reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
co to za tydzień wizytowy :D ja tez dziś po wizycie, maluszek wg daty ostatniej miesiączki 32+1 waga 1780g :) więc maluszek, ale rośnie sobie w swoim stałym tempie więc się nie martwię

co to za tydzień wizytowy :D ja tez dziś po wizycie, maluszek wg daty ostatniej miesiączki 32+1 waga 1780g :) więc maluszek, ale rośnie sobie w swoim stałym tempie więc się nie martwię
Śliwka powiedz mi rozważasz Łubinowa, bo coś ostatnio wspominałaś. Ja dzisiaj tam miałam wizytę b

Uf, moja mała nie przybrała ani za mało ani za dużo. Waży 2640g (34+0) i jest o 8 dni do przodu. Ostatnio była 2 tygodnie, także może ta dieta rzeczywiście coś daje? [emoji2368]

Szyjka super długa, twarda i zamknięta także poród przedwczesny mi nie grozi. Następną i ostatnią wizytę proponowała 28 grudnia, ale, że lekarka do której jeździłam na te dokładne usg w związku z pępowiną dwunaczyniową kazała ocenić małą około 36 tygodnia to wizytę będę miała już 14 grudnia. Mówiła, że pod koniec grudnia test na covid, a on jest ważny tydzień także cesarka tak jak mówiła wcześniej koło 5-6 stycznia pewnie.

I najzabawniejsze na koniec - lekarka na usg widziała, że mała już ma włoski [emoji16]

Śliwka powiedz mi rozważasz Łubinowa, bo coś ostatnio wspominałaś. Ja dzisiaj tam miałam wizytę b
Tak, rozważam bo z tego co wiem mają tam cały czas porody rodzinne i dobry standard, i opinie też w porządku. Ale jeszcze się nie zapisywałam na wizytę kwalifikacyjną (nie mam stamtąd lekarza), myślę, żeby w tym tygodniu dzwonić do położnej stamtąd, bo gdzie bym nie rodziła, chcę mieć wykupioną indywidualną opiekę położnej i może od niej się wszystkiego dowiem. A jak Twoje odczucia po wizycie? Ja rozważam od niedawna też Mysłowice i jeszcze Bonifratrów. GCZD mi odpadło, bo zamknęli tam porodówkę

reklama
Tak, rozważam bo z tego co wiem mają tam cały czas porody rodzinne i dobry standard, i opinie też w porządku. Ale jeszcze się nie zapisywałam na wizytę kwalifikacyjną (nie mam stamtąd lekarza), myślę, żeby w tym tygodniu dzwonić do położnej stamtąd, bo gdzie bym nie rodziła, chcę mieć wykupioną indywidualną opiekę położnej i może od niej się wszystkiego dowiem. A jak Twoje odczucia po wizycie? Ja rozważam od niedawna też Mysłowice i jeszcze Bonifratrów. GCZD mi odpadło, bo zamknęli tam porodówkę
Jestem bardzo zadowolona, tylko za szybko mnie panie w recepcji zapisały, i muszę jechać jeszcze raz. Byłam u doktora Wieczorka, kazał przyjechać znowu 4 stycznia i od razu tego samego dnia będę miała konsultacje z anestezjologiem.
Ogólnie polecam, widać że mają super warunki, wizyta nie była dluga, ale USG i badanie na fotelu zrobił, wyjaśnił kilka kwestii, więc jest okej.

W sumie mamy chyba podobnie terminy, to może bysmy się minęły na porodówce 😁

Do góry