reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Eh ja też coś czuję, że będzie szybciej,.bo boli mnie brzuch niesamowicie, dół pleców to samo 😒 coś te nasze styczniowe dzieci pchają się za bardzo na świat.
Dokładnie, mam to samo. W krzyżu i w podbrzuszu bóle. Między piersi A brzuch mogę już prawie całą dłoń położyć. A do tego wszystkiego mdli mnie i dzisiaj już wymiotowałam. I jak od 2ch miesięcy miałam duże zaparcia, tak teraz chodzę nawet 3 razy do toalety od kilku dni. Może nasze dzieciaczki wolą 2020 niż 2021 :p

reklama
dziewczyny a ja ma inne pytanie. czy w czasie ciąży miałyście problemy z pieprzykami? ogólnie na początku pojawiło mi się ich bardzo dużo na szyi, ale przez lekarza usłyszałam, ze po ciąży mogą zaniknąć. ale ostatnio zauważyłam, ze inne dwa strasznie się powiększyły, w necie wyczytałam różne rzeczy już co nieco mnie zaniepokoiło :/

dziewczyny a ja ma inne pytanie. czy w czasie ciąży miałyście problemy z pieprzykami? ogólnie na początku pojawiło mi się ich bardzo dużo na szyi, ale przez lekarza usłyszałam, ze po ciąży mogą zaniknąć. ale ostatnio zauważyłam, ze inne dwa strasznie się powiększyły, w necie wyczytałam różne rzeczy już co nieco mnie zaniepokoiło :/
Moje się bardzo powiększyły, ale są to pieprzyki głównie na brzuchu i biuście, a więc myślę, że to normalne, że są większe, bo skóra się rozciąga, chociaż nie wiem czy dobrze mysle:p na reszcie ciała pozostały raczej bez zmian.

Ja mam to samo cala szyje mam obsypana takimi malutkimi odstajacymi bardzo mi przeszkadzaja bo zaczepiaja sie o bluzki i wlosy. Mam tez 2 ktore sie bardzo powiekszyly. Bylam u dermatologa z inna sprawa ale zapytalam przy okazji o te "pieprze" powiedziala ze to przez hormony albo poprostu taki moj urok i ze laserowo to sie usuwa ale nic nie mowila ze to zniknie po ciazy. No zobaczymy co z tym bedzie bo jak nie zejdzie to musze sie tego pozbyc bo przeszkadza i brzydko to wyglada.

Dziewczyny zastanawiam się jak wysterylizować butelki. Mam szklane i nie pełna one podczas wygotowania? Może ma któraś doświadczenie w tym temacie.

Ja po odstawieniu córki od piersi zauważyłam na pachwinie pieprzyk- odstający. Gdy zaszłam w ciążę zaczął się powiększać. Dwa tygodnie temu prawie znikł... moja gin powiedziała że pod wpływem hormonów tak się dzieje. Że ma pacjentki które są wręcz obsypane takimi znamionami. I że powinno się wchłonąć, a jeżeli tak się nie stanie to po prostu mi to usunie i da do zbadania. :) na szczęście znikło po ponad roku :)

Ja mam to samo cala szyje mam obsypana takimi malutkimi odstajacymi bardzo mi przeszkadzaja bo zaczepiaja sie o bluzki i wlosy. Mam tez 2 ktore sie bardzo powiekszyly. Bylam u dermatologa z inna sprawa ale zapytalam przy okazji o te "pieprze" powiedziala ze to przez hormony albo poprostu taki moj urok i ze laserowo to sie usuwa ale nic nie mowila ze to zniknie po ciazy. No zobaczymy co z tym bedzie bo jak nie zejdzie to musze sie tego pozbyc bo przeszkadza i brzydko to wyglada.
Te odstające to wirusowe trzeba wymrozic inaczej będą sie namnazac. Tez czekam by urodzic i lece do dermatologa.

reklama

Ja tezbto zauwazylam takie nale znamiona i wiecej ich... to chyba nawet nie pieprzyki..

Ja jeszcze w dwupaku dzie 39 tydz trzymam zeby juz w styczniu urodzic..

Do góry