reklama
Ja już po wizycie. Jest pęcherzyk i ciałko żółte. Nie ma jeszcze zarodka i echa serca. Lekarz na NFZ całkiem spoko. Ciąża wygląda na 5tc. Niestety nie dal mi zdjęć USG. Ale mam problem ponieważ nie mowialm mu że lecze się też prywatnie i przepisał mi clexanxe na ryczalt. I pewnie jak nie wykupie to bedzie wiedział a lekarz prywatnie daje mi neoparin, który kosztuje jakieś 3.5 a clenax 35 zł. I nie wiem co robić czy wykupywać.
Kolejna wizyta 2.06 u prywatnego i 10.06 tu na NFZ.
Kolejna wizyta 2.06 u prywatnego i 10.06 tu na NFZ.
Ostatnia edycja:
Andzia155
Fanka BB :)
Ja też bardzo dużo piłam herbat , jak dowiedziałam się o ciąży to przeszłam się do świata herbat, tam Pani dobrała mi specjalną do ciężarnych ))Ja pije tylko jedna filiżankę herbaty z cytryną. Na więcej sobie nie pozwalam. Wcześniej piłam tonami herbatę
Najlepsza dla kobiet w ciąży jest podobno czerwona (ma najmniej teiny).
rossig
Ooo nie myślałam, że mogą mieć mieszanki dla kobiet ciężarnych dobra? Pokażesz zdjęcie opakowania?Ja też bardzo dużo piłam herbat , jak dowiedziałam się o ciąży to przeszłam się do świata herbat, tam Pani dobrała mi specjalną do ciężarnych ))
rossig
Gratuluję dziewczyny wizyt, serduszek i rosnących pęcherzyków
Molly może po prostu na następnej wizycie powiedz prawdę lekarzowi, że byłaś też prywatnie i tamtego leku nie wykupiłaś bo miałaś stare zapasy tego drugiego. I czy może Ci ten tańszy wypisywać
Molly może po prostu na następnej wizycie powiedz prawdę lekarzowi, że byłaś też prywatnie i tamtego leku nie wykupiłaś bo miałaś stare zapasy tego drugiego. I czy może Ci ten tańszy wypisywać
Nie powiem bo stwierdzi, że skoro stać mnie na wizyty prywatne to badania też mogę robić prywatnieGratuluję dziewczyny wizyt, serduszek i rosnących pęcherzyków
K
kat1
Gość
Dziewczyny w obecnej sytuacji to chyba jednostki chodzą na NFZ... Ja bym Się bała przynajmniej u mnie w okolicy z tego co słyszę jak to wygląda na NFZ to dziękuję
Nie byłam u gina od 5lat na NFZ i powiem Ci że spoko. Jak mam się zarazić to w komunikacji miejskiej, sklepie, na badaniach krwi czy na prywatnej wizycie też mogę się zarazić. A przynajmniej wykorzystam składki które placeDziewczyny w obecnej sytuacji to chyba jednostki chodzą na NFZ... Ja bym Się bała przynajmniej u mnie w okolicy z tego co słyszę jak to wygląda na NFZ to dziękuję
Stelle
To i ja dołączam do stycznióweczek aplikacja wylicza mi termin na 30.01. Mam już za sobą pierwszą wizytę u ginekologa, która odbyła się wczoraj (4t3d) ale niestety na badaniu nie było jeszcze nic widać, nawet pęcherzyka, czy to nie dziwne? lekarz był na NFZ, prowadzić ciążę chce u kogoś prywatnie ale liczyłam się z tym że USG może na razie mało pokazać i szkoda było mi 160 na wizytę... Dostałam wczoraj skierowanie na badania a na kolejną wizytę mam przyjść za dwa tygodnie. Wczoraj robiłam też beta hcg (wyszła 417,5) jutro jadę powtórzyć żeby zobaczyć czy ładnie rośnie.
Chciałabym się cieszyć bo to planowana ciąża, moja pierwsza ale tak bardzo martwię się że coś może pójść nie tak wiem że to u nas normalne bo trochę Was poczytałam ale liczę na to, że mając teraz w Was wsparcie będzie mi ciut prościej
Chciałabym się cieszyć bo to planowana ciąża, moja pierwsza ale tak bardzo martwię się że coś może pójść nie tak wiem że to u nas normalne bo trochę Was poczytałam ale liczę na to, że mając teraz w Was wsparcie będzie mi ciut prościej
reklama
Nika261
A ja was podziwiam dziewczyny ze chce wam się chodzić do dwóch lekarzy i wszystko tłumaczyć od nowa, ja od lat chodzę prywatnie, już wywalilam mnóstwo kasy ogólnie na badania itp. Do tego pewnie gdyby coś wychodziło inaczej na USG u jednego i drugiego byłabym w ciągłym stresie znając mnie..