reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
co to za tydzień wizytowy :D ja tez dziś po wizycie, maluszek wg daty ostatniej miesiączki 32+1 waga 1780g :) więc maluszek, ale rośnie sobie w swoim stałym tempie więc się nie martwię

co to za tydzień wizytowy :D ja tez dziś po wizycie, maluszek wg daty ostatniej miesiączki 32+1 waga 1780g :) więc maluszek, ale rośnie sobie w swoim stałym tempie więc się nie martwię
Śliwka powiedz mi rozważasz Łubinowa, bo coś ostatnio wspominałaś. Ja dzisiaj tam miałam wizytę b

Uf, moja mała nie przybrała ani za mało ani za dużo. Waży 2640g (34+0) i jest o 8 dni do przodu. Ostatnio była 2 tygodnie, także może ta dieta rzeczywiście coś daje? [emoji2368]

Szyjka super długa, twarda i zamknięta także poród przedwczesny mi nie grozi. Następną i ostatnią wizytę proponowała 28 grudnia, ale, że lekarka do której jeździłam na te dokładne usg w związku z pępowiną dwunaczyniową kazała ocenić małą około 36 tygodnia to wizytę będę miała już 14 grudnia. Mówiła, że pod koniec grudnia test na covid, a on jest ważny tydzień także cesarka tak jak mówiła wcześniej koło 5-6 stycznia pewnie.

I najzabawniejsze na koniec - lekarka na usg widziała, że mała już ma włoski [emoji16]

Śliwka powiedz mi rozważasz Łubinowa, bo coś ostatnio wspominałaś. Ja dzisiaj tam miałam wizytę b
Tak, rozważam bo z tego co wiem mają tam cały czas porody rodzinne i dobry standard, i opinie też w porządku. Ale jeszcze się nie zapisywałam na wizytę kwalifikacyjną (nie mam stamtąd lekarza), myślę, żeby w tym tygodniu dzwonić do położnej stamtąd, bo gdzie bym nie rodziła, chcę mieć wykupioną indywidualną opiekę położnej i może od niej się wszystkiego dowiem. A jak Twoje odczucia po wizycie? Ja rozważam od niedawna też Mysłowice i jeszcze Bonifratrów. GCZD mi odpadło, bo zamknęli tam porodówkę

reklama
Tak, rozważam bo z tego co wiem mają tam cały czas porody rodzinne i dobry standard, i opinie też w porządku. Ale jeszcze się nie zapisywałam na wizytę kwalifikacyjną (nie mam stamtąd lekarza), myślę, żeby w tym tygodniu dzwonić do położnej stamtąd, bo gdzie bym nie rodziła, chcę mieć wykupioną indywidualną opiekę położnej i może od niej się wszystkiego dowiem. A jak Twoje odczucia po wizycie? Ja rozważam od niedawna też Mysłowice i jeszcze Bonifratrów. GCZD mi odpadło, bo zamknęli tam porodówkę
Jestem bardzo zadowolona, tylko za szybko mnie panie w recepcji zapisały, i muszę jechać jeszcze raz. Byłam u doktora Wieczorka, kazał przyjechać znowu 4 stycznia i od razu tego samego dnia będę miała konsultacje z anestezjologiem.
Ogólnie polecam, widać że mają super warunki, wizyta nie była dluga, ale USG i badanie na fotelu zrobił, wyjaśnił kilka kwestii, więc jest okej.

W sumie mamy chyba podobnie terminy, to może bysmy się minęły na porodówce 😁

Do góry