reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Mi coś cały czas promienuje na prawe udo, tylko na prawe, nic więcej. Dretwieje, a po jakimś czasie puszcza. Położna mówi, że to normalne, dziecko pewnie uciska jakiś nerw. Nie wiem..
A też miewam drętwienia krocza i uda.. Kurcze to może jednak nic poważnego.. Tak myślałam w sumie, ze to moze byc od nacisku przez dziecko, ale wczoraj jak mi ginekolog nacisnął na kość to myślałam, że zejde.. dlatego powiedział o tym ortopedzie.. No nic. Za 2 tygodnie mam mieć usg to powinno być coś widoczne.

reklama
Też tak myślałam jak przestało boleć :/ a tu wróciło i jest jeszcze gorzej :( Oby u Ciebie juz tak zostało

Mnie od 3 miesięcy jakoś bolało jak stałam na 1 nodze np przy ubieraniu, w nocy nie mogłam sie przewrócić z boku na bok i ogólnie każde podnoszenie nogi to było ciężko.. W sumie to przestało mnie boleć jakieś 2 tygodnie temu więc się ucieszyłam, a tu od paru dni jest jakaś tragedia.. Boli mnie jakoś dziwnie bo po prawej stronie tylko i promieniuje do uda. Czasem zakłuje aż oddechu nie mogę złapać :/ Czasem promieniuje też w górę na brzuszek.. Ogólnie z rana jest lepiej, a na wieczór już w ogóle nie dam rady chodzić tylko sunę tymi nogami jakoś :/
Te objawy to nie spojenie łonowe tylko rwa kulszowa temu boli tylko z jednej strony przeważnie jedno udo jeden pośladek itd i niestety przeważnie dzidziuś po tej stronie na nerw kulszowy naciska to mija na jakiś czas jak przestaje naciskać i wraca gdy znów naciska to normalne .

Te objawy to nie spojenie łonowe tylko rwa kulszowa temu boli tylko z jednej strony przeważnie jedno udo jeden pośladek itd i niestety przeważnie dzidziuś po tej stronie na nerw kulszowy naciska to mija na jakiś czas jak przestaje naciskać i wraca gdy znów naciska to normalne .
Uwierz wiem co to rwa kulszowa.. miałam w 1 ciazy i teraz na początku. To inaczej jednak boli i w innym miejscu

Jestem bardzo zadowolona, tylko za szybko mnie panie w recepcji zapisały, i muszę jechać jeszcze raz. Byłam u doktora Wieczorka, kazał przyjechać znowu 4 stycznia i od razu tego samego dnia będę miała konsultacje z anestezjologiem.
Ogólnie polecam, widać że mają super warunki, wizyta nie była dluga, ale USG i badanie na fotelu zrobił, wyjaśnił kilka kwestii, więc jest okej.

W sumie mamy chyba podobnie terminy, to może bysmy się minęły na porodówce 😁

noo, ja jak już będę wiedziała tak bardziej na pewno to dam znać, czy decyduję się na Łubinową czy jakiś inny szpital i kto wie, kto wie :D

pytanie do mam co już ogarnęły wyprawkę - czy pierzecie również kombinezon ziomowy, poduszki, kocyki itp, itd? czy tylko ubranka?

ubranka mam już ogarnięte, poprane i poprasowane, ale zastanawiam się jak z resztą ?

pytanie do mam co już ogarnęły wyprawkę - czy pierzecie również kombinezon ziomowy, poduszki, kocyki itp, itd? czy tylko ubranka?

ubranka mam już ogarnięte, poprane i poprasowane, ale zastanawiam się jak z resztą ?
Ja wszystko piorę, pościel do łóżeczka i wózka, kombinezon, każdy kocyk, pieluchy i otulacze do pieluch.

reklama
Do góry