyk z zarodkiem i mini serduszkiem, ale to nie ma reguły, czasem zarodek jak i serduszko pojawiają się później, 7 a nawet i 8 czasem, więc różnie to bywa :) a ja zaczynam 9 tydzień, ostatnio w środę byłam na usg i malec miał 1.53 cm, teraz wizyta dopiero 24.06. Pozdrawiam Was cieplutko 🥰🥰

Nie, na pierwszą wybrałam się w 4+2, to moja pierwsza ciąża i nie umiałam już na tyłku usiedzieć 🤦‍♀️ ale szłam ze świadomością że to na tyle wcześnie że na USG nic nie będzie widać. No i tak też było, lekarz nawet nie widział pęcherzyka. Betę miałam wtedy dopiero na poziomie 417,5. Mam nadzieję że na tej wizycie 9.06 będzie już widać zarodek 🥺🥺 bo na bicie serduszka do też będzie chyba za szybko
Wszytko zależy kiedy doszło do zapłodnienia bo liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Ja jak byłam na pierwszej wizycie był to 5.5 tyg serduszko już biło ale lekarz nie założył mi wtedy karty ciąży bo mówił że wczesna ciąża. Teraz byłam w piątek po l4 i już elegancko widać dzidzie ma 16 mm.

Ja też 5+5 ;). Też bym już chciała być dalej.

Byłam na wizycie 5+2. Potwierdził że ciąża jest w dobrym mieście i jest ciałko żółte. Zarodka jeszcze nie było.

Też mam we wtorek. Ja bym wolała w czwartek ale mój gin aktualnie przyjmuje we wtorki tylko. ;/
Tez mam pierwsza wizyte we wtorek hihi ;) to bedzie juz 6+3 i jestem ciekawa coz tam znajdziemy :)

Ja jutro lecę na wizytę, będzie 9+0 czyli 10tydzien? Kurczę tez nie ogarniam tego liczenia

Dziewczyny, a miałyście już wizytę u ginekologa? Potwierdził Wam ciążę z badania, było już coś widać?

Ja na pierwszej wizycie byłam w 4+6 i na USG widoczny był pecherzyk ciążowy wraz z pęcherzykiem żółtkowym, ale jeszcze bez zarodka, następna wizytę miałam w 7+0 i był już widoczny 1 cm zarodek oraz bijące serduszko 😍

reklama
W którym tygodniu będziesz ba wizycie 9.06?

Do góry