reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Eh ja też coś czuję, że będzie szybciej,.bo boli mnie brzuch niesamowicie, dół pleców to samo 😒 coś te nasze styczniowe dzieci pchają się za bardzo na świat.
Dokładnie, mam to samo. W krzyżu i w podbrzuszu bóle. Między piersi A brzuch mogę już prawie całą dłoń położyć. A do tego wszystkiego mdli mnie i dzisiaj już wymiotowałam. I jak od 2ch miesięcy miałam duże zaparcia, tak teraz chodzę nawet 3 razy do toalety od kilku dni. Może nasze dzieciaczki wolą 2020 niż 2021 :p

reklama
dziewczyny a ja ma inne pytanie. czy w czasie ciąży miałyście problemy z pieprzykami? ogólnie na początku pojawiło mi się ich bardzo dużo na szyi, ale przez lekarza usłyszałam, ze po ciąży mogą zaniknąć. ale ostatnio zauważyłam, ze inne dwa strasznie się powiększyły, w necie wyczytałam różne rzeczy już co nieco mnie zaniepokoiło :/

dziewczyny a ja ma inne pytanie. czy w czasie ciąży miałyście problemy z pieprzykami? ogólnie na początku pojawiło mi się ich bardzo dużo na szyi, ale przez lekarza usłyszałam, ze po ciąży mogą zaniknąć. ale ostatnio zauważyłam, ze inne dwa strasznie się powiększyły, w necie wyczytałam różne rzeczy już co nieco mnie zaniepokoiło :/
Moje się bardzo powiększyły, ale są to pieprzyki głównie na brzuchu i biuście, a więc myślę, że to normalne, że są większe, bo skóra się rozciąga, chociaż nie wiem czy dobrze mysle:p na reszcie ciała pozostały raczej bez zmian.

Ja mam to samo cala szyje mam obsypana takimi malutkimi odstajacymi bardzo mi przeszkadzaja bo zaczepiaja sie o bluzki i wlosy. Mam tez 2 ktore sie bardzo powiekszyly. Bylam u dermatologa z inna sprawa ale zapytalam przy okazji o te "pieprze" powiedziala ze to przez hormony albo poprostu taki moj urok i ze laserowo to sie usuwa ale nic nie mowila ze to zniknie po ciazy. No zobaczymy co z tym bedzie bo jak nie zejdzie to musze sie tego pozbyc bo przeszkadza i brzydko to wyglada.

Dziewczyny zastanawiam się jak wysterylizować butelki. Mam szklane i nie pełna one podczas wygotowania? Może ma któraś doświadczenie w tym temacie.

Ja po odstawieniu córki od piersi zauważyłam na pachwinie pieprzyk- odstający. Gdy zaszłam w ciążę zaczął się powiększać. Dwa tygodnie temu prawie znikł... moja gin powiedziała że pod wpływem hormonów tak się dzieje. Że ma pacjentki które są wręcz obsypane takimi znamionami. I że powinno się wchłonąć, a jeżeli tak się nie stanie to po prostu mi to usunie i da do zbadania. :) na szczęście znikło po ponad roku :)

Ja mam to samo cala szyje mam obsypana takimi malutkimi odstajacymi bardzo mi przeszkadzaja bo zaczepiaja sie o bluzki i wlosy. Mam tez 2 ktore sie bardzo powiekszyly. Bylam u dermatologa z inna sprawa ale zapytalam przy okazji o te "pieprze" powiedziala ze to przez hormony albo poprostu taki moj urok i ze laserowo to sie usuwa ale nic nie mowila ze to zniknie po ciazy. No zobaczymy co z tym bedzie bo jak nie zejdzie to musze sie tego pozbyc bo przeszkadza i brzydko to wyglada.
Te odstające to wirusowe trzeba wymrozic inaczej będą sie namnazac. Tez czekam by urodzic i lece do dermatologa.

reklama

Ja tezbto zauwazylam takie nale znamiona i wiecej ich... to chyba nawet nie pieprzyki..

Ja jeszcze w dwupaku dzie 39 tydz trzymam zeby juz w styczniu urodzic..

Do góry